Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler további 9 százalékos részesedést szerzett a Vitesco-ban

2024.01.23

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
A Schaeffler AG („Schaeffler“) megállapodást kötött a BofA Securities Europe S.A. pénzintézettel a Vitesco Technologies Group AG („Vitesco“) 3,6 millió részvényét tartalmazó részvénycsomag megvásárlásáról. Ez mintegy 9,00 százalékos Vitesco-részesedésnek felel meg.


A BofA Securities Europe S.A. a Schaeffler nyilvános vételi ajánlatának bejelentése után egy teljes hozamcsereügylet (total-return-swap) keretében szerezte meg a részvényeket a piacon. A pluszban megvásárolt részvények ára alatta van a Schaeffler vételi ajánlata keretében kifizetett ellenértéknek.

A részvénycsomag megvásárlásával a Schaeffler részesedése a Vitesco-ban közel 38,87 százalékra nőtt. Az IHO, a Schaeffler-család holdingja birtokolja továbbra is a Vitesco tulajdonrészének közel 49,94 százalékát, így a Schaeffler az IHO Holdinggal közösen a Vitesco-ban az alaptőke és a szavazati jogok közel 88,81 százalékával rendelkezik. A terv továbbra is az, hogy a Vitesco-val való 2024 negyedik negyedévben létrejövő egyesülés és a Schaeffler AG teljes szavazati joggal rendelkező részvénysorozatának egységesítése a részvények jobb likviditását fogja eredményezni. Változatlanul az a cél, hogy nagyobb, előreláthatóan közel 30 százalékos legyen a szabadon forgó részvények részaránya.

Teljes sajtóközlemény: elérhető: 
https://www.schaeffler.com/en/media/press-releases/schaeffler-vitesco-20240123/   

www.schaeffler.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: