Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.01.25.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Geotermikus energiával fűtenek Szegeden az ABB Freelance megoldása segítségével
2014.11.17
Forrás: ABB, Hírek
Budapest, 2014. november 29. – Az ABB automatizálási és vezérlési megoldása, a Freelance segítségével Szegeden a távfűtési rendszer 25 nagy önkormányzati fogyasztó számára szolgáltat geotermikus távhőt.

A korszerű rendszernek köszönhetően évi 1,8 millió köbméter földgázzal csökkent az intézmények fogyasztása és ez által a működési költsége, valamint évi 3633 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsátottak ki.

A távfűtési rendszer első üteme 2013 novembere óta üzemel. A megújuló energiák hasznosításában sok éves tapasztalattal rendelkező, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a környezeti hatások mérséklése érdekében a legfejlettebb technológiákat alkalmazó ABB a projektben a könnyen használható és bővíthető Freelance automatizálási és osztott vezérlési megoldását működteti.

Szeged rendelkezik hazánk egyik legígéretesebb geotermikus vízforrásával. A geotermikus energiára alapozott távfűtés a város lakóépületei és közhivatalai fűtésének energia- és költséghatékony módszere. Ezt felismerve a GEOSZ Kft. a dél-alföldi és elsősorban szegedi geotermikus hőenergia-termelési projektek tervezésére, kivitelezésére és működtetésére alakult vállalat úgy döntött, hogy a geotermikus energia távfűtés célú hasznosítása érdekében két - 1700 és 1250 méter mély – termelő és két visszasajtoló kutat fúr a geotermikus rezervoárba, amellyel a kapcsolódó csővezeték-hálózaton át folyamatos melegvíz-ellátást biztosít. A kutak üzembe helyezésével oldják meg számos nagy légterű közösségi épület, így pl. klinikák, iskolák, főiskolák, könyvtárak és sportcsarnokok fűtését.

A rendszer kulcsrakész tervezésére, az automatizálási, műszerezési és elektronikai munkák szállítására tendert írtak ki, amelyet az iparág számos beszállítója közül az ABB folyamatautomatizálási csapata nyert a Freelance megoldásra alapozott ajánlatával.

A geotermikus üzem automatizálásában az egyik kritikus pontnak számít az állandó/stabil vízszállítás szabályzása és fenntartása. E cél elérése azt követeli, hogy számos rendszer információit – így például a folyamatvezérlés, valamint a geotermikus energiától az energiafogyasztásig terjedő folyamat információit – kell a rendszerbe integrálni.

A magas színvonalú Freelance monitoring-rendszer a távfűtő rendszer segítségével minden felhasználó nyomon követheti weben keresztül a hőközpont adatait, illetve a naprakész összegzett energia fogyasztás adatait, amely alapján kedvezőbb hődíj számolható el, továbbá a valósidejű vízhőmérsékleti, áramlási és hőfogyasztási adatok mellett múltbéli trendadatokat is lekérhet” – ismertette Kiss István az ABB Magyarország vezető rendszermérnöke.

A Freelance vezérlési rendszer olyan egyszerű plug-and-produce koncepciót alkalmaz, amivel minden közös terepi busz integrálható. Az összes lényeges információ egy könnyen használható,
megbízható felületen érhető el, amely egyaránt alkalmazható tervezési, üzembe helyezési, karbantartási és terepi buszkezelési célokra is. Az intuitív kezelői felület az egész rendszernél könnyű üzemeltetést, diagnosztikát és hibaelhárítást tesz lehetővé.

Az ABB jól bevált csővezeték-irányítási- és monitorozási rendszere segítségével kiválóan
áttekinthető és távolról ellenőrizhető a távfűtési rendszer. A felügyelet nélküli, teljes mértékben autonóm vezérlésű rendszer alkalmazásának köszönhetően alacsonyan tartható az üzemelési költségek szintje is.

A távhőüzem vezérlő rendszere AC 800F vezérlőket és több mint 40, különböző helyre szétosztott, S700 modullal szerelt I/O szigetet tartalmaz. Amíg az AC 800F redundáns, konfigurálható rendszert nyújt, amely képes adaptálódni az üzem igényeihez az által, hogy akár több mint 1000 I/O-t is ki tud szolgálni úgy, hogy az S700 kis helyigényű Profibus-os I/O szigetekként csatlakozik hozzá.

A megoldás több DigiVis operátor-munkaállomással felszerelt központi vezérlő termet is tartalmaz. A szállítási terjedelembe tartozik továbbá a rendszerhez kapcsolódó, a fő szivattyútelepeket, valamint a forró vizet a csőrendszerben keringtető nyomásfokozó szivattyúkat kiszolgáló változtatható fordulatszámú hajtások (15-45 kW teljesítménytartományban) szállítása, szerelése és üzembe helyezése. Ezeken kívül a rendszer részét képezik még kisfeszültségű fő- és alelosztók, az elektromágneses áramlásmérők, valamint a nyomás és hőmérsékletmérő terepi eszközök.

A beruházással és a geotermikus energia hatékony használatával az intézmények számos üzemeltetési és gazdálkodási előnyhöz jutottak. A korszerű monitorozási rendszernek köszönhetően évi 1,8 millió köbméter földgázzal csökkent az intézmények fogyasztása és ez által a működési költsége. A távintegrálással továbbfejlesztett diagnosztikával évi 3633 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsátottak ki. 4,4MW megújuló energia hasznosításával valósult meg az intézmények ökológiai lábnyomának csökkentése, és évi 55239 GJ fűtésre fordított megújuló energia termelésével jelentősen javult működési termelékenység.

Az alábbi videón a szegedi belvárosi geotermikus projekt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=1rcm-qZv5XU 

Háttér-információ a geotermikus energiáról:

A geotermikus, azaz a Föld belső hőjéből származó energia egyre népszerűbb energiaforrás, mivel nagyon alacsony a hasznosítását kísérő szén-dioxid-kibocsátás. A folyamatvezérlés és a fúrás terén bevezetett műszaki fejlesztéseknek köszönhetően mára kitermelése is könnyebbé és gazdaságosabbá vált.

A geotermikus energia előnyei közzé sorolható, hogy kitermelése nem jár együtt fosszilis tüzelőanyag elégetésével, így üvegházhatást okozó gázok kibocsátására gyakorlatilag nem kerül sor. Amíg a nap- és a szélenergia-termelés függ az időjárástól és a napsütése órák számától, addig a geotermikus energia a nap 24 órájában, és az év minden napján rendelkezésre áll.

A Föld hőjének a kitermelésére több ezer méter mély kutakat fúrnak a terepszint alá. A kitermelő létesítmény az itt található forró vizet kiszivattyúzza, majd egy gépészeti rendszer a forró vizet közvetlenül a felhasználás helyére szállítja. A lehűlt vizet később ismét visszasajtolják a földbe, így segítve elő a további hőtermelést. A fúrást, a szivattyúzást, a vízelosztást és a vízinjektálást, magába foglaló kitermelési folyamat minden lépése nagy pontosságot, átfogó monitorozást és vezérlést igényel.

További linkek:
www.abb.com/freelance  
www.abb.com/controlsystems  
www.abb.hu/controlsystems  

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 145.000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


NEWS: ; Mágnes, MR, MRI ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; ABB

Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk, segítjük.

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.huSzponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre