Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az MSC 15 db Vectron mozdonnyal bővíti vasúti flottáját

2023.07.26

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• 15 db Vectron MS mozdony
• Az MSC leányvállalata, a MEDWAY Belgium a Siemens Mobility új ügyfeleí
• A mozdonyok 12 európai országban közlekedhetnek majd


A Siemens Mobility 15 db Vectron MS mozdonyra szóló megrendelést kapott az MSC leányvállalatától, a MEDWAY Belgium NV-től. A MEDWAY a mozdonyokat a határokon átnyúló európai áruszállításra, valamint a konténerek hajón való szállításának kiegészítésére kívánja használni Antwerpen keleti hátországának kiszolgálásához. 

"Különösen örülünk, hogy ezzel a megrendeléssel sikerült megnyernünk a MEDWAY Belgiumot is, mint új ügyfelet. Vectron mozdonyaink a megbízhatóságukkal és rugalmasságukkal egész Európában lehetővé teszik a fenntartható, határokon átnyúló áruszállítást" - mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Rolling Stock üzletágának CEO-ja.

Salvatore Prudente, a MEDWAY ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: "Az MSC folytatja az európai szintű beruházásokat a MEDWAY-en keresztül. Célunk, hogy megerősítsük intermodális kínálatunkat és javítsuk kapacitásunkat, hogy ne csak a vizen, hanem a szárazföldön is ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket. Ezen területek fejlesztése olyan szolgáltatás- és megoldásportfóliót biztosít ügyfeleink számára, amely az ellátási láncok egyszerűsítését és támogatását szolgálja. Szakértői csapataink folyamatosan figyelemmel kísérik mind az ügyfelek igényeit, mind a piaci trendeket, és úgy látjuk, hogy nagyon is van értelme befektetni az intermodális kapacitásainkba, mivel az ügyfeleket egyre inkább arra ösztönzik, hogy a szárazföldi rakományokat vasúton szállítsák." 

Az MSC hajózási és logisztikai vállalat a vasúti szállításban való szerepvállalásának további bővítése és az északnyugati kontinens piacain való folyamatos növekedéséhez való hozzájárulás érdekében 2022-ben megalapította belga leányvállalatát, a MEDWAY Belgium NV-t. Az új mozdonyokat keleti és nyugati földrajzi hatókörben fogják bevetni, javítva a Belgium, Németország, Hollandia, Ausztria és Lengyelország, valamint a tengerparttal nem rendelkező középső és keleti országok, például Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia közötti összeköttetéseket és kapacitásokat.

A Siemens Mobility münchen-allachi üzemében gyártott mozdonyok maximális teljesítménye 6400 KW, a végsebességük pedig 160 km/h. Az előírt nemzeti vonatbefolyásoló rendszerek mellett valamennyi mozdony az európai vonatbefolyásoló rendszerrel (ETCS) is fel lesz szerelve. 

A Siemens Mobility már több mint 1.800 db Vectron mozdonyt értékesített 65 különböző ügyfélnek 16 országban. A Vectron-flotta eddig több mint 750 millió kilométert tett meg. Közlekedésük Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Dániában, Finnországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Svédországban és Svájcban is engedélyezett.

Eredeti, angol nyelvű sajtóközlemény itt érhető el: 
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/msc-expands-rail-fleet-15-vectron-locomotives-siemens-mobility  

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: