Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rugalmas lízingmodell regionális vonatokhoz: Smart Train Lease GmbH

2024.02.14

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• A Siemens Mobility megalapítja leányvállalatát, a Smart Train Lease GmbH-t
• A Mireo Smart vonatok innovatív bérleti modellje a flottakapacitás gyors és rugalmas beállítását teszi lehetővé


• A legkorszerűbb akkumulátoros, hidrogén- és villamos motorvonatok, beleértve a karbantartást is 

A Siemens Mobility megalapította a Smart Train Lease GmbH leányvállalatot, hogy lehetővé tegye ügyfelei számára flottájuk rugalmas kiegészítését bérelt korszerű akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatokkal. A Siemens Mobility Mireo Smart vonatai rövid időn belül rendelkezésre állnak, működési engedéllyel rendelkeznek és megfelelnek a modern regionális személyszállítás minden követelményének. Ez az új ajánlat az előre konfigurált vonatokkal és az olyan  kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a karbantartás gazdasági alternatívát kínál a gyorsan és rugalmasan bővülő flották számára. Lehetővé teszi továbbá az ügyfelek számára, hogy innovatív és fenntartható vasúti technológiákat teszteljenek. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. 

• A Siemens Mobility megalapítja leányvállalatát, a Smart Train Lease GmbH-t
• A Mireo Smart vonatok innovatív bérleti modellje a flottakapacitás gyors és rugalmas beállítását teszi lehetővé
• A legkorszerűbb akkumulátoros, hidrogén- és elektromos motorvonatok, beleértve a karbantartást is 

A Siemens Mobility megalapította a Smart Train Lease GmbH leányvállalatot, hogy lehetővé tegye ügyfelei számára flottájuk bérelt, korszerű akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatokkal való bővítésére. A Siemens Mobility Mireo Smart vonatai rövid időn belül rendelkezésre állnak, működési engedéllyel rendelkeznek és megfelelnek a modern regionális személyszállítás minden követelményének. Az előre konfigurált vonatok és kiegészítő, mint például a karbantartási szolgáltatások biztosításával ez az új ajánlat gazdasági alternatívát kínál a gyorsan és rugalmasan bővülő flották számára. Lehetővé teszi továbbá az ügyfelek számára, hogy könnyen tesztelhessék az innovatív és fenntartható vasúti technológiákat. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt, és középtávon egész Európára tervezi kiterjeszteni a szolgáltatást. 

"A közlekedés átalakulása rendkívül dinamikus piacot eredményezett a regionális vonatok számára. A vasúttársaságok ma rugalmasabb és gyorsabban elérhető ajánlatokat keresnek, mivel az új technológiák tovább növelik a vasúti közlekedés fenntarthatóságát. A Smart Train Lease GmbH megalapításával innovatív bérleti modellt hoztunk létre a nagymértékben szabványosított regionális vonatok számára. Költségpozíciója, megbízhatósága és gyors szállítási ideje új és különösen vonzó ajánlattá teszi ügyfeleink számára" – mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility gördülőállományért felelős vezérigazgatója.

"Azt szeretnénk, hogy a vonatbérlés ugyanolyan egyszerű legyen, mint az autókölcsönzés, és ezáltal hozzájáruljunk a közlekedés átalakulásának felgyorsulásához. Ez a szolgáltatás tovább növeli a vasúti közlekedés vonzerejét az utasok számára, és lehetővé teszi ügyfeleinknek, hogy gyorsan reagáljanak az igények változásaira" – mondta Benjamin Dobernecker, a Smart Train Lease GmbH vezérigazgatója.

Különösen ha különösen ha alternatív hajtású korszerű regionális vonatok A dízelről az alternatív technológiákra, például az akkumulátorokra és a hidrogénre való technológiai átállás jelentős piaci változásokat idéz elő, amelyek számos kihívást és lehetőséget jelentenek. Az egyéni közlekedésről a közösségi közlekedésre való áttérés tendenciája, amelyet részben Németország havi 49 eurós regionális jegye és a vasúti közlekedés egyszerűsítése segített, jelentősen megnövelte a vonatok iránti keresletet. Emellett számos személyszállítási szolgáltatást kínáló magán vasúttársaság keres olyan új, rugalmasabb, versenyképes részletfizetésű ajánlatokat, amelyekkel hosszú távú beruházási kötelezettségvállalások nélkül tudja fedezni az új vonatok iránti igényét. A Smart Train Lease GmbH ilyen gyors és kiváló minőségű megoldást kínál.

A vasúti ágazatban a bérleti szerződések korábban csak hosszú távra szóló, tizenkét évnél hosszabb időtartammal álltak rendelkezésre, amelyek utólagos használatra vagy maradványértékre vonatkozó garanciákat tartalmaztak. Mindezidáig nem volt olyan ajánlat elérhető, amely több egységből álló regionális vonatok vagy kis flották, illetve alternatív hajtású korszerű regionális vonatok rövid és középtávú bérlését tette volna lehetővé. A Smart Train Lease GmbH ezeket az igényeket kívánja kielégíteni és ezáltal új piacot teremteni.

Mely vonatok lesznek elérhetők?

A már engedélyeztetett Mireo Smart vonatok azonnal rendelkezésre állnak. A vonatok alacsony életciklusköltséggel és energiafogyasztással rendelkeznek, technológiailag fejlettek és optimálisan felszereltek. A Mireo Smart végsebessége 160 km/h, és három változatban kapható: villamos, akkumulátoros vagy hidrogénüzemű motorvonatok. Minden vonat európai vonatbefolyásoló rendszerrel (ETCS) és PZB pontszerű vonatbefolyásoló rendszerrel felszerelt. A Mireo Smart magas szintű kényelmet és kényelmet kínál az utasoknak, 214 ülőhellyel, 21 kerékpár és két kerekesszék számára, valamint univerzális hozzáférésű mellékhelyiségekkel. A vonatok modern légkondicionálóval, WiFi szolgáltatással, utastájékoztató rendszerrel, biztonsági megfigyelőrendszerekkel és nagy TFT-monitorokkal vannak felszerelve a felszálló területeken.

Hogyan működik a lízingmodell?

A Smart Train Lease célja, hogy a bérleti folyamatot a lehető legegyszerűbbé tegye, hasonlóan az autóbérléshez. A vállalat szabványos szerződést kínál különféle szolgáltatási lehetőségekkel, amelyek a legjobban illeszkednek az üzemeltető vasúti infrastruktúrájához és műhelyeinek tapasztalataihoz. A központosított flottakarbantartás-menedzsment biztosításával még a legkisebb, rövid bérleti feltételekkel rendelkező flották is zökkenőmentesen integrálhatók a folyamatban lévő műveletekbe anélkül, hogy a meglévő karbantartási szervezet jelentős átalakítására lenne szükség. A szokásos karbantartási munkákat a meglévő személyzet bármikor, kiterjedt képzés nélkül elvégezheti, és a Smart Train Lease közvetlen helyszíni támogatást nyújt minden más tevékenységhez. A teljes vonatot, beleértve annak karbantartását is, komplett csomagként bérelhető. 

A cikk angol változata itt érhető el:
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/flexible-leasing-model-regional-trains-smart-train-lease-gmbh  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: