Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Szabad a pálya az automatizálás számára: A KUKA piacra dobja az első intelligens bin picking alkalmazást

2022.10.06

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Bizonyos elemek kivétele a dobozba nyúlással: A KUKA.SmartBinPicking szoftverrel és a kapcsolódó alkatrészekkel robotjaink tökéletesen fel vannak készítve erre a feladatra.


Az automatizálási megoldás most első ízben kapható vizuáliseszköz-készletként egy csomagban, ami megkönnyíti a gyártásba való integrálást.

Benyúlás a dobozba a bin picking alkalmazásnak köszönhetően

A tartályba való benyúlás és a csavar kivétele például a kar széléhez való ütközés nélkül nem jelent kihívást az ember számára. Egy robot esetén ez máshogyan történik. A mozgást pontosan kell megtervezni, hogy a dobozba a megfelelő szögben ill. a megfelelő alkatrészt fogja meg. Így lehet tehermentesíteni az embereket az unalmas, monoton munkától a bin-picking segítségével – megbízhatóan, gyorsan és fáradság nélkül. A robotmozgás és a kiemelés pontos szögének kiszámításához a KUKA a Roboception vizulális szakértővel egy olyan technológiai csomagot fejlesztett, amely nagyobb programozási ráfordítás nélkül kapcsolható be a gyártási folyamatba. 

Fejlett pályatervezés az ütközésmentes bin-picking alkalmazáshoz

A technológiacsomag részét képező Roboception 3D kamera a környezetről és az elvenni kívánt tárgyakról küld képeket a számítógépre a tökéletes szingularitásmentes útvonaltervezéshez. Itt kerül sor a robotkar pontos útvonalának kiszámítására egészen a kívánt objektumig, ahol a rendszer a robotstruktúra és a megfogó adatait is figyelembe veszi. A KUKA.SmartBinPicking szoftver a robotkar ütközésének elkerülésével kiszámítja a leghatékonyabb útvonalat az alkatrészek dobozból történő kivételéhez. Ez az ütközésmentes útvonaltervezés minimálisra csökkenti az állásidőket. Az objektumok felismerésekor – akár rendezetlenek, akár nem – a szoftver azt is fontossági sorrendbe állítja, hogy mely alkatrészeket fogja meg először a robot. Például azért, mert ők vannak felül.

MI-alapú tanulási folyamat a CAD-modell optimalizálásához

Az objektumfelismerés betanítása előre történik egy fotorealisztikus szimulációs környezetben. Ebben az esetben a CAD-modell a színreakciók, az anyagok és a fényviszonyok figyelembevételével van optimalizálva. „Minden tárgyat, amit egy dobozból kell kivenni, egy bizonyos idő alatt előre betanítanak ebben a mesterséges intelligencia által támogatott szimulációs környezetben. Ez a betanítási folyamat egy éjszakán át tarthat, hogy az alkalmazás másnap is használható legyen”- mondja Michael Hohenäcker, a KUKA mozgatási és vizuális portfóliójának menedzsere. A mesterséges intelligencia használatával a felismerés tetszőleges objektumokra optimalizálható oly módon, hogy azok nehéz forgatókönyvek esetén is azonosíthatóak legyenek.

KUKA.SmartBinPicking: ismerje meg a szoftvert és annak funkcióit

A KUKA.SmartBinPicking szoftver az objektumok mesterséges intelligencián alapuló felismerésének, valamint a robot pontos pályatervezésének tökéletes kombinációját kínálja. Az alkatrészek egy benyúlással, nagy sebességgel és ütközés nélkül távolíthatók el a dobozból.

"A KUKA.SmartBinPicking segítségével az ügyfél olyan technológiai csomagot kap, amellyel könnyen és hatékonyan vezérelheti a dobozba történő benyúlást."
Michael Hohenäcker, a KUKA mozgatási és vizuális portfóliójának menedzsere

Intelligens bin picking az automatizálás elterjedéséért

Emellett a KUKA a Roboception vállalattal együttműködve sikeresen kiszervezte a pályatervezést egy külső számítógépre, így az nem veszi igénybe a robotvezérlő teljesítményét. Ennek egy különleges előnye van: „Már azzal párhuzamosan, amikor a robot benyúl a dobozba, kiszámításra kerül a következő pályatervezés” - magyarázza Hohenäcker. Ez megtakarítást jelent a ciklusidők vonatkozásában. A megoldás integrálása során az ügyfelek is időt takarítanak meg. A konfiguráció korszerű webes technológiájának köszönhetően az ügyfél 3D modellben láthatja a saját pontos helyzetét, és könnyen szabályozhatja a rendszer specifikációit. Ehhez csak alapvető robotismeretekre van szükség, de nem mélyreható programozási tapasztalatra.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Mesterséges intelligencia ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: