Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Veszélyesanyag-tárolás és -szállítás terén is a topon – A Liegl&Dachser mindenben megfelelt

2018.10.17

Forrás: Stern Communications - Dachser Sajtóközlemény
Szeptember végén zajlott a Liegl & Dachser pilisvörösvári telephelyén a vészhelyzeti protokollt ellenőrző, kötelező, éves szimulációs gyakorlat.


A külső és a belső védelmi terv próbája során raktárbejárásra, a vészhelyzeti teendők gyakorlására és valós közúti vészhelyzet szimulálására is sor került.

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló Kormányrendelet alapján a Liegl & Dachser Logisztikai Kft. pilisvörösvári telephelye – a tárolt veszélyes anyagok mennyisége miatt – úgy nevezett felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek számít. A cég a katasztrófavédelmi besorolása miatt biztonsági dokumentációval kell, hogy rendelkezzen, amelyben többek között a vészhelyzeti teendőket fektetik le. Az előírás alapján a tervben foglaltakat évente szükséges gyakorolni. A gyakorlat célja, hogy a Dachser megfelelően felkészüljön egy esetlegesen bekövetkezendő súlyos ipari balesetre és annak megfelelő kezelésére.

A gyakorlatok összehangolása érdekében a Liegl & Dachser a Katasztrófavédelemmel, az Önkormányzat illetékes vezetőivel és a környező települések Önkéntes Tűzoltó Egyesületeivel, valamint a Rendőrséggel egyeztetett.

A gyakorlat keretén belül egy szimulált vészhelyzetre is sor került: egy közúti balesetet szimuláltak. A gyakorlat során azt tesztelték, mi történik, ha egy veszélyes anyaggal megrakott gépjármű elhagyta a telephelyet és egyből közúti balesetet szenved, és emiatt a veszélyes anyag szivárogni kezd. A Katasztrófavédelem és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek bevetési egységei a veszély elhárítását gyakorolták, amely során néhány útszakaszt is lezártak.

A Liegl & Dachser pilisvörösvári telephelyén lezajlott gyakorlatokat, valamint a szimulációs gyakorlatot a jogszabályban meghatározott szempontok figyelembe vételével a hatóság megfeleltnek nyilvánította” – mondta el az érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Sallai László tű. alezredes.

A gyakorlat végeztével az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai helyszínbejárást tartottak a telephelyen és a veszélyesanyag-raktárban. A bejárás célja az volt, hogy a pilisvörösvári tűzoltók mellett a szomszédos pilisborosjenői, pilisszentiváni és solymári önkéntes tűzoltók is megismerkedjenek, a telepített védelmi berendezésekkel, illetve azok működésével, továbbá azzal, milyen veszélyesanyag-fajtákat tárolnak a raktárban.

A DACHSER-ről:
A világon közel 29 100 fővel, 396 telephellyel működő DACHSER 2017-ben 78,6 millió EUR árbevétel generált. A logisztikai szolgáltató összesen 81,7 millió darab, 39,8 millió tonna össztömegű szállítmányt mozgatott. A DACHSER jelenleg 44 országban van jelen. További információért keresse a DACHSER központi weboldalát, a  www.dachser.com–ot.

DACHSER Magyarország:
A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.  1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2017-ben 7,4%-os forgalom növekedést ért el, ez 75,9 millió EUR árbevételt jelent.

www.dachser.com
www.sterncom.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Dachser

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: