Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

2024.04.18

Forrás: Freedee Printing Solutions, Közlemény
A Formlabs április 17-én bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül.


A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában. 

A Formlabs 2011 óta gyárt professzionális célra elérhető árú, professzionális 3D nyomtatókat (https://www.freedee.hu/3d-nyomtatok/), globálisan értékesített gépparkjukkal pedig már 2022-ben átlépték a 100.000.000 nyomtatott alkatrészt (https://formlabs.com/blog/hundred-million-parts-printed-on-formlabs-printers/). Több mint 50.000 vállalati felhasználójuk között mérnökök, terméktervezők, gyártók, kutatók, művészek, egészségügyi, filmes és más szakemberek is megtalálhatók. Az ő tapasztalataikra és visszajelzéseikre építve fejlesztették ki legújabb megoldásukat, a Form 4 és Form 4B mSLA nyomtatókat. 

https://www.youtube.com/watch?v=M5JlWvPlv5o  

A Form 4 nyomtató (https://www.freedee.hu/3d-nyomtatok/formlabs-3d-nyomtatok/form-4/) a gyártó új Low Force Display™ technológiájára és a meglévő, széles alapanyag könyvtárára épít: a bemutatáskor a Form 4 összesen 23 alkalmazásra szabott műgyantával, míg a Form 4B (https://www.freedee.hu/3d-nyomtatok/formlabs-3d-nyomtatok/form-4b/) 37 funkcionális anyaggal képes dolgozni. Az új nyomtatómotorral a Form 4 nyomtatók akár 4x gyorsabb gyártást és 100mm/óra nyomtatási sebességet képesek elérni a korábbinál 30%-kal nagyobb munkatérben. A legtöbb 3D nyomtatási feladattal kevesebb, mint két óra alatt végez az új gép.

Páratlan gyorsaság: A Form 4 termelékenységét az új Low Force Display™ nyomtatómotor biztosítja. A Low Force Display™ minden gyantaréteget egy lépésben, egyben keményít ki – az alkatrész méretétől vagy mennyiségétől függetlenül -, így a nyomtatási sebességet már egyáltalán nem befolyásolja az építési terület kihasznált része.

Kiemelkedő pontosság: A Form 4 kiemelkedő pontossága felel azért, hogy a nyomtatott alkatrészek minden gyanta esetében megfeleljenek a tervezés paramétereinek és a tűréshatároknak. A Form 4 Light Processing Unit (LPU) 50 mikronos XY felbontást biztosít, így az alkatrészek képesek elérni a fröccsöntéssel előállított végtermékek pontosságát, az illeszkedő alkatrészek pedig súrlódás nélkül összeállíthatók.

15 perc alatt az első nyomtatásig: A Formlabs a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy 3D nyomtatóinak kezelése könnyen elsajátítható legyen. A Form 4 kezelése ennek megfelelően rendkívül intuitív, bárki a csomag felbontása után akár 15 percen belül képes elindítani az első 3D nyomtatását.

Könnyű kezelés lépésről lépésre: A teljes Formlabs ökoszisztémát úgy tervezték, hogy maximalizálja a hatékonyságot és csökkentse a nyomtatási hibák lehetőségét. Ezt szolgálja többek között a nyomtató és a szoftver magától értetődő kezelése, a távoli felügyelet, a könnyen tárolható és cserélhető alapanyagok, a rugalmas nyomtatótálca változat és az utómunkát automatizáló Form Wash mosó és Form Cure UV kamra rendszerek.

Megbízhatóság és magas sikerráta: A Form 4 megbízhatósága részben a gyártás során végzett átfogó minőség-ellenőrzésnek köszönhető – minden nyomtató 60 különböző ellenőrzésen megy keresztül, mielőtt elhagyja a gyárat. Így biztosítják, hogy minden egység egyformán tökéletes eredményt biztosítson.

Széles, funkcionális alapanyag választék: A Formlabs alapanyag könyvtára (https://formlabs.com/materials/?print_technology%5B0%5D=SLA) több tucat funkcionális, műszaki műgyantát tartalmaz, köztük valódi szilikon, műszaki kerámia, poliuretán és olyan egyedi összetételek is megtalálhatók, mint a Tough 1500, Rigid 10K, ESD és Flame Retardant műgyanta. A széles alapanyag paletta új alkalmazások és új iparágak előtt nyitja meg a Formlabs SLA és mSLA nyomtatók alkalmazási lehetőségeit.

A Form 4 újításai (https://www.freedee.hu/3d-nyomtatok/formlabs-3d-nyomtatok/form-4/) megerősítik a Formlabs elkötelezettségét a folyamatos fejlesztés és a professzionális additív gyártástechnológiák elérhetőségének növelése mellett. Az új Formlabs mSLA nyomtatók hatékony tagjai lehetnek bármely szakember eszköztárának a projektjei és ötletei megvalósításához. Tekintse meg személyesen a FreeDee Kft. budapesti irodájában (https://www.freedee.hu/) vagy látogassa meg a forgalmazó standját az Ipar Napjai kiállításon (https://www.freedee.hu/iparnapjai)! 

www.freedee.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: