Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

*Balogh Levente azt mondta nekem, hogy ő emberekbe szokott fektetni, nem üzletekbe*

2024.01.18

Forrás: One On One Kommunikáció, AI Robotics Sajtóanyag
Gecse Márton elárulta, hogy mire tervezi felhasználni a 300 millió forintos befektetést
Budapest, 2024. január 18. – Múlt héten vasárnap Gecse Márton, az AI-Robotics ügyvezető igazgatója minden idők legnagyobb ajánlatát kapta a Cápák között műsor befektetőitől.


A fiatal üzletember végül Balogh Levente ajánlatát fogadta el, és már el is kezdődtek a megbeszéléseik azzal kapcsolatban, hogy a 300 millió Ft-os befektetést hogyan tudnák hasznosítani a kutatás és fejlesztés során az akkumulátorok tárolása és tűzvédelme érdekében.

Az AI-Robotics, nem csupán egy jelentős szereplő a mesterséges intelligencia és robotizáció terén, hanem egy olyan cég, amely forradalmian új megoldásokkal járul hozzá a tűz detektálásához, megelőzéséhez és az akkumulátorgyárak biztonságához, amely hazánkban is egyre relevánsabb kérdéssé kezd válni. Az AI-Robotics célja, hogy újradefiniálja a biztonságot és hatékonyságot az akkumulátorok tárolása során. „Hazafias kötelességemnek érzem, hogy az akkumulátortárolást biztonságosabbá tegyük és megakadályozzuk, hogy a veszélyes anyagok visszajussanak a természetbe, esetleg tűzzel vagy bármilyen egyéb katasztrófával veszélyeztessék a gyárak a környezetet. Ezért is döntöttem úgy, hogy az ötletemet a Cápák elé viszem” – mutatott rá Gecse Márton. „Reméltem, hogy jó a termékem és nehezen találnak majd rajta fogást, viszont nem számítottam ennyire pozitív visszajelzésre. Alapvetően önbizalommal és felkészülten mentem a műsorba, igyekeztem tömören és érthetően összefoglalni ennek a bonyolult technikai rendszernek a működését. Az élmény pozitív volt, örültem mind a három ajánlatnak. Egy a műsort követő személyes találkozónk alkalmával Balogh Levente azt is elmondta, hogy ő emberekbe szokott befektetni, nem üzletekbe – ami szintén egy remek megerősítés volt” – mondta el a Cápák közöttben szerzett élményeiről a fiatal üzletember. 

Úgy gondolja, a személyiségfejlődésének is egy fontos része volt a Cápák között műsor, hogy saját magát is el tudja fogadni mint sikeres üzletembert, és visszajelzést kapjon azzal kapcsolatban, hogy jó úton halad. Emellett a műsorban megtarott pitch egyfajta piaci edukációnak is remek lehetőség volt. A tévénézők is megismerhették, hogy létezik ez a technológia, a robotok manapság már köztünk „élnek” és egyre elfogadottabbak a logisztikai piacon.

Már tervben vannak a befektetés felhasználásának lépései 

Balogh Levente az AI-Roboticsba kíván beszállni, amibe beletartozik a robotizációs alaptevékenység, illetve a kutatás és fejlesztés is, amelynek része az akkumulátorok tárolásának és tűzvédelmének fejlesztése. „Az elmúlt két évben a gazdasági recesszió, az energiaválság, az orosz-ukrán háború miatti szállítási lánc visszaesés következtében a robotizációs piac erősen lelassult, amit mi magunk is éreztünk, azonban már látjuk az alagút végét. Az évben már fellendülésre számítunk, vannak izgalmas és nagy volumenű projektjeink” – hangsúlyozta Gecse Márton. „Folyamatosan vizsgáljuk, hogy milyen új cégek vannak a piacon, milyen robotokat lehet még behozni, mi az, ami már piacképes. Melyek azok, amelyeknek már megvan minden európai certifikációs papírja, mi az, amit érdemes már itthon is értékesíteni. Emellett a cégünk életében nagyon fontos volt az elmúlt 6 hónap, ugyanis az RFID-technológia (Radio Frequency IDentification – automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia) tekintetében nagyon nagyot léptünk előre, szabadalom értékű szoftvereket tudtunk fejleszteni, és 99,99%-os pontossággal tudunk már RFID tag-eket olvasni.  Ez nagyon jelentős eredmény ebben a szakmában, ráadásul már Dubaiban is átadtuk az első sikeres RFID-projektünket”. Az ügyvezető igazgató azt is kiemelte, hogy nagyon várja a közös munkát Balogh Leventével, különösen szimpatikusnak tartja benne, hogy nagyon önazonos, ugyanis a személyes találkozóik alkalmával a tárgyalószobában is ugyanazzal az emberrel beszélgetett, mint a kamerák előtt. 

„A 300 millió Forintos befeketésből szeretnénk egy 1/1-es demórendszert felállítani, amit lehet, hogy tesztkörnyezetben fogunk megtenni, de az is elképzelhető, hogy már élesben, egy akkumulátor szétszerelő- és feldolgozóüzemben fogjuk telepíteni. Az ezt követő lépcső, hogy egy tűzvédelmi vizsgálatnak vetjük alá a rendszert, amiből kiderül, hogy képes-e arra, hogy a tűzeseteket felismerje, a tüzet megakadályozza és eloltsa. Tehát ebből megtudjuk, hogy jogszabályba lehet-e foglalni, hogy a rendszer elfogadható a raktárakban, mint tűzmegelőzési megoldás. Ha ezt elfogadják és jogszabályba foglalják, akkor ezekkel már helyettesíteni lehet a korábbi, elavultabb tűzmegelőző rendszereket. Ez az a pont, amikor majd elindulhat az értékesítés” – részletezte a terveket Gecse Márton. 

Vevőre szabható, innovatív rendszer 

A rendszer nagy előnye, hogy teljes egészében flexibilis, a vevők igényeire lehet szabni.  A megrendelők számára a legmegfelelőbb típusú, méretű robotrendszert fogják telepíteni, ami fel lesz szerelve RFID-, izolációs tároló- és hőkamera rendszerrel is. „Világszerte olyan megoldásokat alkalmaznak még napjainkban is a tűzvédelem terén, amelyek finoman szólva is elmaradottak” – hívta fel a figyelmet az ügyvezető. „Az általunk kifejlesztett izolációs tűzmegelőző robotrendszer az akkumulátorgyártás, illetve a veszélyeshulladék-gazdálkodás számára kínál egyedi és hatékony megoldást. A tűzvédelmi kihívásokra válaszolva szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az akkumulátoripar ne csak fejlődjön, hanem biztonságosabbá is váljon mind a vagyon-, mind a környezetvédelem érdekében” – hangsúlyozta az AI-Robotics vezetője.

Az AI-Robotics-ról 

Az AI-Robotics célja, hogy széles termék portfólióval rendelkezve a létező összes logisztikai kihívásra tudjon mondani alternatívát. Dinamikus, fiatalos magyar csapattal dolgozva minden ügyfél igényeit precízen és személyre szabva kezelik. Saját kézben tartják a teljes folyamat fejlesztést, kezdve az értékesítéssel és tervezéssel a telepítésen át a karbantartásig. Az AI-Robotics megbízható partner a logisztikai robotizáció innovatív, zűrzavaros piacán.

https://ai-robotics.hu/   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - AI Robotics ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: