Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő - 2020. július 24.

2020.07.24

Forrás: Budapest Airport, Hírek
• A Magyarországra történő belépés – hosszabb várakozási idő az okmányellenőrzésnél
• Elkészült az új poggyászosztályozó csarnok épülete


• Megújult járatkijelzők, újraszámozott kapuk
• Nyári mezőgazdasági munkálatok – átmeneti pályazárok 

A Magyarországra történő belépés – hosszabb várakozási idő az okmányellenőrzésnél

Július 15-től kezdve Magyarország Kormánya a koronavírus fertőzöttség alapján három kategóriába (zöld, sárga és vörös) sorolja a világ országait és ehhez kötődően határozza meg a magyar és külföldi állampolgárok belépésére vonatkozó szabályokat. A budapesti repülőtéren minden Magyarországra belépő személy okmányellenőrzésen és a hatóságok által meghatározott utasok testhőmérséklet-mérésen, illetve szükség esetén további egészségügyi vizsgálaton esnek át. Az országba történő belépésről a vonatkozó rendeletekben meghatározott feltételek alapján hatósági személy hoz döntést a helyszínen, az okmányok ellenőrzését és az adatfelvételt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság látja el.

Szeretnénk felhívni az utasok figyelmét, hogy a belépéskor alkalmazandó szabályok az utazók állampolgárságától és az egyes országok besorolásától függően eltérőek, ezért az okmányellenőrzés és a beléptetés – kiváltképp a sárga és piros országokból érkezők esetében - a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, esetenként sorban állásra kell számítani. A repülőtér üzemeltetője biztosítja a megfelelő távolságtartást és a rendszeres fertőtlenítéseket az utasok egészsége és biztonsága érdekében. A fokozott ellenőrzés és óvintézkedések mindannyiunk biztonsága érdekében kerültek bevezetésre, köszönjük utasaink együttműködését és türelmét.

További információ:
https://www.bud.hu/covid_19/ki_es_beutazassal_kapcsolatos_informacio  

Elkészült az új poggyászosztályozó csarnok épülete

A napokban készült el az új, külső csomagosztályozó csarnok, amely a SkyCourt épületben található csomagrendszer bővítését szolgálja. A munkálatok a csomagtechnológia kialakításával folytatódnak, hogy szeptember végétől már az új berendezések segítségével bővülhessen a csomagok osztályozása és vizsgálata.

Egy acélszerkezetű csarnok épült fel a Skycourt épület szomszédságában. A helyszínválasztás adott volt, hiszen az új csarnokot és a belső csomagosztályozót fizikai kapcsolattal kellett ellátni, hogy a csomagrendszer bővítését szolgáló új körszalag a meglévő csomagrendszerre tudjon csatlakozni. A fejlesztésnek köszönhetően a T2A és T2B utasfelvételi csarnokokban feladott csomagok hamarosan három körszalagon keresztül juthatnak el a megfelelő járatokhoz.

Mind a csarnok tervezése, mind a kivitelezése nagy kihívás volt a projektben résztvevőknek, a környezetéhez illeszkedő, funkcionálisan megfelelő épületet kellett létrehozni a forgalmi előtéren, a forgalom folyamatos biztosítása mellett.

A csomagtechnológia kialakítását követően jelentősen növekszik a teljes csomagrendszer kapacitása, több járat kiszolgálása történhet meg egy időben, ami jól tükrözi a Budapest Airport hosszútávú fejlesztési stratégiáját.

Megújult járatkijelzők, újraszámozott kapuk

Az elmúlt időszakban a terminálon több fejlesztés is történt, amelyek segítik az utasok tájékozódását, könnyebb eligazodását a terminálon.
Megújult a járatinformációs monitorok grafikája: egységes, letisztult és jól látható módon jelennek meg a járatokkal kapcsolatos információk a terminál minden részén.
A Budapest Airport április végén kezdte meg a beszállítókapuk újraszámozását, melynek köszönhetően egyszerűbbé vált a terminálokon történő eligazodás. A korábbi A, B, C és D jelű kapuk helyett a jövőben a 2A terminálon A jelű, a 2B terminálon B jelű beszállítókapuktól indulnak a repülőgépek.
A terminálon található eligazító táblák nagy részét is lecserélték, így az utasok tájékozódását egységes és letisztult feliratok segítik magyar, angol és kínai nyelven. A táblák háttérvilágítását a korábbi fénycsöves helyett energiatakarékos LED-es technológiára cserélték.

Nyári mezőgazdasági munkálatok – átmeneti pályazárok

A repülőtér üzemeltetője - a vonatkozó jogszabályokban előírtak és karbantartási utasítások szerint – rendszeresen végzi a légiforgalmi berendezések földi műszereinek, valamint a futópályák állapotának ellenőrzését, karbantartását. A Budapest Airport a repülőtér területén csaknem 1100 hektár gyepet kezel, mely felület kaszálását jórészt nyáron végzi. Jelenleg is zajlik a két futópálya biztonsági sávjain belüli kaszálás, összesen 396 hektáron. A munkavégzés során egy hat járműből álló géplánc - egy széles kaszával ellátott traktor, egy rendsodró traktor, egy bálázó traktor, egy rakodó traktor, egy kamion és egy szélező gép -, illetve több kézikaszás személy is dolgozik. Átlagosan egy óra alatt körülbelül 5,5 hektárnyi terület kaszálását végzik el, a teljes folyamat a futópályák mellett mintegy 70 munkaórát vesz igénybe.

Habár a mezőgazdasági munkák ilyenkor folyamatosak és előre tervezetten zajlanak, időtartamukat nagyban befolyásolhatja az időjárás és a repülőgép-forgalom egyaránt. A munkálatok ideje alatt általában néhány óra időtartamra pályazárást szükséges elrendelni. Ennek következtében, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma. A munkálatok ütemezése folyamatosan frissül weboldalunkon: https://www.bud.hu/budapest_airport/felelossegvallalas/kornyezetvedelmi_felelossegvallalas/zajvedelem/karbantartasok_utemezese 

A munkálatok idejére kérjük a lakosság szíves türelmét és megértését!

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: