Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Dinamikus, költséghatékony és megbízható: az új KR FORTEC

2024.01.15

Forrás: KUKA Robotics, Sajtóközlemény
A KR FORTEC ipari robot kis munkaterületen nagy teljesítményt képes nyújtani. Dinamikus működésének köszönhetően az ütemidők rövidek, és a kompakt forma miatt tökéletesen használható olyan munkákhoz, mint a mozgatás és a ponthegesztés.


A feladatokat a KR FORTEC gyorsan, kevés energiafogyasztással végzi el.

A nagy teherbírású robot műszaki szempontból a KR QUANTEC és a KR FORTEC ultra között helyezkedik el. Annak a modelleken átnyúló moduláris koncepciónak a része,amely a robotsorozatok alkotóelemei között nagy fokú átjárhatóságot tesz lehetővé.A KR FORTEC fejlesztése során fontos volt számunkra, hogy alacsonyabb teljes tulajdonlási költséget (Total Coast of Ownership, TCO) érjünk el, és az erőforrásokat takarékosan felhasználó terméket hozzunk forgalomba. A KR FORTEC akár 700 kg-mal könnyebb, mint elődje” – magyarázza Maximilian Pettkuhn, a KUKA portfóliómenedzsere. Az ügyfelek számára a moduláris koncepció azt jelenti, hogy a pótalkatrészek tárolása kevesebb költséggel jár. Az új KR FORTEC azonnal kapható, és egy meghosszabbított karral is kiegészíthető, amellyel 240 kg-os teher 3700 mm-es hatótávolságon keresztül mozgatható.

Jól bevált KUKA minőség

A KR FORTEC a megbízhatóság szinonimája: Jellemzője a hosszú, hibamentes üzemidő és a kis karbantartási igény. Az optimalizált hozzáférhetőségnek köszönhetően a karbantartási munkák könnyedén és gyorsan, ezáltal lényegesen kisebb ráfordítással végezhetők el. A két központi kéz, amely ugyanolyan, mint a KR QUANTEC és a KR FORTEC ultra esetében, szabványosan víz- és porálló. Ezen túlmenően a KR FORTEC a 0-55 Celsius fok hőmérséklet-tartományban üzemeltethető. A kedvezőtlen és szennyezett környezetekben végzendő munkákhoz több Foundry változat is rendelkezésre áll. 

Nagyobb hatótávolság a lineáris tengelynek köszönhetően

A KR FORTEC munkatartománya a KL 4000 lineáris egységgel bővíthető – mégpedig 1,5 m és 30 m közötti távolságban modulárisan igazítható. További előny: A KL 4000-hez a KR QUANTEC is hozzáilleszthető. A KR FORTEC ultrával egyazon lineáris egységen való együttes munkavégzéshez a KL 5000 egy egyszerű megoldás. Így az ügyfelek továbbra is problémamentesen az egyéni igényeikhez igazíthatják és kombinálhatják a termékeket.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: