Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;

Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.10.26.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Az ördög a részletekben rejlik: A Scania V8-as technikájának csúcsa: akár –3 százalék üzemanyag
2020.09.28
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
¤ Csökkentett belső súrlódás
¤ Új kipufogógáz-utánkezelő rendszer kétlépcsős AdBlue-befecskendezéssel
¤ Új nagynyomású üzemanyag-szivattyú aktív bemeneti méréssel

¤  Teljesen új motorvezérlő hardver és szoftver 
¤  Megnövelt sűrítési arány és égési csúcsnyomás 
¤  Lekapcsolható segédberendezések, például levegősűrítő 
¤  Golyóscsapágyas turbófeltöltő a 770 lóerős motoron 

A Scania állandóan keresi, hogy hogyan tudná továbbfejleszteni a V8-as motorjait, s ez természetesen a 2020-as években is folytatódik – az eredmény pedig még üzemanyag-hatékonyabb motorok, amelyek a legnagyobb igénybevétellel járó fuvarfeladatokhoz is megfelelnek. A Scania mérnökei által végrehajtott fejlesztések a szenvedély, az óriási tapasztalat, a korlátlan szakértelem és számos zseniális gondolat eredményei. Szóval, hogyan is csinálták ezt? 

A Scania V8-asok terén szerzett jelentős tapasztalatára építünk, és továbbfejlesztjük azt, amit szakavatott mérnökök generációi megtanultak, megteremtettek és elértek előttünk” – mondta Göran Lindh, a Scania V8-as motorjainak főmérnöke. „Nincsenek itt kvantumugrások, ez az egész csak a dolgok finomításáról és a legkorszerűbb műszaki megoldások alkalmazásáról szól. Az új motorvezérlő rendszer (EMS) egy intelligensebb és korszerűbb motorvezérlő szoftver használatát teszi lehetővé, amely nagyobb pontossággal működik. Például pontosabban tudjuk kiszámolni, hogy mikor és mennyi üzemanyagra van szükség.

A kétlépcsős AdBlue-befecskendezéssel, amelynél az első adagot közvetlenül a kipufogófék után a nagyon forró kipufogógáz-áramlatba fecskendezi be a rendszer, tökéletesebb a porlasztás a kis terhelésű ciklusok során. Ezáltal a Scania új V8-as motorjai már megfelelnek a 2021-ben életbe lépő jogszabályi követelményeknek. 

Az EMS (motorvezérlő rendszer) együttműködik az AMS-sel (kipufogógáz-utánkezelést vezérlő rendszer). Mindkettő rendkívül fontos a jelenlegi és a jövőbeli Euro 6-os szabályozások teljesítéséhez a nitrogénoxidok és a részecskék tekintetében. (És nemcsak akkor, amikor a tehergépjármű még új, hanem az idő múlásával is; a jogszabályi követelmény legalább hét év vagy 700.000 kilométer.) 

A Scania bevezetett egy új megoldást, amelynél az AdBlue-folyadékot két lépésben fecskendezik be: először közvetlenül a kipufogófék után, majd a második adagot a megszokott helyen, magában a kipufogódobban. Ezzel a kiegészítő befecskendezéssel tökéletesebb az AdBlue porlasztása a kis terhelésű ciklusok során, mivel a kipufogócsonk közelében nagyobb a hőmérséklet. A kiegészítő befecskendezéssel javult a kipufogógáz-utánkezelés stratégiája, ami az üzemanyag-hatékonyság fokozásához is hozzájárul. 

Nagy nyomás 

A továbbfejlesztett V8-as család tagjait mostantól egy új nagynyomású üzemanyag-szivattyúval szerelik fel, amelynél egyenként szabályozzák a szivattyú részegységeit (AIM, aktív bemeneti mérés). A nyomás és a bemeneti mennyiség teljes körű szabályzását továbbfejlesztett diagnosztika javítja a hosszabb üzemidő és a nagyobb teljesítmény érdekében. Az új szivattyút a motorolaj-fogyasztás minimalizálására is optimalizálták. Továbbá a sűrítési arányt és az égési csúcsnyomást is megnövelték, hogy még tovább javítsák az égést, illetve az üzemanyag-hatékonyságot.

A Scania új generációs V8-as motorjainak üzemanyag-szivattyúja aktív bemeneti méréssel működik az optimális üzemanyag-hatékonyság érdekében. 

Korszerű, nagy teljesítményű motorok tervezésekor rendkívül fontos cél a belső súrlódás csökkentése. A belső veszteségek mérséklése alapvető előnyökkel jár. Ennek az egyik lehetséges módja természetesen a vékonyabb, hatékonyabb korszerű olajok használata, amelyek mai tulajdonságai még 10-15 évvel ezelőtt is ismeretlenek voltak. Azonban a korszerűbb, hosszú élettartamú olajok elmúlt években végrehajtott jelentős fejlesztései nem elegendők. Magát a motort is fejleszteni kell, hogy kihasználhassuk az új lehetőségeket. 

A nyomás és a leadott teljesítmény növelése megköveteli a motoron belül számos alkatrész további finomítását, illetve megerősítését, beleértve a fogaskerekeket, a dugattyúkat, a gyűrűket, a hengerfejeket és a szelepeket” – mondta Göran Lindh. „Ez magas színvonalú finomhangolásokat és továbbfejlesztéseket igényel a belső veszteségek csökkentéséhez, különösen úgy, hogy célul tűztük ki a karbantartási intervallumok meghosszabbítását és a tartósság fokozását is. Büszkén állíthatom, hogy sikerült összeegyeztetnünk ezeket a valamelyest egymásnak ellentmondó célokat”. 

Egy új király az utakon 

A Scania V8-as családjának leglenyűgözőbb tagja természetesen az új, DC16 123 jelű motor. Tetemes, 770 lóerő teljesítményével ez váltja le a korábbi 730 lóerős csúcsváltozatot. Az a különbség közöttük, hogy a 770 lóerős V8-as ugyanarra a korszerűsített alapra épül, mint az új V8-as család többi tagja, ugyanazt a kimagasló robusztusságot nyújtva, amelyről a Scania minden V8-asa híres.

Itt szemmel látható a legnagyobb különbség” – mondta Göran Lindh. „A nagyobb teljesítmény számottevő üzemanyag-megtakarítással jár együtt, amelyet a legkorszerűbb műszaki megoldások bevezetésével tudtunk elérni. A motort csak SCR-es kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel, robusztus, fix geometriájú turbófeltöltővel és a többi három V8-asével megegyező fajtájú, hengersoronként közös gyűjtőcsöves kipufogócsonkkal szereltük fel.

Az erős DC16 123 nagyobb befecskendezők és golyóscsapágyas, fix geometriájú turbófeltöltő segítségével éri el a 770 lóerő teljesítményét, amelyek gyorsabb gázreakciót és hatékonyabb égést eredményeznek. 

Bizonyos nehéz alkatrészek elhagyása, illetve egyszerűsítése jócskán, 75 kilogrammal csökkentette a motor tömegét az elődjéhez képest. További újdonság, hogy a 770 lóerős változat a gyorsabb gázreakció érdekében egy egyedülálló, golyóscsapágyas, fix geometriájú turbófeltöltőt kapott a hagyományos siklócsapágyas helyett. 

Az új, hengersoronként közös gyűjtőcsöves kipufogócsonkok valójában egy kis járulékos előnyt is nyújtanak” – magyarázta Gören Lindh. „Ezek nemcsak könnyebbek és hatékonyabbak, hanem a sajátos V8-as hanghoz is hozzájárulnak, amelyet oly sok Scania-ügyfél és V8-rajongó szeret. Nem erősebb hangot keltenek, hanem ez a hangzás inkább annak az eredménye, hogy hogyan teszik lehetővé a hengerekből távozó kipufogógázok találkozását a kipufogócsonkban a gyújtási sorrendből adódóan.” 

Teljesítmény igény szerint

Függetlenül attól, hogy a négy új Scania V8-as motor közül melyik illik legjobban egy adott alkalmazáshoz, illetve fuvarfeladathoz, ezek mindegyike erőteljesen képviseli a Scania V8-asainak sziklaszilárd hírnevét és örökségét, amelyet több mint öt évtized alatt megteremtettek. Megbízhatók, robusztusak és erősek, miközben mindig magukban hordoznak egy érzelmi töltetet is. Kifinomult igáslovaknak is nevezhetnénk ezeket, ha egyáltalán létezik ilyen. 

Ezek valóban vonzó motorok, rövid, masszív főtengellyel és lágy teljesítményleadással a hengerek nagy számából és elrendezéséből eredően. A híres Scania V8-asaink semmi mással nem összehasonlíthatók, ha a fuvarozási hatékonyság és a teherszállítási kapacitás egyaránt szerepel az egyenletben” – mondta Göran Lindh. 

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 51.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Scania

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.huSzponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre