Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új elemek a budapesti közösségi közlekedés jármuparkjában

2015.03.09

Forrás: Rába, Hírek
Rába futómuvel rója az utakat a BKV üzemeltetésében közlekedo hibrid hajtású autóbusz
Még e hónapban forgalomba áll a BKV üzemeltetésében az a hibrid autóbusz, amelybe a Rába sikeresen adaptálta saját fejlesztésű portál futóművét.


Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően a főváros, a BKK és a BKV kiemelt célja a budapesti autóbusz járműpark megújítása, a közösségi közlekedés színvonalának emelése. Ennek egyik fontos állomása, hogy hibrid járműveket is bevonnak a közösségi közlekedésbe.

Most először szereltek be Rába futóművet hibrid járműbe, így a gyártmányt éles üzemi körülmények között tudják kipróbálni: a Rába és a BKV megállapodtak ugyanis arról, hogy a buszt a fővárosi forgalomban is tesztelik. A szenzorokkal és mérőműszerekkel felkészített futómű mellett a Rába a móri üzemében gyártott saját üléseit is beszerelte a Volvo 7700 típusú járműbe. A két cég közötti együttműködés a nyilvánvaló gazdasági előnyök mellett a főváros lakosságának és utazóközönségének is hasznos, mert elősegíti, hogy csendesebb, tisztább, kényelmesebb és költséghatékonyabb legyen a közösségi közlekedés.

A hibrid buszok előnye, hogy 40-50%-kal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, és csendes, elektromotoros indulást tesznek lehetővé. Egy hibrid autóbusz így – a futásteljesítménytől függően – a 10 éves tervezett ciklusa alatt akár 20-25 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat, ezzel mintegy 66 tonna széndioxid-terheléstől kíméli meg a légkört.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: