Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az EVE Power aktívan támogatja Debrecen sport- és tudományos életét

2024.03.22

Forrás: Avantgarde Group, EVE Power Sajtóközlemény
2024. március 22., Debrecen. A csúcstechnológiájú, világszerte 14 üzemben energiatárolókat gyártó EVE Power 2023 májusában jelentette be, hogy első európai üzemét Debrecenben építi fel.


Az akkumulátorcella-üzem, amelyet az Észak-nyugati Gazdasági Övezetbe terveznek, 2023 végén kezdte meg a földmunkákat, az építkezés befejezése pedig 2025 végére várható. Jó szomszédként az EVE Power már most támogatja a népszerű helyi futballcsapatot, a DVSC-t és gyümölcsöző együttműködést indít a Debreceni Egyetemmel is. 

EVE Power alapelvek: társadalmi és környezetvédelmi szempontból is felelős, kiemelkedően innovatív működés

Amint 2023 májusában bejelentették, a BMW Csoport gyárának közelsége, a megfelelő logisztikai kapcsolatokkal ellátott kiváló infrastruktúra, valamint a képzett munkaerő miatt döntött úgy az EVE Power, hogy Debrecenben létesít üzemet. Mivel az akkumulátorcellákat csak az utca túloldalára kell átszállítani az akkumulátor-összeszerelő üzembe, ez a közeli megoldás kiemelkedően klímatudatos és csökkenti a szállítás okozta környezetterhelést. A cég globális stratégiájával összhangban a debreceni EVE Power gyár a legmagasabb európai ipari követelmények szerint épül.

Az EVE Power 2023 májusában jelentette be Debrecenben, hogy az iparág csúcsát jelentő, mesterséges intelligenciával támogatott gyárat épít. Az EVE Power üzeme a hengeres akkumulátorcellák gyártásának legújabb technológiáját hozza Európába. A gyártósor tiszta és nagy mértékben automatizált lesz, ezzel minimalizálva a helyszínen dolgozók számát. Az EVE Power új hengeres akkumulátorcelláit alkalmazó, a BMW eDrive technológiájának hatodik generációját képező jövőbeli BMW modellek hatalmas előrelépést jelentenek az e-autózás világában.  

A debreceni gyárban napelemparkot telepítenek a termelés energiaigényének ellátása érdekében. A környezetért vállalt felelősség az EVE Power működésének sarokköve, például a cég Jingmenben található gyárát víz- és napenergia is támogatja. Az EVE Power egyszerre csúcstechnológiájú és környezettudatos gyártási metódusokat mutat majd be Magyarországon is.

“Jó, megbízható szomszédja leszünk a debrecenieknek”

„Magyarország, azon belül pedig Debrecen kulcsszerepet játszik a jövő közlekedésének zöld átalakulásában. Mi az itt élő szakemberek páratlan tudása, az oktatási rendszerből kikerülő fiatalok dinamikája és Debrecen infrastrukturális adottságai miatt döntöttünk úgy, hogy itt szeretnénk megépíteni csúcstechnológiájú üzemünket. Ezt úgy szeretnénk elérni, hogy a debreceniek jó szomszédként tekintsenek ránk, aki karriert, közösséget és tudást egyaránt kínál” – emelte ki Alexander Holden, az EVE Power szenior alelnöke. 

Az EVE Power számít a tehetséges magyar munkavállalókra, és a debreceni közösség értékes tagjává szeretne válni

Az EVE Power megkezdte a kollégák toborzását is, amelynek fókuszában a magyar munkavállalók vannak. A vállalat már Debrecenben és Budapesten is létesített egy-egy irodát, az állandó munkakörök esetében jellemzően helyi szakemberek alkalmazásával. Az EVE Power elsődlegesen a logisztika, raktározás, építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új kollégákat és számít a pályakezdők jelentkezésére is.

Amint az EVE Power a beruházás bejelentésénél is hangsúlyozta, a cég elkötelezett, hogy Debrecen jó szomszédja legyen és a helyi közösség részévé váljon. Éppen ezért a cég a helyi futballcsapat, a DVSC támogatása mellett döntött a most futó szezonban, és hosszú távú partneri kapcsolatot terveznek a csapattal. A megállapodás értelmében a főszponzorok egyikeként állnak a csapat mellett, és azt tervezik, hogy a támogatásért cserébe kapott meccsjegyeket hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiatal futballistáknak ajánlják fel a jövőben.

Az EVE Power mindenhol, ahol üzemel, aktívan támogatja a helyi oktatási intézményeket és már alá is írtak egy együttműködési nyilatkozatot a Debreceni Egyetemmel. Ennek keretében a felek közös, energiatárolásra fókuszáló kutatás-fejleszti központot hoznak létre, valamint akkumulátortechnológia-laboratóriumot létesítenek. Az együttműködés része, hogy remek szakmai gyakorlati, állás- és kutatási lehetőségek nyílnak a helyi egyetemisták előtt számos szakterületen, így például a kémia és a mérnöki tudományok területén is. 

Az EVE Power-ről

A 2012-ben alapított EVE Power az EVE Energy leányvállalata, amely egyike a világ tíz legnagyobb akkumulátorokat gyártó cégének.  A cégnek szerte a világon 14 termelőegysége, kereskedelmi irodái vannak, stratégiai partnerekkel Németországban, az USA-ban, Malajziában és Szingapúrban. Az EVE alapítója, Dr. Liu Jincheng a kutatás-fejlesztés elkötelezett híve, aki ragaszkodik a cég víziójához: „A legkreatívabb lítiumakkumulátor-gyártó vállalatnak lenni, és kiemelkedően hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez”. Ezt igazolja, hogy a cég kutatóintézete 230 ezer négyzetméteren terül el és 5 kutatóközpontban több mint 5.400 szenior kutató dolgozik az innovatív, környezettudatos technológia kialakításán. Ennek jele, hogy a cég már több mint 7.500 szabadalommal rendelkezik és termékeik már a magyar háztartások jelentős részében is megtalálhatók.

Weboldal: https://www.evebattery.hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: