Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az Alstom szállíthatja az Egyesült Királyság első hidrogénhajtású vasúti flottáját

2021.11.12

Forrás: Avantgarde Group, Alstom Sajtóközlemény
• Tíz új, hidrogénhajtású vonatból álló flottát szállíthat az Alstom
• A megállapodás hozzájárul az Egyesült Királyság és Skócia vasút dekarbonizációs céljainak teljesítéséhez


2021 november 12 – Az Alstom, Nagy-Britannia piacvezető vasútijármű gyártó- és karbantartó vállalata, valamint az Eversholt Rail, a legnagyobb brit vasútijármű-flotta tulajdonos és finanszírozó vállalat bejelentették, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá az Egyesült Királyság legelső hidrogénüzemű vasúti flottájának szállítására vonatkozóan.

A két cég az együttműködés keretében megosztja egymással azokat a műszaki és kereskedelmi információkat, melyek szükségesek az Alstom számára a szerelvények tervezéséhez, gyártásához, üzembe helyezéséhez és a karbantartáshoz. A flottát kezdetben tíz, három kocsiból álló, hidrogénüzemű motorvonat alkotja majd, amelyeket az Alstom Nagy-Britanniában gyárt. A vonatok az Alstomnak az Aventra elnevezésű műszaki platformjának legújabb változatára épülnek. A felek a végleges szerződéseket a tervek szerint 2022 elején írják alá.

Az Eversholt és az Alstom célja, hogy támogassa az Egyesült Királyság és Skócia kormányát a vasúti közlekedés teljes dekarbonizációjában. Az Egyesült Királyság 2040-re, Skócia pedig 2035-ig tervezi ezt elérni. Az Alstom volt a világon az első vállalat, amely hidrogénüzemű vasúti járművet gyártott, a ma is Németországban közlekedő Coradia iLint-et.

A COP26 konferencia ismét emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy milyen sürgető feladat a széndioxid-kibocsátás csökkentése. A vasút vitathatatlanul a legkisebb kibocsátással járó közlekedési mód, de mindig lehet, és kell is tovább fejlődni. Nagy örömömre szolgál, hogy aláírhattuk ezt a megállapodást az Eversholt Rail vezetőivel, amely alapján legyárthatjuk és forgalomba állíthatjuk Nagy-Britannia első, új, hidrogénüzemű vonatflottáját.” - nyilatkozta Nick Crossfield, az Alstom egyesült királysági és írországi ügyvezető igazgatója.

Ha el akarjuk érni a zéró széndioxid-kibocsátási célt 2050-ig, akkor mielőbb hozzá kell látnunk az Egyesült Királyság vasúti közlekedésének dekarbonizációjához is. Ebben a folyamatban a hidrogénhajtás fontos szerepet fog játszani, az Alstommal közös projektünk pedig azt bizonyítja majd, hogy a magánszektor szereplői is képesek együttműködni a fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében." - jelentett e ki Mark Kenny, az Eversholt Rail elnök-vezérigazgatója.

Az Alstom és az Eversholt Rail korábban már dolgozott együtt. A két cég a Breeze projekt keretében egy meglévő elektromos motorvonatot átalakított át hidrogénüzeművé. A projekt során szerzett széles körű ismeretek, tapasztalatok és visszajelzések lényeges segítséget jelenthetnek a termékfejlesztési folyamat során. Mindkét vállalat úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyság vasúti szolgáltatói körében lesz piaci igény ezekre az új, korszerű és fentartható járművekre.

Az Alstom évtizedek óta gyárt vonatokat Nagy-Britannia vasúti szolgáltatói számára. Az egyszintes Aventra szerelvényt a vasúti fővonali szolgáltatók, a nagy kapacitású metrórendszerek és intercity járatok üzemeltetőinek igényeit figyelembe véve fejlesztette ki. Az Aventra, melyet úgy terveztek meg, hogy a modern vasúti közlekedés leggyorsabb, legokosabb és leggazdaságosabb platformja legyen, mind a kocsik hosszát, mind pedig azok belső elrendezését és formai kivitelét tekintve moduláris felépítésű. Az egységek könnyen adaptálhatók a különböző ügyféligényekhez, miközben alapvető előnyeik, a könnyű kocsiszekrény és az alacsony életciklus költségek nem változnak.

Megjegyzés a szerkesztőnek:
Az Alstom és az Eversholt Rail közötti megállapodás nem hoz létre partneri vagy vegyesvállalati jogviszonyt a felek között. Bár a felek szándéka, hogy a megállapodásban leírtak szerint együttműködjenek egymással, mindketten elismerik, hogy a jelen megállapodás egyetlen rendelkezése sem kötelezi a feleket további megállapodások megkötésére.

Az Aventra™, a Coradia iLint™ és az Alstom™ az Alstom Group bejegyzett márkanevei 

Az Alstom
Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom termékportfóliója a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. Napjainkban közel 150.000 Alstom gyártmányú vasúti jármű üzemel világszerte. Miután a Bombardier Transportation 2021. január 29-én csatlakozott az Alstomhoz, a kibővült csoport összesített árbevétele 14 milliárd eurót tett ki a 2021. március 31-ig lezárult 12 hónapban. A franciaországi székhelyű Alstom jelenleg 70 országban van jelen, és több mint 70.000 alkalmazottat foglalkoztat.
www.alstom.com   

Az Eversholt Rail 
Az Eversholt Rail személy- és teherszállító szerelvények tulajdonosa az Egyesült Királyságban, és több mint 25 éves vasútipari tapasztalattal rendelkezik. A privatizáció óta több, mint hárommilliárd Fontot ruházott be új vonatszerelvényekbe, és folyamatos beruházásokkal gondoskodik meglévő flottájának minőségéről és megbízhatóságáról, az egyre javuló utasélmény biztosítása érdekében. Az Eversholt Rail történetében mindig fontos szerepet játszott az innováció, és új termékek és technológiák piaci bevezetésével nagyban hozzájárult az Egyesült Királyság vasútiparának növekedéséhez és modernizálásához. 

www.eversholtrail.co.uk 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: