Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Zajos hírverés a világ legcsendesebb motorsportjának: ABB Formula-E

2024.01.22

Forrás: ABB, Hírek
• Az ABB Decoded technológia podcast legújabb epizódjában Anthony Rowlinson interjút készít Jeff Doddsszal, az ABB FIA Formula-E világbajnokság nemrég kinevezett vezérigazgatójával.


• Dodds, aki tavaly májusban vette át az irányítást, beszámol eddigi pályafutásáról, a Formula-E egyedi jellemzőiről és azokról a terveiről, hogy a bajnokság globális jelenléte erősödjön, ismertsége világszerte növekedjen.

• Ebben az exkluzív interjúban Dodds ismerteti azt a célját, hogy a Formula-E világbajnokságot a leggyorsabban növekvő és legizgalmasabb motorsport-versenysorozattá kívánja tenni világszerte.

Jeff Dodds kifejti, hogy Formula-E vezérigazgatóként eltöltött első öt hónap az intenzív tapasztalatszerzés időszaka volt, hangsúlyozva, hogy milyen fontos a kíváncsiság megőrzése, az üzlet dinamikájának megértése, valamint a tanulás és a mindennapi döntések meghozatala közötti egyensúly megteremtése.

A vezérigazgató kiemeli a Formula-E számos egyedi jellemzőjét, mint például a rövidebb versenytávokat, a nulla károsanyag-kibocsátású, teljesen elektromos meghajtású versenyautókat, az olyan stratégiai elemeket, mint a támadó zónák, valamint az utcai és a kiépített pályák kombinációját, előtérbe helyezve a Formula-E azon elkötelezettségét, hogy pozitív társadalmi hatást fejtsen ki minden városban, ahol versenyt rendeznek.

Dodds kitér az e-mobilitás növekvő jelentőségére és megemlíti az elektromos járművek értékesítésének világszerte tapasztalható jelentős növekedését. Megjegyzi, hogy a Formula-E hatékony terepként szolgál az elektromos versenytechnológia fejlődésének bemutatására és világszerte hozzájárul az elektromos mobilitás irányába történő átálláshoz.

Dodds elismeri, hogy míg egyes motorsport-rajongók még mindig fenntartásokkal kezelik az elektromos versenyzést, a Formula-E arra összpontosít, hogy olyan új közönséget vonzzon, akiknek nincsenek előítéleteik. Úgy látja, hogy a sorozat újfajta szórakozást nyújt és egyúttal meggyőzi az embereket az elektromos járművek képességeiről és teljesítményéről.

Dodds elmondja, hogy szeretné a sorozat hatását növelni nagyobb hírverés, fokozott médiamegjelenés és a partnerekkel való együttműködés révén, így fokozva a bajnokság ismertségét és népszerűségét. Kiemeli a Formula-E jelentőségét a fellendülőben lévő
e-mobilitási ágazat tükrében, jelezve a versenysorozat jelentős növekedési potenciálját az elkövetkező években.

Előtérbe helyezi a partnerségek fontosságát, különösen a Formula-E névadó partnerével, az ABB-vel folytatott együttműködés jelentőségét. Kifejti, hogy az ABB stratégiai fókuszában álló fenntarthatóság és elektrifikáció miként illeszkedik a Formula-E küldetéséhez.

A Formula-E-ben betöltött szerepén kívül Dodds vezető tisztviselője az Egyesült Királyság kormánya esélyegyenlőségért, lakhatásért és önkormányzatokért felelős minisztériumának (Department of Levelling Up, Housing, and Communities) is. Megemlíti a méltányosság és a fenntarthatóság iránti szenvedélyét, kiemelve elkötelezettségét az ezen értékeket előmozdító kezdeményezések támogatása iránt.

Az interjú során Dodds beszél vezetői filozófiájáról, amely hitelességre és olyan környezet kialakítására összpontosít, melyben mindenki boldogulhat, valamint a folyamatos tanulás és figyelem fontosságáról a megalapozott döntések meghozatalában.

Dodds elismerően nyugtázza, hogy a Formula-E napjainkra már egy kilencéves vállalkozás, ugyanakkor tisztában van a növekedéssel, a gazdasági visszaeséssel és a globális konfliktusokkal kapcsolatos kihívásokkal is. Bizakodását fejezi ki e kihívások leküzdésével kapcsolatban és rámutat azokra a jelentős lehetőségekre, amelyek túlmutatnak a ma akadályain és kihívásain.

Végezetül megosztja a Formula-E világbajnokságot érintő, a következő öt évben tervezett elképzeléseit: a cél a közönség számának jelentős növelése, a globális ismertség fokozása, valamint a Formula-E vezető motorsport státuszának megszilárdítása, hogy népszerűség és elkötelezettség tekintetében még az olyan ismert névvel is vetekedjen, mint a Forma-1.
Dodds célja, hogy a Formula-E-t a leggyorsabban növekvő és legértékesebb motorsportággá tegye és világszerte több mint félmilliárd rajongót érjen el.

Dodds elmondta, hogy lelkesen áll egy viszonylag fiatal vállalkozás, a Formula-E élén, amely idén kezdte meg 10. szezonját. Felvázolja a növekedés lehetséges mozgatórugóit, köztük a versenynaptár új helyszínekre való kiterjesztését, az elektromos versenyek technológiájának fejlesztését, a médiavisszhang növelését, valamint több szponzor és partner megnyerését. Dodds célja, hogy a Formula E-t példátlan növekedés és elismertség felé vezesse és megszilárdítsa úttörő, innovatív szerepét az autósport világában.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.
www.abb.com   

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu   
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: abb_magyarorszag   
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: