Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Bosch-díj: két miskolci végzős egyetemistát jutalmaztak

2023.02.23

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Együtt képzi a jövő szakembereit a Miskolci Egyetem és a Bosch
• Kiemelkedő tanulmányi eredményű miskolci hallgatók kapták a Bosch-díjat
• A gyakorlatszerzésben segíti a jövő szakembereit a Bosch


• Elméleti képzés és gyakorlati tapasztalat is szükséges a versenyképes tudáshoz 

Átadták a Bosch-díjakat a Miskolci Egyetemen. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén egy-egy kimagasló eredménnyel végzett hallgató kapta meg az elismerést. A díjat félévről félévre olyan hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaik során nemcsak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hanem kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek. Az elismerés, amelyre végzősök pályázhatnak, pénzjutalommal jár, és a nyertesek részt vehetnek egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Ez alkalommal Veres Dominika és Havellant András Marcell vehette át a díjat Fükő Lászlótól, a vállalat ügyvezető igazgatójától, valamint Tóthné Vankucz Mariannától, a vállalat HR vezetőjétől.

Az elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat is gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. és a Miskolci Egyetem már több mint tíz éve működik együtt. A vállalat elsősorban a gyakorlati tapasztalatszerzésben segíti a hallgatókat. Gyakornoki programot tart fenn, részt vesz a felsőfokú duális képzésben, tanszéket működtet. A gyár tavaly ősszel megerősítette stratégiai együttműködését az egyetemmel.

Közösen képzik a jövő szakembereit
A duális felsőfokú programban a hallgatók már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között bővíthetik elméleti tudásukat, amelyben a Bosch mentorai segítik őket. A vállalat és az egyetem közös képzést is indított 2021-ben, a logisztikai csomagolásfejlesztő képzés és a szakmérnök szakirányú továbbképzés is megfelel a legkorszerűbb piaci igényeknek. Az egyetemen 2004 óta működik a Robert Bosch Mechatronikai Tanszék, amelynek elindításában és a labor felszerelésében is tevékeny részt vállalt a cég.

A kéziszerszámgyár gyakornoki programjában az egyetemisták tanulmányaik mellett rugalmas időbeosztásban szerezhetnek gyakorlatot a gyárban. Ezzel egy jövőt formáló munkahelyen kezdhetik el karrierjüket, és a diplomaszerzés után akár főállású pozícióba is kerülhetnek. Az egyetem pedig segíti azt, hogy a gyakornokok össze tudják egyeztetni a tanulmányaikat a munkavégzéssel.

„A mai világban versenyelőnyt jelent egy fiatal munkavállalónak, ha egyetemi tanulmányai során nemcsak biztos elméleti és gyakorlati tudást, hanem munkatapasztalatot is szerzett. Bízunk benne, hogy hozzájárulásunkkal a Miskolci Egyetem végzősei közülük kerülnek ki a régió legtehetségesebb szakemberei, és sokan köteleződnek el hosszú távra a Bosch mellett” – mondta Fükő László ügyvezető igazgató.

Címkék: Bosch, Miskolc, Bosch-díj, Miskolci Egyetem, képzés

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2021-es pénzügyi évben 1.711 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 273 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 17.000 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én). A 2022-es magyarországi adatok 2023. május 25-től lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes számok alapján világszerte mintegy 420.000 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én) és 2022-ben 88,4 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen mintegy 85.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 44.000 szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse  


NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: