Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks városi feladatokra szánt tehergépjárművei most még hatékonyabbak

2022.06.30

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A leggyakrabban városi áruszállításra használt Volvo FL és FE modellek is új, továbbfejlesztett sebességváltót kaptak, így még magasabb teljesítményt és simább vezetési élményt nyújtanak.


Az optimális vezetési élményt a Volvo FL és FE modellben újdonságként elérhető háromféle vezetési mód garantálja

A Volvo Trucks termékpalettájának legkisebb, de egyben legfürgébb modellje a Volvo FL, amely a korábbi, hatsebességes váltó helyett most egy nyolcsebességes, teljesen automata sebességváltót kapott. Ennek következtében akár 4%-kal is javulhat a Volvo FL üzemanyag-fogyasztása.
 
“Az új sebességváltóval együtt már álló helyzetben is garantáljuk a teljes kihajtási megoldást. Ezzel járművünk még sokoldalúbb lett, és tökéletes választás a legkülönbözőbb feladatok teljesítésére, legyen az billencs, sószóró, hóeke, vagy még sok más” – mondja Kenneth Ackerberg, a Volvo FL és FE modellek termékmenedzsere.
 
A Volvo Trucks termékpalettájának eggyel nagyobb modellje, a Volvo FE eközben megkapta a svéd gyártó nehézkategóriás gépjárműveinek automatizált sebességváltóját, az I-Shiftet. Ezzel akár 30%-kal is gyorsabban történik a Volvo FE-ben a sebességváltás a korábbiakhoz képest.
 
A vezethetőségben elért jelentős javulás annak köszönhető, hogy a továbbfejlesztett I-Shift váltó új módokon működik együtt a motorral. A fejlesztés eredménye, hogy a tengelykapcsoló gyorsabban reagál és a nyomaték megszakítás rövidebb ideig tart. A harmonikusabb vezetési élményt a még simább sebességváltás garantálja.
 
“A gyorsabb sebességváltás lehetővé teszi, hogy a körülményekhez megfelelő sebességfokozat kiválasztása még hatékonyabban történjen. A városi áruszállítási feladatok gyakori sebességváltást kívánnak meg, így a fejlődés igencsak szembetűnő lesz, és a sofőrök is kedvelni fogják a változásokat” – teszi hozzá Kenneth Ackerberg.
 
Három különböző vezetési mód a különböző igényekhez

Mind a Volvo FL, mind az FE modellek sofőrjei ezentúl háromféle vezetési mód közül választhatnak: gazdaságos, nagyteljesítményű és off-road. A vezetési mód kiválasztása egy műszerfalon elhelyezett gomb megnyomásával történik, és az aktuális vezetési mód pedig a kijelzőn is feltüntetésre kerül.
 
“A lehető leghatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében a teherautók mindig gazdaságos módban indulnak el. Ebben az üzemmódban, ha tempomatot nem alkalmazunk, hanem gázpedállal vezetünk, rendelkezésre áll az „eco-roll” szabadon futó funkció is.

A nagyteljesítményű vezetési mód egy gombnyomással, könnyedén kiválasztható. Az off-road móddal ezek a modellek is alkalmasak könnyebb építési feladatok ellátására is” – zárja mondandóját Kenneth Ackerberg.

Az off-road mód beépítésével javult az FL és FE modellek teljesítménye alacsony sebesség mellett, így akár nehéz terepen is nagy magabiztossággal manőverezhetőek ezek a gépjárművek is.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: