Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

LIEBHERR BISCHOFSHOFEN

2024.03.15

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A képek olyan komplex robotberendezést mutatnak, mely kettő összetett RSX hegesztőrobot rendszerből áll. A nyolctengelyes RTE 478-S hegesztőrobotok az L-manipulátorok házára szerelt forgókonzolos RST függesztőállványon rögzítettek.


A rendszerhez tartozik még egy RTE H650 handlingrobot is 650 kg megengedett teherbírással, amely egy RTS alsó utazópályán mozog.

A rendszer a munkaállomásokon gázos előmelegítő berendezést, iLS lézerszenzort és egy fogó kalibráló állomást, valamint egy tisztító állomást is, amely a handlingrobot mágneses megfogóját tisztítja.

A különböző munkadarabokhoz tartozó alkatrészek rögzítése az L-manipulátorokon nullpontos rögzítőrendszerrel történik. A handlingrobot ezen alkatrészeket automatikusan cseréli és egy raktárrendszerbe helyezi le.

Ezen összetett robotrendszerrel a homlokrakodók alkatrészeit teljesen automatikusan álltják össze és készre is hegesztik. Ennek érdekében a részelemeket egy teljesen automatikus tárolórendszerbe küldik,  ott ideiglenesen tárolják, majd később a handlingrobot kiemeli ezen elemeket. A gyártási idő csökkentése érdekében két egyforma hegesztőállomás került kialakításra, melyek között a handlingrobot ingajáratban látja el a tárolórendszert anyaggal. A teljes folyamat során az alkatrészek először összeszállításra kerülnek, majd a heftelés és készrehegesztés következik. A kész munkadarabokat a handlingrobot a hegesztőállomásokról elemeli és az átadó állomásra szállítja.

www.igm-group.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: