Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megbízható multifunkciós munkaerő: a KMR iisy és a KMP 1500P modellel bővül a KUKA portfóliója a mobil robotika területén

2023.07.17

Forrás: KUKA Robotics, Termékek és megoldások
A KUKA automatizálási konszern a KMR iisy mobil cobottal, valamint a KMP 1500P mobil platformmal bővíti kínálatát az autonóm mobil robotok (AMR) területén.


Mind a cobot és szállítóplatform teljesen integrált kombinációját megtestesítő KMR iisy, mind az innovatív mobil platformként működő KMP 1500P ötvözi a rugalmasságot és a megbízhatóságot az igényes környezetekben. Mindkettő optimálisan fel van szerelve a gyártó- és raktárcsarnokokban történő használathoz, így ideális intelligens partnerek az Ipar 4.0 (Industrie 4.0) számára.

Intelligens partner a gyártásban és a logisztikában – a KMR iisy

A KMR iisy mobil cobot gyorsan és biztonságosan mozog a térben, így rugalmasan használható különböző munkaállomásokon az összeszerelésben, az intralogisztikában és a robotszerviz-rendszerben. Egy választhatóan 11 vagy 15 kg teherbírású LBR iisy-ből, valamint egy mobil platformból áll, amely akár 200 kg kiegészítő terhet képes hordozni. Az alacsony részecske és CO2-kibocsátási jellemzők, valamint az ESD-tanúsítás lehetővé teszi a KMR iisy problémamentes használatát a tisztatérben. Intelligens kezelése is meggyőző: mind a cobot, mind a platform ugyanazzal a smartPAD pro készülékkel vezérelhető. Így nincs szükség egy második kezelőkészülékre.

A KMR iisy mobil cobot egy 11 vagy 15 kg teherbírású LBR iisy robotból és egy mobil platformból áll.

A gyártócsarnokok maximális hatékonyságához – a KMP 1500P

Ha azonban az intralogisztikai folyamatok optimalizálásáról van szó, egyenesen úttörő automatizálási megoldásnak számít: a KMP 1500P mobil platform. Akár másfél tonna különböző anyag és munkadarab is szállítható vele, de a 60 mm-es löket és a precíz pozicionálási pontosság is meggyőző. Nélkülözhetetlen partner az áruk komissiózása, a sorok és a cellák anyaggal való ellátása, valamint a munkadarabok folyamatláncolat mentén történő szállítása területén.

A KMP 1500P segítségével akár másfél tonna különböző anyag és munkadarab szállítható.

A KUKA új generációs autonóm mobil robotjai

A KUKA új AMR-generációja a Logisztika 4.0 korában is megfelel a legszigorúbb elvárásoknak: Intelligens, rugalmas, biztonságos és könnyen kezelhető. A beépített 3D-kamerák, a biztonsági lézerszkennerek vagy az IP54 érintésvédelmi osztály megbízhatóan óvják a robotokat, a rakományokat és a környezetet. A differenciálhajtásnak és flexibilis mozgathatóságuknak köszönhetően a mobil robotok minden dinamikus és komplex környezetben feltalálják magukat, és az útvonalukat önállóan és hatékonyan tudják módosítani.

Az induktív, intelligens 24/7-es töltéskezelésnek köszönhetően a robotok töltőállomáson, de a munkafolyamat során is feltölthetők. Ha karbantartási munkák válnak esedékessé, ezek a KMR iisy coboton található nagy hozzáférési nyílások a KMP 1500P könnyen cserélhető vezérlő- és kapcsolási elektronikája révén zökkenőmentesen és gyorsan elvégezhetők. Az új, intelligens KMReS flottamenedzsernek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödik az integráció, ami egy költséghatékony és biztonságos megoldást tesz lehetővé.

Versenyképes jövő a KMR iisy és a KMP 1500P segítségével

A mobil robotok egyszerű kezelése lehetővé teszi az (intra)logisztikai folyamatok javítását és így az idő- és költségráfordítás csökkentését. A nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások is profitálnak ebből, ahol KUKA megoldásai az AMR területén megnyitják az utat a versenyképes jövő felé.

www.kuka-robotics.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: