Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Red Dot és iF Design Award: A KUKA egyszerre négyszer nyert a 2022 évi Product Design kategóriában

2022.10.04

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Az LBR iisy és a smartPAD pro KUKA duójának termékkialakítása lenyűgözi a Red Dot és az iF zsűrijét. Négyszeres győzelem a dizájn világában.


A Red Dot Award és az iF Design Award a világ két legnagyobb dizájnversenye, amelyek egyet jelentenek a dizájnminőség szakmai értékelésével. A KUKA négyszeres sikere a mindig meggyőző minőség és esztétika, valamint a technológia és a kreativitás sikeres kombinációjának bizonyítéka.

A tökéletes összjáték: A dizájn és az intuitív kezelhetőség találkozása

A LBR iisy cobot egy érzékeny, precíz és könnyen kezelhető robot, amely intuitívabbá teszi az automatizálást és az ember és robot közötti együttműködést új szintre emeli. „A cobot kis súlyával, kompakt kialakításával, kis alapterületével, integrált érzékelőivel és mindenekelőtt gyors és egyszerű üzembe helyezésével válik meggyőzővé és rugalmas segédeszközzé a termelésben” - mondja Dr. Kristina Wagner, a KUKA technológiai és innovációs központjának vezető alelnöke. 

Robotvezérlés kezdőknek az iiQKA.OS segítségével  

Az új iiQKA.OS operációs rendszernek köszönhetően az LBR iisy mindössze néhány perc alatt készen áll a kezdésre. A különösen rugalmas KR C5 micro kisrobot-vezérlővel és az új smartPAD pro kezelőegységgel együtt verhetetlen csapatot alkotnak. A legjobb az egészben: Az ügyfeleknek nincs szükségük széles körű programozási tapasztalatra ahhoz, hogy a cobotokat igényeiknek megfelelően tudják használni. A roboton végzett egyszerű kézi irányítással már sok feladat elvégezhető. „A kézi irányításhoz az ügyfeleknek egyáltalán nem kell a kezükbe venniük a kezelőegységet, minden gomb megtalálható a roboton, ami megkönnyíti a kezelést”, magyarázza Volker Schmirgel, a mechtronikai termékek K&F vezető termékfelelőse.

Kiemelkedő és biztonságos dizájn  

Az LBR iisy család felépítése is leegyszerűsíti a használatot. A kar élnélküli kialakítása lehetővé teszi az emberek és a cobotok számára, hogy kockázat nélkül együtt vagy egymás mellett dolgozzanak. „Ezenkívül a robotok minden csuklóban integrált nyomatékérzékelőket használnak, amelyek azonnal felismerik a legapróbb érintéseket és reagálni tudnak az ütközésekre” - mondja Melina Nasradini, a mechatronikai termékek K&F vezető termékfelelőse.

Egyszerű és intuitív robotvezérlés

Az új KUKA smartPAD pro segítségével végzett robotkezelés olyan intuitív és egyszerű, mint korábban soha. „A kezelőegység ergonomikus termékkialakítása és robosztussága lenyűgöző az ipari környezetben végzett fáradságmentes tartós használat során” - magyarázza Sergiy Ostrovski projektvezető és a mechatronikai termékek K&F vezető termékfelelőse. A smartPAD pro segítségével az új iiQKA.OS operációs rendszert futtató összes KUKA-termék működtethető. 

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: