Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

KMP 600-S diffDrive: új utak a belső logisztikában

2023.01.23

Forrás: KUKA Robotics, Termékek és megoldások
A legmagasabb szintű biztonsági követelményeket is kielégítő, kompakt vasgyúró: A KMP 600-S diffDrive új generációja kibővíti a KUKA mobilplatform-kínálatát. A KMP 600-S diffDrive olyan gyors, hogy akár két métert is megtesz másodpercenként,


a lézerszkennerek és a 3D-objektum-felismerő rendszer pedig biztonságossá teszi. 

Egy kolléga, akivel nem lehet összeütközni, új szintre emeli a belső logisztikát – elsősorban a fogyasztási cikk-iparban 

Az iparági mobil megoldásokkal szembeni követelmények rendkívül szigorúak. A KUKA KMP 600-S diffDrive mobil platformjával most egy olyan új, vezető nélküli szállítórendszer áll rendelkezésre, amely a gyártási belső logisztikát a gyorsaságával, és az akár 600 kilogrammos teherbírásával támogatja. Így a KMP 600-S diffDrive a legjobb megoldás az ipari termelés mindennapos kemény kihívásaihoz: Az IP 54-es szintű kivitelnek köszönhetően még kedvezőtlen körülmények között – például fröccsenő víz és por mellett – is megbízhatóan működik.

Maximális biztonság, maximális rugalmasság 

A KUKA minden mobil platformja védőkerítés nélkül is maximális mozgásszabadságot biztosít a dolgozóknak. Ez alól a KMP 600-S diffDrive sem kivétel. A gépre elöl és hátul felszerelt lézerszkennerek maximális biztonságot nyújtanak, és ha a ciklusidők miatt szükség van rá, nagy sebességet tesznek lehetővé minden menetirányban. 
„Számunkra biztonság a legfontosabb”, jelentette ki Jakob Brandl, a KUKA portfóliómenedzsere. „Ezért a KMP 600-S diffDrive előtt és mögött nyolc-nyolc biztonsági zóna van, amelyeket az ügyfelek – a jármű sebességéhez és az alkalmazáshoz igazodóan – külön-külön állíthatnak be.” 

A mobil platform előtt és mögött nyolc biztonsági zóna külön-külön konfigurálható

https://www.youtube.com/watch?v=ZLCbCGAGXBA  
Mobil szabadság: a KMP 600-S diffDrive új utakat nyit az intralogisztika számára ; 1:36 

Interfészek minden igényhez  

A KMP 600-S diffDrive bővíthető 3D-objektumfelismerő rendszerrel. Így alkalmas lesz arra, hogy felismerje a talaj felett 50 milliméter és 2,10 méter közötti távolságban lévő akadályokat. A KMP 600-S diffDrive számos munkaállomás összekapcsolására alkalmas így a teherfelvételi lehetőségek pontosan igazodnak az ügyfél igényeihez. Működhet például Top-load AGV-ként (Automated Guided Vehicle), és a beépített emelőeszközével a raklapokat, illetve a kartonokat maximum 60 milliméterrel meg tudja emelni. 

Beépített emelőeszköz: A KMP 600-S diffDrive-val a raklapok vagy kartonok maximum 60 milliméterrel megemelhetők 

KUKA.NavigationSolution a navigációhoz és a géppark-irányításhoz  

A KMP 600-S diffDrive üzembe helyezése manuális vezérlővel történik, az alkalmazások pedig JAVA-val programozhatók. Minden KMP 600-S diffDrive üzemideje körülbelül nyolc óra és két óra alatt tölthető újra. A KUKA.NavigationSolution a teljes gépparkot felügyeli. Felismeri az akkumulátor töltöttségi szintjét, és azt, hogy mely járműveknek van WLAN-kapcsolatuk. A szoftvermegoldás először az SLAM-algoritmussal megismeri a környezetet, majd végrehajtja a területi lokalizálást (magában a járműben) és a járművek koordinálását (egy központi számítógépben). A géppark irányítója az Eltávolodás és Sebesség paraméterekkel meghatározza, hogy az úthálózaton melyik a legjobb – természetesen ütközésmentes – útvonal.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; Fém, gépipar ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: