Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. Brókerbotrány

Hírlevél
Brókerbotrány
2003/24. szám
2003.07.22.
Tartalom:
Brókerbotrány
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ

Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Eladó


Keresünk ingatlant Megbízóinknak!

Bővebben a honlapon.

Keres


Szolgáltatás ajánló!

Tetőszigetelések
Ipari biztosítások
Adótanácsadás
Tranzit-Médiaajánló
Online autóbérlés
Ügyvédek
Vagyonvédelem

Bõvebben a honlapon.

Információ


Honlap ajánló

Könyvelés, adótanácsadás, vállalkozásszervezés

Aktuális nyereményakciók gyűjtőhelye,
nyereményjátékunk média támogatója

Magánnyomozás, Vagyonvédelem, Válságkezelés

Regisztrálja oldalát a legnagyobb keresőkbe!
Webregiszter

Információ

Szakmai partnereink

Nagylaki Ipari Park

MLBKT: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Az üzleti élet, a logisztika és a szállítmányozás szakmai lapja

BankWeb

Ipari parkok linkgyűjteménye,
hírlevelünk közreműködője

ingatlan-online.com & ingatlanpiac.net

Ingatlan értékbecslés, vagyonértékelés:
ingatlan@ertekbecslo.hu

Információ

Brókerbotrány

A III. évezred brókerbotránya (* FigyelőNet dosszié )

Bõvebben...

Hírválogatás

Fúzióval létrejött a világ legnagyobb ingatlanos cége (* Index 2003. július 24. )
A szerdán bejelentett Insignia Financial Group és a CB Richard Ellis Fúzió révén megalakult a világ vezető ingatlanforgalmazó vállalata.
Forrás...

Drágán vett ingatlanokat adna el az állam.
Végkiárusítás a Váltó 4 Libránál - A reális ár is veszteséget hoz (* NSZ 2003. július 23. )
Az egykori vételárnál jóval kevesebb bevételt vár ingatlanjai nagy részéért az állami tulajdonban lévő Váltó 4 Libra Rt. Az ingatlanüzletek vesztesége még akkor is milliárdos nagyságrendű lehet, ha árukon sikerül értékesíteni a vagyonelemeket.
Forrás...

Épülő hotelek - eltűnő turisták (* Magyar Hírlap 2003-07-21 )
Az ingatlan-befektetők sok évre előre számolnak: egy-egy beruházás legalább tizenöt év alatt hozza vissza a tőkét. Még inkább így van a szállodaiparban, ahol nemcsak az ingatlanárakra és a jelzálogkamatokra kell figyelni, hanem a turisták számára is. Európa, úgy tűnik, kissé előreszaladt: fővárosaiban az óriási építkezésekkel túl nagy kínálat alakul ki, miközben a vendégek száma egyelőre folyamatosan csökken.
Forrás...

Átadás a közeljövőben
Miért nem működik a Népstadion melletti új buszpályaudvar? (* NSZ 2003. július 17. )
Januárra tervezték az átadást, december óta üresen áll a Népstadion buszpályaudvar új épülete a Budapest Sportaréna alsó szintjén.
Forrás...

Repülőteret tessék! (* NSZ 2003. július 16. )
Megszűnnek, vagy megmaradnak a sportrepülőterek Magyarországon? A repülés szerelmesei mostanában gyakran merengenek ezen a kérdésen - ahelyett, hogy szenvedélyüknek hódolnának. Pedig akár már hozzá is szokhattak volna a bizonytalansághoz. Rég elmúlt az az idő, amikor a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) keretei között (szinte) ingyen lehetett repkedni. Igaz, a maihoz képest kedvező körülményeknek a rendszeres ideológiai képzés volt az ára, no meg a katonás fegyelem.
Forrás...

Csak az életképes ipari parkok viselhetik a címet (* Piac és Profit Üzletmenet Ingatlan 2003.július 11. )
Információink szerint rövidesen elkészül az az új felülvizsgálati rendszer, amely miközben az ipari parkok fejlesztését ösztönzi, a már címet viselő létesítmények eddigi tevékenységét is értékeli.
Forrás...

Tapolcai gyógyhotel (* Magyar Hírlap 2003-07-14 )
Négymilliárd forintba került a húszezer négyzetméter összterületű, 228 szobás Pelion nevű szálloda, amelyet múlt kedden Medgyessy Péter miniszterelnök adott át. A hotel Tapolcán, a Tavasbarlang utcájában áll, s hozzá tartozik törökfürdő, részben fedett, részben nyitott uszoda, kondicionálóterem, szaunák, egy fedett squashpálya és két fedett teniszpálya. A komplexum alatt egy barlangban légúti betegségekben szenvedőket gyógyítanak majd.
Forrás...

Gazdasági társaságba apportált ingatlan (* Magyar Hírlap Adósarok 2003-07-14 )
Az alapításkor a társaságnak nyújtandó vagyoni hozzájárulás pénzbeli és nem pénzbeli részből állhat, utóbbi az úgynevezett apport.
Forrás...

Utolsó figyelmeztetés Magyarországnak a gazdaság vonalán (* Ma.hu 2003.07.11. )
Pénzügyi szakértők az S&P nemzetközi hitelminősítő intézet állásfoglalása a hazai gazdasági kilátásokról utolsó figyelmeztetésnek is tekinthető, mindemellett a pénzpiaci mozgások sem adnak okot túlzott optimizmusra.
Forrás...

Visszaélések a vállalati szférában. Újraszabályozzák a gazdasági bűncselekmények üldözését (* Világgazdaság 2003. július 9. )
A bankoknak, a biztosítóknak és a távközlési cégeknek kell a legnagyobb esélye a vállalatot sújtó visszaélésekre számítaniuk. Hazánkban a jogszabályok kiforratlansága és az üzleti erkölcs hiányosságai jelentenek táptalajt a gazdasági bűncselekményekhez.
Forrás...

Gazdasági bűnözés - a nagy cégek kiszolgáltatottabbak (* FigyelőNet 2003. július 9. )
Miközben világszerte gyors ütemben terjed a gazdasági bűnözés, a közép-kelet európai vállalatok a kockázatok csökkenésére számítanak. A PricewaterhaouseCoopers szerint a ma trendinek számító hűtlen kezelés mellé a jövőben egyre inkább felzárkózik a számítógépes csalás.
Forrás...

Milliárdos károk és hiányok a K&H Equitiesnél (* FigyelőNet 2003. július 9. )
Újabb ügyekre derült fény a hírek szerint a K&H bankhoz tartozó brókercégnél. Egyelőre kérdéses, hogy tényleg csak egy ember követhette-e el a sorozatos szabálytalanságokat.
Forrás...

A magyarok ötödének van csak befektetése (* Origo Üzleti Negyed 2003. július 8. )
A magyar háztartások 79 százalékának egyáltalán nincs pénzügyi befektetése, ami nagyrészt a lakásépítkezések fellendülése és a fogyasztási cikkek forgalmának jelentős növekedése miatt van. A háztartások többsége rövid lejáratú bankbetétbe, és életbiztosításba fektetik pénzüket - derül ki a Gfk Piackutató Intézet [origo]-hoz eljuttatott felméréséből.
Forrás...

A vállalatok harmada gazdasági bűnözés áldozata (* Origo Üzlet Negyed 2003. július 8. )
A gazdasági bűnözés továbbra is jelentős veszélyforrás a vállalatok számára a világ minden pontján; a cégek egyharmada volt ilyen típusú bűncselekmény áldozata az utóbbi két évben. A gazdasági bűnözés Afrikában és Észak-Amerikában a legelterjedtebb - derül ki a PricewaterhauseCoopers felméréséből. A bűncselekmények által okozott kár átlagosan mintegy 2 millió dollár.
Forrás...

A drága állam sújtja a vállalkozásokat - állítja Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke (* NSZ 2003. július 8. )
A magyar gazdaság vészhelyzetben van, ami azonnali állami lépéseket tesz szükségessé - állítja Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, ismert nagyvállalkozó. Szerinte négypárti konszenzus kell az átfogó adó- és közigazgatási reformhoz, az olcsóbb állam és a versenyképesség megőrzése érdekében.
Forrás...

Az ötven legveszélyesebb üzem (* Magyar Hírlap 2003-07-07 )
Magyarországon jelenleg ötven kiemelten veszélyes ipari létesítmény működik. A zömmel olaj- és vegyipari üzemek eddig biztonsági okokra hivatkozva elzárkóztak a lakosság tájékoztatásától. A jövőben változik a gyakorlat, a környéken élőknek joguk lesz megtudni, milyen agyagokkal, hogyan dolgoznak a veszélyes üzemek.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.