Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Balázs Gáspár lett az Alstom Transport Hungary Zrt. új vezérigazgatója

2021.11.15

Forrás: Avantgarde Group, Alstom Sajtóközlemény
2021. november 15. – Az Alstom Csoport Balázs Gáspárt nevezte ki az Alstom Transport Hungary Zrt. vezérigazgatójának. Az új vezető feladata az Alstom teljes magyarországi szervezetének irányítása lesz:


ő vezeti majd a vállalat budapesti kereskedelmi irodáját, valamint a vasúti forgóvázak gyártására szakosodott és több mint 630 főt foglalkoztató mátranováki gyáregységét, amely Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója. Az Alstom célja a mostani kinevezéssel is az, hogy erősítse magyarországi jelenlétét, valamint nyereségesebbé tegye hazai gyártó és üzleti tevékenységét, különösen az innováció és fenntarthatóságot szolgáló vasúti járművek értékesítése területén.

Az Alstom a közép-kelet-európai régió és Magyarország vasúti járműgyártásának egyik meghatározó szereplője, amely 630 magasan képzett szakembert foglalkoztat a fenntartható és intelligens mobilitási projekteken, több telephelyen, köztük Nógrád megye egyik legnagyobb munkaadójaként Mátranovákon, a forgóváz keretek gyártására specializálódott gyártóközpontjában” – mondta Antonio Moreno, az Alstom közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. „Gáspár évek óta a vasúti szakmában dolgozik és meggyőződésem, hogy a területen szerzett átfogó tapasztalataival sikeresen vezeti majd magyarországi vállalatainkat. Kinevezésétől azt várom, hogy erősítse az Alstom helyi jelenlétét és olyan új projektek megvalósulását segítse elő, melyek ügyfeleink és az ország vasúti ágazatának javára válnak.

Balázs Gáspár először 2008-ban csatlakozott az Alstomhoz, ahol számos munkakörben, egyebek mellett a BKV metró projekt ügyfélkapcsolati menedzsereként, később pedig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott. E munkakörben feladatai közé tartozott a MÁV Start számára végzett és jelenleg megvalósítás alatt álló, fedélzeti ETCS berendezések felújítását célzó pályázat előkészítése. Ezt követően 5 évig a magyarországi Thalesnél is dolgozott üzletfejlesztési és értékesítési igazgatóként.

Az Alstom a mobilitási piac egyik legnagyobb globális szereplője, ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem a vállalat magyarországi vezetői tisztségét. Magyarország a közelmúltban olyan, páratlan léptékű programot jelentett be a vasúti gördülőállomány és infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan, amely az innovációra és a helyi gyártásra összpontosít. Az Alstom mindehhez komplex és a közép-kelet-európai országokban már bizonyított jármű portfólióval rendelkezik, amelyet nem csak nagysebességű, regionális, elővárosi vonatok, de hidrogén meghajtású vonatok is alkotnak. Vállalatunk e mellett a vasúti jelző- és biztosítóberendezések és digitális vasúti technológiák szakértője is. Célunk, hogy legújabb fejlesztéseinket Magyarországon is elérhetővé tegyük, továbbfejlesszük partnerkapcsolatainkat és beszállítói hálózatainkat. Célunk továbbá, hogy fejlesszük és bővítsük mátranováki gyárunk kapacitásait, amelyhez a következő 5 évben 300 új munkavállalót tervezünk felvenni. Ezeknek a célok eléréséhez kulcsfontosságú lesz a hazai oktatási intézményekkel való szoros együttműködés, valamint az, hogy hozzáférést biztosítunk partnereink számára az Alstom globális innovációs és K+F hálózatához” – mondta Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungária Zrt. új magyarországi vezérigazgatója.

Magyarország az Alstom 7.100 főt foglalkoztató Közép- és Kelet-Európai (CEE) klaszterének része, amelyben 9 országban gyártó-, további 8 országban pedig kereskedelmi képviselettel van jelen a vállalat. A cég Budapesten kereskedelmi irodát tart fenn, mátranováki forgóváz keret gyárában pedig, amely Nógrád megye egyik legnagyobb munkaadója, több mint 630 főt foglalkoztat. Az Alstom mindemellett a BKV beszállítója is: a budapesti metró flotta 50 százalékát az Alstom által gyártott Metropolis metrószerelvények teszik ki. A vállalat szállította a budapesti 4-es metróvonal, Közép-Kelet-Európa első teljesen automatizált metróvonalának vezető nélküli járműveit is. Mindemellett a MÁV flottájában üzemelő 25 darab TRAXX mozdony is jól ismert jármű a magyar vasúton.

Az Alstomról
Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom termékportfóliója a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. Napjainkban közel 150 000 Alstom gyártmányú vasúti jármű üzemel világszerte. Miután a Bombardier Transportation 2021. január 29-én csatlakozott az Alstomhoz, a kibővült csoport összesített árbevétele 14 milliárd eurót tett ki a 2021. március 31-ig lezárult 12 hónapban. A franciaországi székhelyű Alstom jelenleg 70 országban van jelen, és több mint 70.000 alkalmazottat foglalkoztat. 

www.alstom.com   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: