Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Örökösöknek megoldási lehetőségek

Forrás: IpariCégek.hu, Örökösöknek
Örökösöknek is van megoldási lehetőség, hogy a sikeresek táborába lépjenek. Azért, hogy: ne ahhoz a 80%-hoz tartozzon, aki elbukja a cégét, vagy elveszíti a vagyon jelentős részét.


Amikor az örökös bekerül a cégbe, nagyon nagy a kísértés és sokszor a kezdeti még nagyobb sikerek a még nagyobb, teljes bukás felé történő biztosabb haladást jelentik

Sok példa van a gyakorlatból, szinte végtelen számú példa a bukásokról és rendkívül kevés példa a sikeres cégöröklések hosszú évekig történő működéséről. 
Szinte csak annyi, hogy a kivétel erősíti a szabályt, hogy a zöm, a többség eleve bukásra van ítélve. 
Erősködni lehet, de nincs értelme. 

MEGOLDÁST KELL TALÁLNI, AMIHEZ TENNI KELL, MÉG IDŐBEN! A még időben a minél előbb, a MOST tennit kellt, az AZONNAL tennit jelenti. 
- Amennyiben jó időben elkezdődednek a folyamatok, akkor marad esély a mozgástérre. Időt lehet nyerni a mélyebb átgondolásokra, akár a gazdasági, iparági környezet várható változásaira is fel lehet készülni

Két példa a sok közül: 
1.) Amikor már a fémipari cég vezetését nem tudták ellátni a szülők, akik maguk is szinte minden létező hibát elkövettek, a külföldről hazajövő óvónő lányuk megoldásában biztak. 
Egyértelmű volt a teljes bukás. 
--
2.) Amikor a házastárs öröklésekor a cégvezető korábbi szakmához közeli valóban barátai betanították az örököst, egy darabig valóban jól tudott működni a cég. Még a korábbinál is jobb eredmény is előfordult. 
Azonban megtörtént a piaci szereplők sokasodása, akik közül egyre többen az adózási trükkökkel jutottak árazási előnyhöz, amivel nem lehetett versenyezni.
Egyértelműen várható volt a bukás.
-- 
Mit lehet tenni és mit szükséges tenni? 
- Higgadtan, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezve megoldást kell találni
Ezt általában szinte csak kívülálló, gyakorlati szakember tudja megoldani. 

- Aki örökölt, akkor van először ténylegesen üzleti folyamatok között, nincs sem gyakorlati, sem iparági tapasztalata, de még a realitásokat érzékelő képessége hiányzik. 

- A képességek hiánya miatt általában egyáltalán nincs esélye az örökösnek, hogy az egy idő után egyre újabb, számára addig teljesen ismeretlen helyzeteket megoldja

Javaslatunk: 
- A cég átvételét követően minél előbb, de inkább a rendkívüli esemény bekövetkezésétől független, gyakorlati tudásokkal rendelkező szakembert nagyon érdemes a helyzet felmérésébe bevonni
A valós helyzet felmérése után következnek a gyakorlati tennivalók. 

.
Az IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu oldalain minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jogot fenntartunk!
Ez kiemelten igaz a Forrás: IpariCégek.hu és szolgáltatásaink oldalainkra, ahol a gyakorlati tapaszatalainkból, nagyrészt vázlatos formában, írásokat közzéteszünk.
.


SZOLGÁLTATÁSAINK: ; Cégfejlesztés ; Örökösöknek ; Cégből kiszállás ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás ; Cégértékelés ; Cégérték növelés ; Hatékonyságnövelés ; Kockázatkezelés

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: