Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Felhívás X. Szent István napi Kenyérversenyre

2021.02.17

Forrás: Pékszövetség, Felhívás
X. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség a 2021-ben is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 2 kategóriában.


A verseny kategória győztesei a szakmai elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek:
kategória győztes 500.000 forint,
kategória győztese 300.000 forint pénzdíjban részesül.

I. kategória: 2021-es év Szent István napi kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:

A tészta készítéséhez döntő részben gabonaőrleményeket használjon. Hagyományos, kovászos technológiával, legalább kétféle liszt felhasználásával készüljön a kenyér.

Előírás továbbá:

Kizárólag magyar alapanyagok felhasználásával készüljön.
Csak természetes anyagokat tartalmazzon.
Nem használhatók célkeverékek, adalékanyagok.

Az elbírálás szempontjai:
Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz.
Eltarthatóság, frissesség megőrzése.
A második fordulóba jutott kenyerek esetében laboratóriumi vizsgálat (sótartalom és savfok mérés).
A zsűri kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi kritériumok mellett az esztétikai megjelenésre.
Az Élelmiszerkönyvi előírásoknak meg kell felelnie a terméknek.

II. kategória: Innovatív kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:
Innováció, újdonság jelenjen meg a termékben.

Előírás továbbá:

Magyar alapanyagok felhasználásával készüljön.

Az elbírálás szempontjai:
Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz harmónia
Eltarthatóság, frissesség megőrzése.
Mennyire innovatív, a termék jelent-e újdonságot a sütőipari piacon
A zsűri a minőség, a fogyaszthatósági szempontok mellett kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre.

Mindkét kategória esetében:

A zsűrizéshez a kenyér 0,5 kg vagy 0,75 kg, 1,0 kg, illetve 2,0 kg tömegegységben készülhet, ebből választható kettő tömegegységű kenyér. A versenyre nevezett kenyérhez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot, mely a jelentkezéskor kiküldött sablon alapján készül. (Csak a megküldött sablon használható, saját gyártmánylap nem!)

A versenyre nevezés módja:

A versenyre jelentkezni az iroda@pekszovetseg.hu címre megküldött jelentkezési lappal lehet. A jelentkezési lap letölthető a Magyar Pékszövetség honlapjáról: www.pekszovetseg.hu  
Kategóriánként legfeljebb 3 típusú kenyérrel nevezhet.

A zsűrizéshez termék fajtánként 2 db-ot kell beszállítani.

A megküldött sablon használatával a termékleírást/gyártmánylapot mellékelni kell. (Ezen a gyártó beazonosítására alkalmas információ nem szerepelhet. Amennyiben beazonosítható a gyártó, akár a kenyér címkézése miatt, akár a gyártmánylap alapján, az adott versenyzőt a zsűri kizárja a versenyből.)

A nevezési határidő: 2021. április 9.

Nevezési díj: 5.000 Ft+Áfa/TERMÉK

A kenyeret az első zsűrizés időpontjában kell a helyszínen bemutatni.

A terméket független szakmai zsűri bírálja el.
A zsűrizés kettő körös lesz. A második kör sajtónyilvános, az újságírók is kóstolják a kenyereket és pontozzák (mindössze 1 szempont, íz alapján).

Az első kör zsűrizésének időpontja 2021. május 4.
A zsűrizés sajtó nyilvános második körének időpontja 2021. június 8.

Jelentkezési lap letölthető ITT:
https://www.pekszovetseg.hu/_data/VFS_3beb5c65d16e3c3e5cdbbe469c61b7d5.pdf   

Gyártmánylap letölthető ITT:
https://www.pekszovetseg.hu/_data/VFS_01cc87b9abaa435dc26dde21090541d2.pdf  

www.pekszovetseg.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Pékszövetség

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: