Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. Industria 2003.(05.27-30.) előtt

Hírlevél
Industria 2003.(05.27-30.) előtt
2003/20. szám
2003.05.21.
Tartalom:
Industria 2003.(05.27-30.) előtt
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ

Befektetési ajánlatunkban ingatlanok a banki érték alatti is eladók!

Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Eladó

Keresünk ingatlant Megbízóinknak!

Bõvebben a honlapon.

Keres



Információ

Szakmai partnereink

Nagylaki Ipari Park

MLBKT: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Az üzleti élet, a logisztika és a szállítmányozás szakmai lapja

Ipari parkok linkgyűjteménye,
hírlevelünk közreműködője

ingatlan-online.com & ingatlanpiac.net

Ingatlan értékbecslés, vagyonértékelés: ingatlan@ertekbecslo.hu

Információ




Industria 2003.(05.27-30.) előtt

Az INDUSTRIA 11. Nemzetközi ipari szakkiállítás az ipar legnagyobb magyarországi fóruma, Közép-Kelet-Európa egyik vezető rendezvénye.
A szakmai kísérő események keretében az Elektronika, elektrotechnika, az Energetika, a Fémfeldolgozás, Geotechnológia, a Beszállítóipar, és az Informatika témakörében konferencia programokat rendeznek.

Bővebb információk a kiállítás honlapján találhatók: www.industria.hu

Hírválogatás

Nemzeti parkok: hol építkezhetünk? (* NSZ 2003. május 20. )
Magyarország tíz nemzeti parkjának területén a - szakhatósági jogosítványú - parkok engedélyével lehet építkezni. Az eladó ingatlanokra elővásárlási joguk van a nemzeti parkoknak, amelyek különböző zónákból állnak. Nem mindegyikben lehet építkezni, és ahol lehet, ott is különféle követelményeknek kell megfelelniük az épületek terveinek.
Forrás...

Stagnál a fővárosi ingatlanpiac (* MNO 2003. május 20. )
A GKI Gazdaságkutató Rt. és a Wallis Ingatlan Rt. közös fővárosi ingatlanpiaci konjuktúra indexe - kis ingadozással - stagnáló értéket mutat. A múlt év utolsó negyedévéhez képest az index mintegy hat pontot javult 2003 első negyedévében, jelenlegi értéke így -21,8, ami továbbra is enyhe pesszimizmust sejtet az ingatlanpiac szereplői részéről.
Forrás...

Jóval kevesebb az építkezés Budapesten (* Privátbankár 2003.05.19. )
Az építőipari termelés márciusban közel 20 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a visszaesés Budapesten volt a legnagyobb.
Forrás...

Hullámok hátán - ingatlanvásárlás külföldön (* FigyelőNet 2003. május 17. )
Még mindig Florida és a spanyol tengerpart a sláger a befektetők és a külhoni nyaralókról ábrándozók kicsiny körében, ám kezd divatba jönni Horvátország, uniós csatlakozásunk pedig az egész kontinenst felértékeli.
Forrás...

Pirkadattól alkonyatig - regionális repülőterek (* FigyelőNet 2003. május 17. )
Segítségként leginkább csak fejlesztési terveik engedélyezését várhatják az államtól a napi működésüket is nehezen finanszírozó vidék repülőterek üzemeltetői.
Forrás...

Magyarországi hulladékkörkép (* RTL Klub Híradó 2003-05-16 )
Magyarországon a legtöbb veszélyes hulladék az ipari termeléshez kötődik. A parlament tavaly novemberben fogadta el az Országos Hulladékgazdálkodási tervet, melynek keretében a következő hat évben 350 milliárd forintot szánnak a keletkezett hulladékok hasznosítására.
Forrás...

Terjeszkedik az ipari park (* NSZ 2003. május 15. )
A Pécsi Ipari Park (PIP) Rt. száz hektárnyi területtel rendelkezik, amely alkalmas bármilyen jellegű beruházás megvalósítására. Az európai uniós csatlakozást követően Baranya megye a déli határszakaszon a schengeni határ része lesz, s ez várhatóan élénkíti az érdeklődést az ipari park iránt.
Forrás...

Menedzserportrék - a döntéshozók (* Origo Üzleti Negyed 2003. május 15. )
A magyar gazdaság legbefolyásosabb döntéshozóit kívánja bemutatni a Menedzsmentfórum és az Üzleti Negyed új, közös szolgáltatása, a Menedzser portrék-sorozat.
Forrás...

Élénk a fővárosi ingatlanpiac (* Privátbankár 2003.05.14. )
Minden ingatlanpiaci szegmensben javulás tapasztalható az előző negyedévhez képest és továbbra is infláció feletti árnövekedés várható.
Forrás...

A külföldiek a belvárosban található utcai üzlethelyiségeket keresik (* Magyar Hírlap 2003-05-12 )
A bevásárlóközpontokban jelenleg hétszázalékos az üresedési ráta. A hipermarketek és a köréjük települt üzleti parkok egy részének forgalma várhatóan pár év múlva annyira visszaesik, hogy alternatív hasznosításon gondolkodnak a tulajdonosok.
Forrás...

Emeli a lakásárakat az európai kapcsolat (* Magyar Hírlap 2003-05-12 )
Aki ingatlanba kívánja fektetni megtakarításait, már kis összegből is vásárolhat ingatlanbefektetési jegyet. Aki viszont megteheti, hogy egy egész ingatlant - leginkább lakást - vesz, az bizton kalkulálhat befektetése áremelkedésével. Az uniós csatlakozás a keresetek növekedésével az ingatlanárakat is megemeli. Mindez persze nem egyik napról a másikra következik be.
Forrás...

Hogyan válasszunk ipari parkot? - 5 szempont a döntéshez (* Üzlet&Siker 2003-04-30 )
Az ipari park olyan jó közlekedési feltételek mellé települt ipari terület, amelyen megtalálható a vállalkozások működéséhez szükséges infrastruktúra és amelyhez legtöbbször pénzügyi, adminisztratív és innovációs szolgáltatások is kapcsolódnak, fejlődését pedig az állam pályázatok útján elnyerhető támogatásokkal segíti. Összeállításunk bemutatja, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha egy kis- vagy közepes vállalkozás ipari park a kíván települni.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.