Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint 80 különleges oldtimer indult útnak a jubileumi XIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán

2023.05.24

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Május 19-21. között került megrendezésre a XIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, melyen több mint 80 oldtimer Mercedes-Benz autó vett részt. A kétévente megrendezésre kerülő túra ezúttal a Mercedes-Benz W 113-as „Pagoda” 60 éves évfordulóját is ünnepelte.


A túra résztvevői Nyugat-Magyarország tájait bejárva, ebben az évben először az országhatárokat átlépve, Ausztriába is ellátogattak. A rendezvény résztvevői egy jótékonysági aktivitás keretében a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatták.

A túrán kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártó által „klasszikusnak" minősített és korhűen restaurált Mercedes-Benz modellek indulhattak útnak. A 20 éves évfordulóját ünneplő Csillagtúra legidősebb túrázó veterán gépjárműve 1934-ben gördült le a gyártósorról, míg egy másik különlegesség, a Mercedes-Benz W 113-as „Pagoda” 60 éves jubileumához érkezett. Az első, kizárólag Mercedes-Benz modellek számára kiírt túraverseny 2003-ban, Egerben került megrendezésre. Akkor 34 versenyzőpáros itinerjelek segítségével jutott el Budapestről Egerbe. Az idei Csillagtúrán a hagyományokhoz hűen továbbra is egy itinerfüzet segítette a tájékozódást.

A kétévente megrendezésre kerülő esemény mezőnye idén 2023. május 19-én indult útjára a zsámbéki Drivingcamp Vezetéstechnikai Központból, majd Bajna, Tata és Szombathely hangulatos tájait érintve Sopronba érkezett. Az esemény történetében idén először a résztvevők országhatárokat átlépve Ausztria festői útjait is bejárhatták. A XIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra két részversenyből állt: az egyik egy pontossági, 1/100-as szakaszokon zajló verseny, míg a másik a márkatörténeten, autó- és típusismereten alapuló feladatok összességéből álló megmérettetés volt. A verseny egész útvonala alatt kötelezően előírt átlagsebesség szerint kellett haladni, és kiemelt fontosságot kapott a KRESZ szabályainak szigorú betartása. A résztvevőknek lehetőségük volt digitális stopperórákat és autóba épített digitális távolságmérőket használni a túra során, azonban bármilyen más navigációs rendszer (GPS) használata nem volt megengedett.  

A Csillagtúra programjának hagyományos része a jótékonysági célra történő felajánlás. A résztvevők és a Mercedes-Benz Hungária Kft. 1.500.000 forinttal támogatták a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját. A szervezet célja a leukémiás és daganatos beteg gyermekek, családjuk, valamint az őket gyógyító centrumok támogatása.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: