Forrás: Pékszövetség, Hírek
A Magyar Pékszövetség minden évben Arany Perec, Arany Cipó és Életmű díjjal ismeri el a kiemelkedő sütőipari szakemberek és vállalkozások munkáját. Az alábbi szempontrendszer alapján várjuk a jelöléseket, javaslatokat, pályázatokat 2020. október 23-ig!
A Magyar Pékszövetség kitüntetéseinek elbírálásánál figyelembeveendő szempontok, melyek alapján kérjük a jelöltet bemutatni:
Arany Perec Díj (Szakmai tevékenységek elismerése)
¤ Kiemelkedő szerepe a termékek, illetve a vállalkozás szakmai színvonalának növelésében
¤ A szakmai képzésben való közreműködés, valamint folyamatos önképzés
¤ Saját közösségén belüli szakmai megítélése
¤ Aktív közösségi szerepvállalás
¤ Elismertsége szakmai körben
Arany Cipó Díj (Vállalkozás elismerése)
¤ A vállalkozás fejlődését reprezentáló jellemzők
árbevétel növekedése (visszamenőleg 5-10 év), 1 főre jutó termelési érték, tőkearányos jövedelmezőségi mutató)
termékválaszték alakulása (visszamenőleg 5 év)
létszámalakulás (5 év)
gyakorlati szakmai képzésben való részvétel (visszamenőleg 5-10 év)
a műszaki színvonal alakulása
¤ A vállalkozás piaci megítélése
¤ Aktív részvétel a Magyar Pékszövetség munkájában (rendezvények, szolgáltatások)
Életműdíj (Egyéni kiemelt teljesítmények, életút elismerése)
¤ Évtizedes szakmai múlt (a szakma meghatározó szerepe életútjában)
¤ A szakma szeretete, magas szintű ismerete
¤ Részvétel az utánpótlás képzésében, a szakma népszerűsítésében
¤ A szakmai rendezvényeken való aktív részvétel
¤ Közreműködés a térség sütőipari rendezvényeinek szervezésében
¤ Szakmai munkájával, példamutatásával a szakma elismertségének növelése
¤ A péktársadalom részéről magasfokú elismertség
www.pekszovetseg.hu