Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nagy sebesség a KUKA új Delta-robotjával a még nagyobb termelékenységért

2022.11.29

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Minden villámgyorsan irányítás alatt: a KR 3 D1200, a KUKA Delta-robotjainak legújabb modellje többek között az élelmiszerek pick and place feladatai esetén csillogtatja tudását, és akár 6 kg súlyt is képes mozgatni. És mindezt nagy sebességgel.


Bővül a KUKA Hygienic Oil (HO) portfóliója: Az új KR 3 D1200 modellel különböző pick and place feladatok korábban elérhetetlen sebességgel végezhetők el. A robot kiemelkedő pontossággal mozgat akár 6 kg súlyú élelmiszert, gyógyszert vagy elektronikai alkatrészt.

Nagy munkavégzési tér, kis helyigény

A KR 3 D1200 névleges teherbírása ugyan csak 3 kg, de akár 6 kg súlyú teher mozgatására van méretezve. Így a piacon a legerősebb Delta-robotok közé tartozik. A 350 milliméteres átmérőjű alapterületének köszönhetően a mennyezetre történő felszerelés helytakarékosan és hatékonyan valósítható meg. A robot 1200 milliméteres hatótávval és 350 milliméteres függőleges munkatartománnyal rendelkezik. A +/- 0,1 milliméteres pozícióismétlési pontosságnak és a +/- 0,2° értékű szögismétlési pontosságnak köszönhetően a KR 3 D1200 nagyon pontosan dolgozik.

Nagysebességű robot a több automatizálásért

Az új Delta-robot eddig ismeretlen sebességével győz meg: A kis Adept ciklusban és egy kilogramm terhelés mellett a ciklusidő kevesebb, mint 0,32 másodperc. A leállási idők elkerülése érdekében az új, kiemelkedően fejlett Delta-robotot különösen alacsony karbantartási igényűre tervezték. A teljes életcikluson át tartó kenéssel ellátott tokozott hajtómű és az önkenő gömbcsuklók hozzájárulnak ahhoz, hogy a robot mindig képes legyen a munkavégzésre. Mivel nagyobbrészt szénszálakból gyártják, különösen könnyű ellenálló. Emiatt lenyűgözően alacsonyak az ápolási és karbantartási költségei és a lehető legnagyobb a termelékenysége.

Ipari robotok a Hygienic Machine változatban

Élelmiszerek vagy gyógyszerek kezelésekor az új KUKA DELTA-robot bemutatja további erősségeit: Alapkivitelben élelmiszerbarát H1-kenőanyagokat tartalmaz, amelyek képessé teszik a másodlagos területen végzett élelmiszermozgatásra. Különösen a száraz, csomagolt termékek (pl. csokoládé, kenyér vagy édességek) vannak jó kezekben nála. A 2021-ben bevezetett „idősebb testvér”, a KR 3 D1200 HM (Hygienic Machine) delta-robot alkalmazható az iparág elsődleges területén, a nyers élelmiszerekkel való közvetlen érintkezésben. Még a legérzékenyebb körülmények között, mint például a hús vagy a sajt nyers feldolgozása esetén is, a HM változatú KR DELTA kiváló higiéniát ígér.

A Delta-robotok két változata közül lehet választani

A két KR DELTA változat kombinációja valódi előrelépést jelenthet számos élelmiszeripari vállalat számára. A rozsdamentes acél testtel rendelkező KR 3 D1200 HM modellhez képest az új delta-robot nagyobbrészt szénszálból készült, ezért jelentősen könnyebb és így közel egy harmaddal gyorsabb. Nagyobb henger alakú munkaterülettel és alacsonyabb árral nyűgöz le.

Legyen szó bármilyen pick and place feladatról: rugalmas használhatóság az integrált szoftvercsomagoknak köszönhetően

Aki több KR 3 D1200 robotot használ egy szállítószalagnál, az optimálisan kívánja koordinálni a mozgásokat. A kifinomult robottechnológia mellett ez három KUKA szoftvertermék segítségével érhető el: A KUKA.ConveyorTech szinkronban tartja a szállítószalagok mozgását. A KUKA.VisionTech IP 67-es készülékházba épített kamerával ismeri fel az árut, így megkönnyíti a minőség-ellenőrzést. A KUKA.PickControl összekapcsolja a különböző robotok pick and place feladatait, és hatékonyabb be- és kicsomagolást tesz lehetővé. A három szoftvermegoldás összehangolt működésével az automatizált munka a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb.

Az új KR 3 D1200 azonnal megrendelhető, a robotok első kiszállítása az év végére várható.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: