Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megérkeztek az ALDI üzleteibe a DRS-rendszerben visszaváltható palackok

2024.02.26

Forrás: Aldi Közlemények
Biatorbágy, 2024. 02. 26. – Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták. A vásárlók már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltási díjas termékeket.


A 2024-ben induló üvegvisszaváltási rendszer bevezetése miatt a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET, fém és üveg italospalackokat, illetve italosdobozokat már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni. A hatályos jogszabályok értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük. A fogyasztók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor a visszaváltási díj a fogyasztó részére visszajár. Az ALDI valamennyi hazai üzlete 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű, a vállalat ezért az összes áruházánál üzembe helyezte a visszaváltó automatákat.

A mai naptól országszerte minden ALDI-ban elérhetők az első visszaváltási díjas termékek. Az Aqua+ márkájú Eper-rebarbara, Mangó-passiógyümölcs és Citrom-lime ízesítésű szénsavmentes üdítőital címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, amelynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóság a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölésre került. A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MOHU tájékoztatása szerint - várhatóan áprilistól lesz elérhető.

A jövőben folyamatosan érkeznek a visszaváltásidíj-köteles termékek az ALDI áruházaiba. A vásárlók a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán található erre vonatkozó pluszinformációk segítségével azonosíthatják ezeket a termékeket.

Az ALDI-ról
Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első boltját Magyarországon, jelenleg 172 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkontbenzinkutakkal várja a vásárlókat. Az ALDI mind biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja. A vállalat frisshús-kínálatának fejlesztéséért „Az Év Friss Húsáru Kereskedője 2023”, az általa létrehozott munkahelyekért és jóléti intézkedéseiért „Az Év Munkáltatója az FMCG Kiskereskedelemben 2023”díjat, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet elnyert nagyszámú termékéért „Az Év Boltja 2023 NÉBIH KMÉ különdíjat” kapta meg. Az ALDI Magyarország negyedik alkalommal érdemelte ki a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” díját. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található. 

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le:
https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html   

www.aldi.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Élelmiszer ; - Aldi ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: