Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elindult az első Szöul-Budapest cargo járat

2020.02.21

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A mai napon köszöntötte a Budapest Airport az első közvetlen Szöul-Budapest cargo járatot: a Korean Air Boeing 777F típusú teherszállító gépe 10:40-kor gördült be a repülőtéri logisztikai központ forgalmi előterére.


A légi összeköttetés nemcsak a Magyarországon bázissal rendelkező koreai nagyvállalatok számára kiváló lehetőség, de a magyar gazdaságnak is komoly versenyelőnyt jelent az import-export piacon.

Közvetlen légi teheráruszállító járatot indított Szöul és Budapest között a világ egyik legnagyobb cargo légitársasága, a Korean Air. A Budapest Airport menetrendjében első dél-koreai cargo járatot teljesítő Boeing 777F típusú repülőgépet a mai napon köszöntötték a repülőtér nemrég átadott új logisztikai központja, a BUD Cargo City forgalmi előterén. A járat mostantól heti két alkalommal közlekedik a Szöul-Budapest-Frankfurt-Szöul útvonalon. A légitársaság emellett május 23-án utasszállító járatot is indít a dél-koreai fővárosba, amely a nyári menetrendben heti három alkalommal közlekedik Budapest és Szöul között.

Az elmúlt évben Dél-Korea Magyarország legnagyobb befektetőjévé lépett elő. A légiáru szállítás szempontjából jelentős vállalatok, mint például a Samsung Electronics, Samsung SDI, Hanon Systems, SK Innovation és a Doosan üzemei mindössze 1,5–2 óra közúti szállítási távolságra fekszenek a BUD Cargo City-től. Az új járat elindítása ezen vállalatok számára új, hatékony és magas színvonalú légilogisztikai megoldásokat biztosít, emellett a magyar kis-és középvállalatok számára is hatékony szállítási lehetőséget nyújt Koreába, illetve Szöul érintésével a Korean Air teljes hálózatába.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese az ünnepélyes járatnyitón kiemelte: „A tavalyi különleges éve volt a Magyarország és Dél-Korea közötti viszonynak. A két ország 2019-ben ünnepelte a diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulóját, és Dél-Korea lett a legnagyobb Magyarországon befektető ország. 2,5 milliárd euró értékben valósultak meg projektek; ez a teljes befektetési állomány közel fele. A kereskedelem harmadával nőtt az egy évvel korábbihoz képest” – mondta a miniszterhelyettes.

„Igazi mérföldkő a Budapest Airport történetében, hogy Budapest felkerült a Korean Air utas és-légi áruszállító járatainak térképére. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy alig másfél hónappal a megnyitás után egy új légitársasági ügyfelet köszönthetünk Kelet-Közép Európa cargo kapujában, a BUD Cargo Cityben” – mondta Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „A közvetlen légi összeköttetés nemcsak a magyar és nemzetközi vállalatok számára jelent óriási előnyt, hanem egyben lehetőség arra is, hogy Magyarország és a magyar főváros repülőtere a régió elsőszámú légiárukezelő központja legyen.

A Korean Air új menetrend szerinti cargo járata és a hamarosan induló közvetlen Szöul-Budapest utasszállító járat még tovább erősíti a Magyarország és Dél-Korea közötti kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatokat” – mondta H.E. Kyoosik Choe, a Dél-Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete. Hozzátette: „A nagykövetség részéről mindent megteszünk azért, hogy az új légi összeköttetések a két ország számára kölcsönösen gyümölcsözők legyenek.

Biztos vagyok benne, hogy együttműködésünk mind a társaságaink, mind az országaink közötti gazdasági kapcsolatokat gyümölcsözőbbé teszi. Fontos kiemelni, hogy az Incheon Repülőtér az egyik legnagyobb kelet-ázsiai légiáru elosztóközpont, így mostantól Budapest pozíciója még előnyösebbé válhat a közép-európai piacon” – mondta Jeong Soo Park, a Korean Air európai ügyvezető alelnöke.

A Budapest Airport 2020 januárjában adta át a forgalomnak a BUD Cargo City névre keresztelt légiárukezelő központját, amely világszínvonalú infrastruktúrájával és kedvező elhelyezkedésével éves szinten 250.000 tonnára emeli a repülőtér teljes légiárukezelő kapacitását.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: