Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. IPSERA konferencia 2003.(04.14-16.) után

Hírlevél
IPSERA konferencia 2003.(04.14-16.) után
2003/19. szám
2003.05.09.
Tartalom:
IPSERA konferencia 2003.(04.14-16.) után
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ



Információ




IPSERA konferencia 2003.(04.14-16.) után

2003. április 14-16. között Budapest tartotta az IPSERA (International Purchasing and Supply Education and Research Association) XII. éves konferenciáját. Az MLBKT által szervezett és a visszajelzések alapján az eddigi talán legsikeresebb rendezvényen mintegy kétszáz, a beszerzés és ellátási lánc különböző aspektusaival foglalkozó elméleti és gyakorlati szakember vett részt. Az öt kontinensről érkezett résztvevő megvitatta egyebek mellett az elektronikus kereskedelem, az erősödő partnerkapcsolatok, a közbeszerzések és a környezetvédelem szerepét a világszínvonalú ellátásban. A konferenciát Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter nyitotta meg, aki a hazai gazdaság fejlesztési terveibe ágyazva az ellátási láncok fejlesztésének két fő pillérének a kis- és középvállalatok valamint a külföldi tőkebeáramlás összehangolt szerepére koncentrált.

További információ a konferenciáról és az elhangzott előadásokról az MLBKT Titkárságán kapható
(T/F: 1/266-4673, e-mail: halpim@axelero.hu)

Hírválogatás

Felépülőben az ingatlanalapok (* NSZ 2003. május 9. )
A csökkenő pénzpiaci hozamok mellett ma ismét az ingatlan látszik jól jövedelmező befektetésnek. A szaporodó ingatlanalapok többnyire tíz százalékot meghaladó hozamot és mérsékelt kockázatot ígérnek a befektetőknek.
Forrás...

Júliustól betiltják az ingatlanszövetkezetek hirdetéseit (* Magyar Hírlap 2003-05-09 )
Július elsejétől a szövetkezeti törvény módosítása elvágja a befektetési szövetkezetek hirdetésekkel szerzett tagutánpótlását. A reklámok betiltása után derül ki, hogy folyamatosan bővülő taglétszámmal operáló pilótajáték szervezőivel vagy igazi befektetőkkel állunk szemben. A rosszabbik esetben az ingatlanszövetkezetek ügyfelei akár búcsút is mondhatnak pénzecskéjüknek.
Forrás...

Ingatlanüzletekben is utazik a legnagyobb fuvarozócég (*Menedzsmentforum 2003-05-09 )
A Volán Tefu Rt. többmilliárd forintos beruházási keretet különített el logisztikai raktárfejlesztési programjának folytatására.
Forrás...

Idén, aki még teheti, ingatlant vásárol (* Magyar Hírlap 2003-05-05 )
Az ingatlanpiacon további élénkülésre számítanak az Ecostat elemzői. Azt állítják, erősödik a vásárlói kedv, ezért az árak emelkedése várható minden fronton, még a tavaly kevésbé érintett panellakások esetében is.
Forrás...

Raiffeisen Ingatlan Alap - a piacon a második (* Tőzsdefórum 2003-04-29 )
A Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona március végén elérte a 10 milliárd forintot és az indulást követő hét hónap alatt a második legnagyobb piaci szereplővé vált, 28,5 százalékos piaci részesedéssel.
Forrás...

Süllyed az eladósorba került Mahart (* Magyar Hírlap 2003-04-29 )
Hamarosan elkezdődik a Mahart privatizációja, amely az ÁPV Rt. tervei szerint az év végéig be is fejeződik. A jelenleg jobbára csak az ingatlanjai eladásaiból talpon maradó társaságért azonban várhatóan nem tolonganak majd a vevők. A cég évek óta veszteséges, hajóparkja elavult, és ami ennél is fontosabb: egyre kisebb az igény a folyami teherszállítás iránt. A cég értékét csökkentheti, ha az általa üzemeltetett két tengerjáró hajót még a magánosítás előtt értékesítik, amit kormányhatározat ír elő.
Forrás...

Az élményfürdők éve (* NSZ 003. április 26. )
Kezdődik a strandszezon - Átlagosan tízszázalékos a díjemelés. Ahol csak lehet, az önkormányzatok élményfürdővé, aquaparkká alakítják régi strandjaikat, az átépítés miatt sok helyen csúszik a hagyományos, május 1-jei nyitás.
Forrás...

Már nem lejt a pálya - az ingatlanpiac befektetői szemmel (* Figyelő Trend 2003. április 21. )
Az ingatlan középtávon továbbra is kedvező befektetésnek ígérkezik. Az egyelőre nyomott bérleti díjak egyrészt önmagukban is felértékelődnek a csökkenő pénzpiaci hozamok mellett, másrészt az EU-csatlakozásnak köszönhetően újra emelkedésnek indulhatnak.
www.fn.hu/cikk.php?id=18&cid=58204%20 Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.