Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility megveszi a MIREL-t gyártó HMH-t

2023.11.15

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• A HMH s.r.o. gyártja a MIREL vonatbefolyásoló rendszert Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország számára.


• Az akvizíció megerősíti a Siemens Mobility pozícióját az európai vasúti infrastruktúra vezető szállítójaként.

A Siemens Mobility befejezte a szlovákiai székhelyű HMH s.r.o. technológiai vállalat felvásárlását, amely MIREL vonatbefolyásoló rendszert gyárt  Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország számára. Ezzel az akvizícióval a Siemens Mobility mostantól teljes vonatbefolyásoló portfóliót tud kínálni a kelet-európai vasúti folyosókon. A HMH székhelye továbbra is Pozsonyban marad, a vállalat a Siemens Mobility ,,Rail Infrastructure” üzletágába fog beintegrálódni.

"A HMH stratégiai fontosságú eleme a vasúti infrastruktúra-portfóliónknak, illetve erősíti piaci pozíciónkat. Ez az akvizíció fontos mérföldkő abban a törekvésünkben, hogy átfogó megoldásokat kínáljunk egyetlen forrásból az összes európai gördülőállomány-szolgáltató számára" - nyilatkozta Andre Rodenbeck, a Siemens Mobility Rail Infrastructure CEO-ja. "Nagy örömmel üdvözöljük új pozsonyi kollégáinkat a Siemens Mobilitynél."

"A Siemens Mobility tökéletes partner számunkra. Együtt építhetjük és bővíthetjük a vonatbefolyásoló rendszerek portfólióját, amely az elmúlt két évtizedben vezető szerepet töltött be. A jövő a határokon átnyúló európai vasúti forgalomban rejlik. Azzal, hogy a HMH mostantól a Siemens Mobility család szerves része lesz,  a kelet-európai piac feljődésének a középpontjában leszünk. Ez nagy lépés a jövőnk szempontjából" - mondta Tomáš Horváth, a HMH CEO-ja és alapítója.

A MIREL VZ1 a piacon egyedülálló megoldás, melyet a szlovákiai, csehországi, magyarországi és lengyelországi vasutak biztonságos működésének támogatására terveztek. Az európai vasúti szabványoknak megfelelő interfésszel felszerelt MIREL VZ1 képes az ETCS-hez, azaz az Európai Unió valamennyi tagállamának vasúti vonatbefolyásoló rendszerébe integrálódni.

A HMH-t 1993-ban alapították, és 1999 óta foglalkozik vasúttechnológiai berendezések fejlesztésével, gyártásával és karbantartásával. A vállalat fő terméke a MIREL.

Eredeti, angol nyelvű sajtó anyag ITT érhető el: 
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/siemens-mobility-acquires-hmh-sro-strengthen-its-position-eastern-european-corridors  

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: