Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Alstom, a Northrail és a RIVE Private Investment 50 Traxx Universal mozdonyra szóló keretszerződést írt alá, beleértve a kapcsolódó szolgáltatásokat is

2023.06.30

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., Alstom Sajtóközlemény
• Ezek az első olyan egységes mozdonyok, amelyek 160 km/órás sebességgel közlekedhetnek az európai korridoron (Németország, Franciaország, Belgium, Luxemburg, Ausztria és Lengyelország területén)


•  A beruházás a RIVE Magánbefektetési Közlekedési Alap (RTAIF) által valósult meg
•  A Northrail mint vagyonkezelő és bérbeadó van jelen a RIVE Private Investment nevében és megbízásából

2023. június 30. – Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője és a Northrail AG 50 darab többrendszerű Traxx Universal mozdonyra kötött keretszerződést, amelyhez a gyártó akár 16 évig terjedő teljes körű karbantartási csomagot is biztosít. A beruházást a Northrail szervezte és strukturálta a párizsi székhelyű RIVE Private Investment (RIVE) infrastrukturális befektetési társaság számára. A Northrail a RIVE nevében a mozdonyok vagyonkezelőjeként és bérbeadójaként jár majd el.

Az alaprendelés 15 többrendszerű mozdonyt és nyolc év teljes körű karbantartást tartalmaz. A szerződés maximális értéke 370 millió euró. A gyártás a németországi Kasselben található Alstom telephelyen történik majd, és a tervek szerint 2025-ben kezdődik. 

Ezek a többrendszerű Traxx Universal mozdonyok lesznek az első olyan, Franciaországban engedélyezett mozdonyok, amelyek akár 160 km/h sebességgel is közlekedhetnek a hat országot - Németország, Franciaország, Belgium, Luxemburg, Ausztria és Lengyelország - magában foglaló európai folyosón. A többrendszerű mozdonyok teher- és személyszállításra egyaránt alkalmasak. A szolgáltatási csomag biztosítja a mozdonyok nagyfokú rendelkezésre állását, ezáltal jó megbízhatóságot is. Az Európa-szerte működő raktárhálózatnak és mobil szervizcsapatoknak köszönhetően a mozdonyok teljes körű, országhatárokon átívelő karbantartásban részesülnek.

Minden mozdonyt ATLAS rendszerrel szerelnek fel, amely az Alstom fedélzeti megoldása az európai vonatbefolyásoló rendszerhez (ETCS). Az Európa-szerte egységesített vonatbefolyásoló rendszer a zökkenőmentes határokon átnyúló forgalom érdekében nagyobb sebességet és sűrűséget tesz lehetővé a vasútvonalakon. Mindez időt és energiát takarít meg, ami még tisztább áruszállítást tesz lehetővé. 

Müslüm Yakisan, az Alstom DACH (Németország-Ausztria-Svájc) régiójának elnöke elmondta: "A Traxx mozdonyok a vasúti közlekedés jövőjébe való innovatív beruházás. Az Alstom több mint 150 éves tapasztalatával és világszintű referenciáival örömmel járul hozzá a vasúti közlekedés digitalizálásához és fenntarthatóságához. A hosszú távú karbantartási megállapodás a Northrail számára is előnyös az optimalizált és tervezhető életciklusköltségeknek, valamint a mozdonyok maximális rendelkezésre állásának köszönhetően."

Michael Trentzsch, a Northrail igazgatótanácsának tagja hozzátette: "Ezzel az innovatív új többrendszerű mozdonnyal, amely franciaországi bevezetéssel rendelkezik, nagy örömünkre szolgál, hogy ismét elsők vagyunk a mozdonylízing-iparágban. Ezért nagyon várjuk, hogy 2025-ben megérkezzen az első mozdony, valamint tovább ápoljuk az Alstommal való kapcsolatunkat."

Camille Brunel, a RIVE partnere hozzátette: "Ez az első megrendelés az Alstomtól a vállalat új termékeibe és innovációs képességeibe vetett bizalmunkról tanúskodik. Régóta fennálló partnerünkkel, a Northrail-lel létrehozott lízingplatformunkon keresztül megvalósított megrendelés pedig tovább erősíti a RIVE vasúti stratégiáját. Az innováció támogatásával és a hatékony termékek üzemeltetőkhöz történő eljuttatásával a RIVE aktívan hozzájárul az európai energia- és környezetvédelmi átállási irányelv megvalósításához."

Az Alstom™, a Traxx™ és az ATLAS™ az Alstom csoport védjegye.

Alstom 

Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom sokféle ügyfelét változatos termékportfóliójával szolgálja ki, amely a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. A világszerte üzemelő 150.000 Alstom gyártmányú vasúti jármű bizonyítja az Alstom szakrételmét a projektmenedzsment, innováció, tervezés és technika terén. 2022-ben a cég zsinórban tizenkettedszer szerepelt a Dow Jones fentarthatósági indexében. A franciaországi székhelyű Alstom jelenleg 70 országban van jelen, és több mint 74.000 munkavállalót foglalkoztat. A csoport 15.5 milliárd euró bevételt jelentett a 2022. március 31-én lezárult üzleti évre. www.alstom.com  

Northrail  

A hamburgi székhelyű Northrail Európa vezető lízingszolgáltatója és gördülőállomány-kezelője. A Northrail mintegy 440 mozdonyból, motorvonatból és személyszállító kocsiból álló portfóliót kezel az európai teher- és személyszállításban, több mint egymilliárd eurós beruházási volumennel. Emellett a Northrail nemzetközi partnerek és intézményi befektetők számára és velük együtt innovatív vasúti beruházásokat fejleszt és strukturál. A Northrail irányítása alatt álló flotta a legmodernebb elektromos és hibrid mozdonyokat és akkumulátoros-villamos regionális vonatokat, valamint hagyományos tolató- és univerzális mozdonyokat foglal magában. A Northrail emellett személyre szabott bérleti szolgáltatásokat fejleszt ki ügyfelei számára, és az általa bérelt járművek karbantartását is megszervezi. A Northrailről további információ a következő címen érhető el: www.northrail.eu

RIVE 

A 2013-ban alapított RIVE Private Investment egy független befektetési csoport, amely fenntartható infrastruktúrára és tárgyi eszközökre (speciális légi közlekedés, vasút, speciális tengeri közlekedés stb.) szakosodott. A RIVE Private Investment a Párizsban, Genfben és Luxemburgban működő 22 befektetési szakemberből álló csapatának szilárd technikai és pénzügyi szakértelmét aknázza ki. A RIVE Private Investment alapítása óta több mint 100 tranzakció keretében 2,3 milliárd euró értékben finanszírozott eszközöket. 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: