Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő - 2020. július 31.

2020.07.31

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Több, mint heti 500 járat augusztusban!
¤ Már az Ibis Hotelben is elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás
¤ Újra nyitva a Holiday Lite parkoló


¤  Zajlik a repülőtéri hőközpontok felújítása

Több, mint heti 500 járat augusztusban!

Az augusztus rendszerint az év legforgalmasabb hónapja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A koronavírus járvány után számos járat indult újra az utóbbi hetekben: július végén az első visszatérő hosszútávú járatot köszönthette a Budapest Airport, amikor a LOT lengyel légitársaság újraindította közvetlen Budapest-Szöul járatát, de júliusban több visszatérő járatnak is örülhettek az utasok. Az easyjet július végétől újra közlekedik londoni, bázeli, amszterdami, genfi és manchesteri úticéljába, augusztustól pedig még több légitársaság indítja újra járatait, vagy sűríti azok frekvenciáját. 

Légitársaság ; Úticél ; Heti járatszám ; Újraindulás vagy járatszám sűrítés dátuma

Aegean Airlines: Athén ; 2 ; Augusztus 2.

Air Baltic: Riga ; 2 ; Augusztus 11.

Air France: Párizs ; 14 (napi 2) ; Augusztus 10.

easyjet: Amszterdam ; 3 ; Július végétől

easyjet: Bázel ; 4 ; Július végétől

easyjet: Genf ; 4 ; Július végétől

easyjet: London ; 5 ; Július végétől

easyjet: Manchester ; 3 ; Július végétől

jet2.com: Birmingham ; 2 ; Augusztus 28.

jet2.com: Manchester ; 2 ; Augusztus 28.

KLM: Amszterdam ; 21 (napi 3) ; Augusztus 3.

LOT: Wroclaw ; 1 ; Augusztus 24. ; 

Pegasus: Isztambul ; 3 ; Augusztus 15.

Turkish Airlines Inc.: Isztambul ; 2 ; Augusztus 2.

Így augusztus folyamán már több, mint heti 500 közvetlen járat, összesen 98 város érhető el Budapestről, 22 légitársaság jóvoltából. A Budapest Airport járatfejlesztési csapata folyamatos kapcsolatot a légitársasági partnerekkel, és az újranyitás lehetőségéről illetve részleteiről folytat tárgyalásokat.
A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.

Már az Ibis Hotelben is elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás

Az ibis Styles Budapest Airport hotel vendégei mostantól már a hotelben is elvégezhetik az utasfelvételt és megkezdhetik a poggyászfeladás folyamatát: a Budapest Airport a hotel lobbijában két önkiszolgáló poggyászcímke nyomtató kioszkot és egy önkiszolgáló utasfelvételre szolgáló terminált is telepített. Az szállodában szobát bérlő utasoknak lehetőségük van arra, hogy a az utasfelvételt (check-in) és a beszállókártya beolvasását követően helyben kinyomtassák és elhelyezzék a feladni kívánt bőröndön a poggyászcímkét, így a terminálokon már csak el kell helyezni az önkiszolgáló poggyászfeladásra kijelölt szalagon a csomagot.

Újra nyitva a Holiday Lite parkoló

Augusztus 1-jétől újra várja az utasokat a legkedvezőbb árú parkolási lehetőséget kínáló Holiday Lite parkoló. Újdonság, hogy a Holiday Lite parkolóban több, mint 15 ezer négyzetméternyi aszfaltfelület alakítottak ki, amely a parkoló közlekedő utait fedi le. A Budapest Airport az utasokat így újabb színvonalas szolgáltatással, változatlanul alacsony parkolódíj mellett várja vissza a repülőtérre.
A Holiday Lite augusztustól – szabad parkolóhelyek függvényében - a foglalás nélkül érkező utasok számára is elérhető, de online foglalásra is van lehetőség a www.bud.hu oldalon.

Zajlik a repülőtéri hőközpontok felújítása

A Liszt Ferenc Repülőtér úgy működik, mint egy város a városban, még saját kazánházzal és 80 darab hőközponttal is  rendelkezik, amelyek a mintegy 1500 hektáron elhelyezkedő épületek fűtéséért és melegvíz ellátásáért felelnek.
A Budapest Airport amellett, hogy folyamatosan karbantartja a hőközpontjait, arra is törekszik, hogy a rendszer fenntartható és energiatakarékos módon működjön, ezért idén megkezdődött a hőközpontok és szerelvények karbantartása: a Budapest Airport szakemberei nem kevesebb, mint 2️5️0️0️ szerelvény korszerűsítését kezdték meg.
A szerelvényeket hőszigetelő paplanokkal szerelik fel, melyek megakadályozzák a hő kiszökését, amely egyébként jelentős energiaveszteséggel jár. Az újrahasználható hőszigetelő paplanok kabátokhoz hasonlóan ráhúzhatók a szerelvényekre, bontható kötésének köszönhetően (például tépőzárral, csatokkal vagy pántok használatával) bármikor levehető és felrakható.
A projektnek köszönhetően a Budapest Airport felkészülten, energiahatékony szerelvényekkel várja a következő fűtési szezont.

Néhány számadat összehasonlításképpen:
A 2.500 szerelvény 370 kW-os fűtési teljesítménnyel működik, amely 180 olajradiátor teljesítményének felel meg. Évente 170.000 m3 megtakarítást eredményez ez a korszerűsítés, mely KSH adatok alapján 165 háztartás éves földgázfogyasztásával egyezik meg. Emellett 340 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátást keletkezik évente, melyet körülbelül 15.500 db fa lenne képes megkötni.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: