Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Újabb magyar termékekkel bővülhet a székelyföldi üzletek kínálata

2023.06.14

Forrás: Agrármarketing Centrum, Külpiaci hírek
Székelyföldi és magyarországi üzletemberek számára szervezett találkozót az Agrármarketing Centrum 2023. június 8-9-én Csíkszeredán és Sepsiszentgyörgyön, amelynek elsődleges célja, hogy további magyar termékek kerülhessenek a székelyföldi üzletek kínálatába.


A találkozókon tíz hazai élelmiszergyártó cég termékeivel – többek között kézműves szilvalekvárokkal, bio tésztákkal, bor- és gyümölcsecetekkel, kézműves szörpökkel és üdítőkkel, kekszekkel, valamint különböző mentes termékekkel – ismerkedhettek meg Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai.

A magyar gazdasági erő székelyföldi növekedése, ha úgy tetszik, a magyar és magyar üzleti kapcsolatok bővülése volt a célja az Erdélyben szervezett, a magyar termékek székelyföldi piacra kerülését segítő üzletember találkozóknak. A kétnapos rendezvényen Csíkszeredán, valamint Sepsiszentgyörgyön mutatkozhattak be exportképes magyar vállalkozások, hogy termékeikkel bővítsék a már eddig is jelenlévő hazai termékek kínálatát.

Az esemény egyik helyszínéül nem véletlenül választották Csíkszeredát: a város eltökélt célja, hogy növelje az élelmiszeripari ágazatban betöltött gazdasági szerepét, ráadásul jelenleg mintegy 92 hektáros területen terveznek ipari parkot létesíteni. „A beruházással várhatóan korszerű körülményeket tudunk teremteni zöldmezős befektetések megvalósulásához, melyek között reményeink szerint szép számmal lesznek élelmiszeripari vállalkozások” – hangsúlyozta a találkozón Juhász-Borsa Orsolya, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gazdaságfejlesztési és digitalizációs irodavezetője.

Az eseményt Csíkszeredán Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusával, és a Csíki Vállalkozók Egyesületével közösen szervezte meg az Agrármarketing Centrum. Az üzletemberek ezután Sepsiszentgyörgyön folytatták a megbeszéléseket, ahol az Asimcov, Kovászna Megyei Vállalkozói Egyesülettel együttműködésben valósult meg a program. Az eseményeken részt vett Lázár Zoltán, Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja is.

Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese mindkét helyszínen tájékoztatta a részvevőket az Agrármarketing Centrum Hungarian Food Business Program néven futó exportfejlesztési programjáról, valamint bemutatta azt a digitális katalógust (Hungarian Food Business Catalogue), amelyben jelenleg mintegy kétszáz magyar cég több mint kétezer termékét kínálják a külhoni beszerzők figyelmébe.

A Hungarian Food Business Program-ról bővebben:
https://hungarianfoodexport.com/   

www.amc.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Agrár ; Élelmiszer ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: