Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

igm multirobot vezérlés

2021.09.21

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Akár 5 robot is dolgozhat szinkronban egy munkadarabon.
Az új MUCK6 (Multi Control K6) kibővített vezérléssel akár 5 robot is dolgozhat egyidőben és szinkronizáltan egy munkadarabon.


Minden robot és valamennyi munkadarab manipulátor tengely programozása egy K6 kézi programozó készülékkel történik, eddig ez csak 2 robottal volt lehetséges.

Az alkalmazási lehetőségek nemcsak a hegesztő robotokra, hanem handling robotokra is vonatkoznak, ahol a külső tengelyes munkadarab manipulátorok is integrálva vannak a vezérlésbe.

Egy igm multirobot 5 egyedi állomásból állhat és az ennek megfelelő konfigurációt a szoftver paraméterfájlja határozza meg. Az 5 robot szinkronizált együttműködésénél legfeljebb 8 különböző konfiguráció adható meg. A mindenkor kiválasztott konfigurációk a PLC -ből a robotvezérlésbe kerülnek át.

Gyakorlati példák egy igm multirobot rendszerre:

1. példa: - Egy állomáson végzett szinkronizált munkavégzés.

Nagy munkadaraboknál sok azonos varrat hegesztésére alkalmas és akár 5 robot is hegeszthet egyidőben (gyakran használják ezt a megoldást vasúti, vagy tehergépjármű gyártók).

2. példa: - Munkavégzés 2 állomáson.

Az 1. számú munkadarabon 5 robot dolgozik egy állomáson. A 2. számú munkadarabnál kevesebb varrat található, ezért csak az 1.2.3. robot végez munkát és a 4.5. robotok a második állomáson más munkadarabokon is hegeszthetnek.

3. példa: - Feladatok cseréje

A handling robot a handlinges feladatok mellett hegesztési feladatot is el tud látni, vagyis a befogópofák mellett hegesztő pisztolyt is fel tud venni és ezzel integrálva lesz a 2 robotból álló hálózatba.

4. példa: - Többfeladatos funkció multirobot segítségével

Pick & Place (vedd és helyezd el) alkalmazással:

Munkavégzés 2 állomáson, állomásonként 2 hegesztőrobottal, ahol 1 handling robot felváltva szolgálja ki a két állomás befogó készülékeit, így a handling felváltva dolgozik és összekapcsolja a 2 hegesztőállomást. (Munkaciklus # 1 = 1+2+5 robot vs. 3+4 robot, munkaciklus # 2 = 1+2 robot vs. 3+4+5). A handlinges feladatok befejezése után a konfigurációban az 5-ös robot felszabadul és az 1.2.3.4 robotok további hegesztési feladatokat láthatnak el.

https://www.youtube.com/watch?v=1DR0pxiQto0  
igm PV Multirobot Welding System ; 1:24

www.igm-group.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; YouTube ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: