Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Fejlesztés és karbantartás miatt rövid időre lezárják a ferihegyi futópályákat

2020.03.03

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A biztonságos és hatékony üzemelés biztosítása érdekében a Budapest Airport a nyári csúcsidőszak előtt karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáin.


Az 1. futópályát március végétől, a 2. futópályát pedig május végén zárják le – a korábbi hosszabb pályazárakkal ellentétben – legfeljebb két-két hét időtartamra. A repülőtér egy futópályás üzem esetén is biztosítani tudja a repülőgépek indítását és fogadását, így a pályazár nem okoz fennakadást a légiforgalomban.

Betonfelület karbantartás, a betonlapok közti dilatációk cseréje és egyéb karbantartási munkák miatt március utolsó hetétől április első hetének végéig lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáját. A futópályák lezárására a maximális repülésbiztonsági színvonal fenntartása miatt van szükség.

A hosszabbik, 2. futópályát május végén zárja le a Budapest Airport - itt az általános karbantartás mellett fejlesztési munkákat is végez az üzemeltető. Korszerűsítik a futópályatengely menti fénytechnikai rendszert, amelynek köszönhetően csökkenhet a repülőtér energiafogyasztása. A gurulóút és a futópálya csatlakozásának közelében kialakított, a repülőgépek közvetlenül a felszállás előtti várakozására kijelölt pontot a fejlesztések keretében közelebb hozzák a futópályához, így a repülőgépeknek a felszállási engedély megadását követően a korábbinál rövidebb utat kell megtenniük a futópályáig. Ezzel – a hatékonyabb repülőtéri infrastruktúrának köszönhetően - csökken az egyes járatok fordulóideje.

A Budapest Airport a legmagasabb repülőtéri biztonsági színvonal fenntartása érdekében minden évben – szükség szerint akár gyakrabban is - korszerűsíti és karbantartja a futópályákat és gurulóutakat. A tavalyi évben fejeződött be a legmodernebb műszeres leszállító rendszer telepítése, amely kedvezőtlen látási viszonyok mellett segíti a repülőgépek biztonságos fel-és leszállását. Az idei munkálatokat úgy időzítette a Budapest Airport, hogy mind az 1., mind a 2. futópályát még a nyári csúcsidőszak előtt újra átadhassák a forgalomnak.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: