Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler Debrecen a golyóscsapágygyártás európai központja lesz

2024.03.01

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler-csoport a debreceni gyárat jelölte ki az európai golyóscsapágy kompetencia- és gyártási központjának
• A döntés termelési és infrastrukturális beruházásokkal jár


• A golyós- és kúpgörgős csapágyak nélkülözhetetlenek a hajtásláncok és futóműrendszerek optimalizálásához a nagyobb hatékonyság elérése érdekében

A Schaeffler, mint Motion Technology Company élen jár az elektromos és hibrid, valamint üzemanyagcellás hajtásláncok, belsőégésű motorok, futóműrendszerek alkatrészeinek és rendszereinek fejlesztésében. Az elektromos járművekhez fejlesztett alkatrészek lehetővé teszik a nagyobb hatótávolság és rövidebb töltési idő elérését, ami hozzájárul a súlycsökkenéshez és a teljesítménynöveléshez is. Az innovatív csapágymegoldások elengedhetetlenek a hajtásláncok és futóműrendszerek optimalizálásához a nagyobb hatékonyság és a zajcsökkentés elérése érdekében. E fejlesztések támogatása érdekében a Schaeffler-csoport Debrecent jelölte ki az elektromos járművek golyóscsapágyainak kulcsfontosságú központjává, miután a debreceni gyárat már 2010-ben a kúpgörgős csapágyak európai központjává nyilvánította. A döntés alapján a gyártócsarnok korszerűsítési beruházására is sor kerül, beleértve két korszerű Ipar 4.0 gyártósor telepítését is.

Golyóscsapágygyártás - számokban

A Schaeffler Debrecen sikerterméke a golyóscsapágy: egy kosár, két gyűrű és egy sor golyó csapágyanként, 55-120 mm átmérővel. A 2020 óta gyártott terméken jelenleg 30 munkatárs dolgozik, és ez a létszám idén megduplázódik. A gyártási volumen is dinamikusan növekszik: 2023-ban 2,8 millió, 2024-ben 3,6 millió, 2025-ben pedig 6,8 millió golyóscsapágyat gyártanak a tervek szerint. Erre a szakértelemre alapozva a Schaeffler úgy döntött, hogy a mintegy 1.500 főt foglalkoztató debreceni gyár idén a golyóscsapágygyártás európai központjává válik, és a jövőben regionális kompetenciaközpontként működik.

Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen ügyvezetője hangsúlyozta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy gyárunk folyamatosan fejlődik, és munkatársaink kiváló munkáját nemcsak a Schaeffler-csoport, hanem az autógyártók is elismerik az egyre növekvő megrendelésekkel. Együtt dolgozunk a sikeres jövőnkért. Nagyon fontos pillanat a gyár történetében, hogy egy újabb termékcsoport európai központjává válunk, és ez egyben elismerése az itt dolgozó munkatársak kiemelkedő szintű elkötelezettségének és hozzáértésének."

Úttörő szereplő a kúpgörgőscsapágy-gyártásban

A Schaeffler debreceni gyárának másik fő termékcsoportja az egy- és kétsoros kúpgörgős csapágy és alkatrészei: görgők és kosarak gyártása. A kúpgörgős csapágyak az e-mobility területen is kulcsfontosságú elemek. A Schaeffler a debreceni gyárat már 2010-ben a kúpgörgős csapágyak európai központjának nevezte ki.

www.schaeffler.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: