Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Caterpillar és igm sikeres együttműködés több mint 40 éve

2021.11.17

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az Amerikai Egyesült Államokban Illionis székhellyel 1925-ben alapított CATERPILLAR Inc. cég az építőipari és bányászati ​​gépek, valamint a dízel- és földgázmotorok, az ipari gázturbinák és dízel-elektromos mozdonyok területén a világ legnagyobb gyártójává fejlődött.


A világszerte közel 100.000 alkalmazottat foglalkoztató Caterpillar 2020-ban 41,7 millárd dollár teljes árbevételt realizált.

A Caterpillar az első igm hegesztőrobotot 1981 évben hidraulikus kotrógépek hegesztéséhez vásárolta, melyet a 80-as években Franciaországban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban  22 további igm robotrendszer követett.

Az igm és Caterpillar cégeket 40 éve megbízható és szoros együttműködés köti össze. A több mint 250 hegesztőrobot három kontinens 18 Caterpillar üzemében sikeresen működik.

A világ legnagyobb Caterpillar kotrógépgyára Kínában Xuzhou városában található, ahol körülbelül 100 darab  igm robotrendszerrel a CAT 312 … 390 sorozatszámú kotrógépeket hegesztik.

A Caterpillar Xuzhou Ltd. vállalatnál az igm FMS gyártósorával a hatékonyság mintegy 30%-kal nagyobb, mint önálló hegesztőrobot rendszereknél a munkadarabok manuális be-és kirakodása mellett.

AZ FMS GYÁRTÓSOR FŐ ADATAI

¤  Minden igm robot kéthuzalos TWIN tandem hegesztési eljáráshoz alkalmas

¤  Kettő hegesztőrobot forgókonzolos függesztőállványra szerelt, melyek alsó utazópályán is mozognak.

¤  A vályúhelyzetű PA hegesztési pozició folyamatos biztosítása  érdekében a gémeket úgy manipulálják, hogy a tompakötések mindig vizsszintes helyzetben legyenek.

ALKALMAZOTT NAGYTELJESÍTMÉNYŰ TANDEM HEGESZTÉSI TECHNOLÓGIA

Maximális beolvadási teljesítményhez és konstans kiváló minőséghez maximális hegesztési sebesség biztosítása mellett az igm robotoknál az osztrák Fronius International GmbH cég TPSi 500 / TPS 5000 TWIN digitális inverteres hegesztési áramforrásait használják (www.fronius.com). Azaz egyidejűleg 4 ívfénnyel hegesztenek egy földmunkagép gémet.

Az igm mindig is javasolja a szemcseszórás beiktatását, mivel tiszta felületekkel stabil ív garantálható és a hegesztőrobotok megszakítások nélkül tudnak dolgozni.

A teljes hegesztő gyártósor központi füstelszívással és központi füstszűrő rendszerrel, továbbá öntisztító szűrőpatronokkal is rendelkezik.

MODERN SZENZORTECHNIKA

Az illesztési hézagok pontos méréséhez minden igm robot az alapszenzorokon mellett iLS-C lézerscannerrel is rendelkezik, melyek elsősorban tompakötéseknél tökéletesen felismeri a hézagokat és ennek megfelelően beállítja a hegesztési paramétereket.

AUTOMATIKUS LOGISZTIKAI RENDSZER A LEGRÖVIDEBB CIKLUSIDŐT BIZTOSÍTJA

Sínen futó (RGV) gyűjtőkocsi a szomszédos összeállító állomásról automatikusan veszi fel a fűzött gémeket és az FMS gyártósorra szállítja, majd a gémet készrehegesztés után az FMS gyártósor végén az elvételi állomáshoz szállítja.

"Preferált hegesztőrobot szállítóként“  az igm büszke arra, hogy a Caterpillart támogatni tudja a legjobb minőségű prémium gépek gyártásában.

https://www.youtube.com/watch?v=WH4HSPajo1o   
igm AV robotic welding excavator boom FMS@Caterpillar 1:36

www.igm-group.com   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: