Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Alstom Mátranovákon 100 új állást kínál

2022.06.14

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., Alstom Sajtóközlemény
• Idén 1,3 milliárd forintos beruházással bővíti az Alstom a mátranováki gyárának termékportfólióját és gyártókapacitását
• 100 új álláslehetőséget kínálnak, elsősorban hegesztőknek, lakatosoknak, CNC-kezelőknek


2022. június 14. – Az Alstom az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője hosszú távra szóló hazai álláslehetőségeket kínál a mátranováki gyárában elsősorban hegesztők, lakatosok, CNC gépkezelők számára. A legjobb munkaadóknak járó Top Employer minősítést Európában idén sorozatban harmadszor kiérdemlő vállalat stabil, kiszámítható karriert, folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget, világszínvonalú képzési programokat biztosít a jelenleg 660 tagú magyarországi csapatát erősítő új dolgozóinak.

Az év végéig 100 új pozíciót kínáló Nógrád megyei telephely a korábban tervezett létszám dupláját kínálja, és külön programmal segíti az új munkatársak zökkenőmentes beilleszkedését. Minden új belépő mellé adnak egy tapasztalt kollégát, aki a csapatvezető, műszakvezető mellett személyesen felügyeli, támogatja az új munkatársat az első időszakban. A gyárban végzett munkafolyamat bár ipari, több olyan munkaállomás is van, amely nőknek, megváltozott munkaképességűeknek vagy idősebbeknek sem túlterhelő. 

A Mátranovák környékén élő dolgozók bejárását támogatja és szükség esetén az elszállásolásukat is biztosítja az Alstom. A vállalat által aktuálisan meghirdetett pozíciók a profession.hu álláskeresési weboldalon és a Szuperinfóban érhetők el.  

„A technológiai újításokat az oktatásban is alkalmazzuk, elkezdjük használni a vállalatunk által kifejlesztett hegesztő szimulátor rendszert, az AVATAR-t, ami virtuális valóság eszközökkel segít begyakorolni a legjobb kézmozdulatokat. – mondja Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt.  magyarországi vezérigazgatója. – A terveink között szerepel a negyedik ipari forradalom elvárásainak már most is megfelelő képzési központunk további fejlesztése. A hegesztő és a géplakatos mellett újabb szakmákban is indítunk akkreditált képzést.”

Az országos hírű és hiánypótló tudást nyújtó képzési centrumban négy mester tanítja a jelentkezőket, akiket interjú és próbamunka alapján választanak ki. A felvételiztetésnél a kézügyesség mellett főleg azt vizsgálják, hogy van-e érzéke a pályázónak a hegesztéshez. Az iskolát a megalapítása óta több mint 300 szakember végezte el sikeresen, képzésük három hónap után a gyárban folytatódott, ahol tapasztalt kollégák segítették szakmai fejlődésüket.

Az Alstom Nógrád megyei egysége most kész tovább bővíteni termékportfólióját és gyártókapacitását. Az itt gyártott forgóváz-keret a metró és vasúti kocsik egyik legfontosabb részei: erre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért a minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A forgóváz-keretek gyártása során az általában elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technikákat alkalmaznak. A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába. 

Az Alstomról

Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom termékportfóliója a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. Az Alstom az iparág legszélesebb portfólióját kínálja ügyfeleinek. Világszerte 150.000 kereskedelmi forgalomban lévő jármű tanúsítja a vállalat bizonyított szakértelmét a projektmenedzsment, az innováció, a tervezés és a technológia terén. A vállalat 2021-ben 11. egymást követő alkalommal került fel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexek világ- és európai listájára. A franciaországi székhelyű és 70 országban jelen lévő Alstom több mint 74.000 embert foglalkoztat. A csoport 15,5 milliárd eurós bevételt ért el a 2022. március 31-én záruló pénzügyi évben. 

www.alstom.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: