Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Alstom és a RAILPOOL 50 Traxx Universal mozdonyról ír alá szerződést

2023.07.25

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., Alstom Sajtóközlemény
• Ez az új megrendelés a RAILPOOL európai, de különösen a franciaországi jelenlétének bővítéséhez járul hozzá


•  Mindegyik mozdonyt az Alstom Atlas biztosítórendszerével szerelik fel, mely lehetővé teszi a RAILPOOL számára a különböző korridorok kiszolgálását 

2023. július 25. – Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője és a RAILPOOL, Európa egyik vezető vasúti járműlízing vállalata 50 Traxx Universal többcélú mozdonyra kötött szerződést. A szerződés értéke eléri a 260 millió eurót. 

A Traxx Universal többcélú mozdonyok teher- és személyszállítási korridorokon egyaránt üzemeltethetők. Nagy megbízhatóság, rugalmasság és optimalizált energiafogyasztás jellemzi a mozdonyokat, amelyek bevált megoldást jelentenek a határokon átnyúló hatékony üzemeltetéshez. A kiterjesztett karbantartási időközök által kevesebb beavatkozásra van szükség, ami megkönnyíti az üzemtervezést, csökkenti a költségeket és növeli a járművek rendelkezésre állását. A mozdonyok nyolc országban - Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Luxemburgban és Lengyelországban – közlekednek majd. 

Minden mozdonyt az Alstom által, az Európai Vonatbefolyásoló Rendszerhez (ETCS) kifejlesztett fedélzeti megoldással, a vezető szerepet betöltő Atlas rendszerrel szerelnek fel. Ez a rendszer lehetővé teszi a kiterjesztett folyosókon való üzemeltetést az országok és útvonalak legszélesebb lefedésével, mind ETCS, mind hagyományos vonatbefolyásoló rendszer üzemeltetése esetén. 

Kevin Cogo, az Alstom DACH gördülőállományért, mozdonyokért és alkatrészekért felelős alelnöke elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a RAILPOOL az Alstomot választotta, hogy kiterjessze tevékenységét Európa több pontján. Ez a szerződés egy régóta fennálló és sikeres partneri kapcsolat folytatását jelzi. Büszkék vagyunk arra, hogy a bevált Traxx mozdonyainkkal és a legkorszerűbb Atlas fedélzeti biztosítóberendezés-megoldásunkkal hozzájárulhatunk a hatékonyabb és fenntarthatóbb áru- és személyszállításhoz." 

Torsten Lehnert, a RAILPOOL vezérigazgatója hozzátette: "Ezzel a vásárlással megerősítjük elkötelezettségünket amellett, hogy a francia piacon egyedülálló, teljes körű szolgáltatási kínálatot nyújtsunk, a nemrégiben Franciaországban nyitott irodánk mellett, melyet Frédérique Erlichman vezet. Partnerünktől, az Alstomtól megrendelt 50 mozdony a franciaországi és a legfontosabb európai folyosókon történő üzemeltetést fogja lefedni, hozzájárulva a Franciaországból induló fenntartható, nagy teljesítményű vasúti közlekedés további fejlődéséhez."

A mozdonyok tervezése Németországban, az Alstom mannheimi telephelyén történik majd, míg a végső összeszerelésre a tervek szerint a németországi Kasselben kerül sor. További érintett telephelyek: Wroclaw, Lengyelország (kocsiszekrénygyártás), Siegen, Németország (forgóvázgyártás) és Zürich, Svájc (projektmenedzsment).

Az Alstom™, a Traxx™ és az Atlas™ az Alstom csoport védjegye.

Alstom 

Az Alstom innovatív, fenntartható és emberek által kedvelt közlekedési eszközök fejlesztésével és előmozdításával hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz. A nagysebességű vonatoktól, metrókon, egysínű vonatokon, villamosokon át a kulcsrakész rendszerekig, szolgáltatásokig, infrastruktúráig, az irányítórendszerekig és a digitális mobilitásig, az Alstom az iparág legszélesebb portfólióját kínálja különböző ügyfeleinek. A 63 országban való jelenlétével és 175 nemzetiségű, több mint 80.000 fős tehetségbázisával a vállalat a tervezésre összpontosít, innovációs és projektmenedzsment-képességeit oda összpontosítja, ahol a mobilitási megoldásokra a legnagyobb szükség van. A franciaországi tőzsdén jegyzett Alstom 16,5 milliárd eurós bevételt ért el a 2023. március 31-én záruló pénzügyi évben. 
További információkért látogasson el a www.alstom.com weboldalra.

RAILPOOL  

A RAILPOOL az egyik vezető vasúti járműlízingcég, amely valódi szakértelmet kínál a teljes körű szolgáltatáshoz egyetlen forrásból. A vállalatot 2008-ban alapították Münchenben, és jelenleg 18 európai országban működik.

A RAILPOOL mintegy 500 mozdonnyal és 148 személyszállító járművel (és több mint 2 milliárd eurós beruházási összértékkel) Európa egyik legnagyobb szolgáltatója. A RAILPOOL flottája évente 85.000.000 kilométert tesz meg, és jelentősen hozzájárul a vasútra való átálláshoz. A RAILPOOL saját raktárral rendelkezik, ahol több mint 4.000 különböző pótalkatrész és alkatrész található.

www.alstom.com     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: