Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tizenharmadik alkalommal szerepel a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

2024.02.20

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7.000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.


A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat idén is szerepel a Corporate Knights legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató globális, százas toplistáján (https://www.corporateknights.com/rankings/global-100-rankings/2024-global-100-rankings/). A cég iparágán belül az első, összesítésben pedig a 7. helyet szerezte meg.

A Corporate Knights évente összeállított rangsorának elkészítéséhez 25 kulcsfontosságú teljesítménymutatót (KPI) értékelnek, többek között az erőforrás-gazdálkodásra, a pénzügyi eredményekre, a munkavállalókkal való bánásmódra, a fenntarthatóságot előmozdító befektetésre vonatkozó, nyilvánosan közzétett információk alapján. Az idei lista elkészítése során közel 7.000, éves szinten egymilliárd dollár feletti árbevételt elérő tőzsdei vállalatot vizsgáltak meg.

Az, hogy a Schneider Electric idén is bekerült a rangsorban a top 10-be egyértelmű elismerése a vállalat példamutató teljesítményének az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási szempontok) minden területén, valamint annak, hogy a fenntarthatóság beépült a cég üzleti stratégiájába és megoldásaiba. A Schneider Electric a saját iparágán belül az egyetlen vállalat, amely 2012 óta hat alkalommal szerepelt a rangsor 10 legjobb társasága között.

A Schneider Electric fenntarthatósági törekvéseit a közelmúltban az S&P Global hitelminősítő cég is elismerte, amely ismét felvette a vállalatot a „Dow Jones Sustainability World Index” listára tavaly ősszel. A társaság a 13. egymást követő évben szerepelt ebben a rangsorban, a 2023-as évre vonatkozó fenntarthatósági értékelése szerint a lehetséges 100-ból 88 pontot ért el az ESG-teljesítményt vizsgálva (https://www.spglobal.com/esg/scores/results?cid=4203999), amivel iparágán belül az első helyen végzett. 

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: