Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

XII.Szent István napi Kenyérverseny felhívás

2023.05.18

Forrás: Pékszövetség, Felhívás
A Magyar Pékszövetség XII.alkalommal 2023-ban is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.


XII. Szent István napi Kenyérverseny felhívása

A Magyar Pékszövetség 2023-ben is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.

A verseny kategória győztesei a szakmai elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek:
•  I.  kategória győztes: 500.000 forint,
•  II. kategória győztes: 300.000 forint
•  III.kategória győztes: 200.000 forint

I. kategória: 2023-es év Szent István napi kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:
Ø  A tészta készítéséhez döntő részben gabonaőrleményeket használjon.
Ø  Hagyományos, kovász felhasználásával, kovászos technológiával, legalább kétféle liszt felhasználásával készüljön a kenyér.
Ø  A Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak feleljen meg

Előírás továbbá:
Ø  Vezérgondolat  - A kovász jegyében
Ø  Kizárólag magyar alapanyagok felhasználásával készüljön
Ø  Csak természetes anyagokat tartalmazzon
Ø  Nem használhatók célkeverékek, adalékanyagok (aszkorbinsav, lisztjavítók)
Ø  A kenyér 1,0 kg-os tömegegységben készülhet
Ø  A versenyre nevezett kenyérhez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot, melyet a jelentkezést követően kiküldött sablon alapján kell elkészíteni (Csak a megküldött sablon használható, saját gyártmánylap nem!)
Ø  A kenyér kapcsolódjon az államalapítás ünnepéhez ( megnevezés, történet, alapanyag, technológia, külalak)

Az elbírálás szempontjai:
Ø  Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz.
Ø  Eltarthatóság, frissesség megőrzése.
Ø  A zsűrizett kenyerek esetében az érzékszervi vizsgálatot laboratóriumi vizsgálat követi, ahol megvizsgálják a savfokot, sótartalmat, és a kapott értékeknek meg kell felelni az Élelmiszerkönyvi előírásoknak  
Ø  A zsűri kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi kritériumok mellett az esztétikai megjelenésre.

II. kategória: Innovatív kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:
Ø  Innováció
Ø  újdonság jelenjen meg a termékben

Előírás továbbá:
Ø  Magyar alapanyagok felhasználásával készüljön
Ø  A fűszerek használata megengedett
Ø  A kenyér 0,5 kg tömegegységben készülhet
Ø  Az innováció formája lehet az alapanyag használat, a gyártási technológia, megjelenés, élettani hatás
Ø  a Magyar Ízek Utcájának 2023 évi témája a HÚS és PECSENYE amire célszerű lenne rákapcsolódni
Ø  A versenyre nevezett kenyérhez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot, melyet a jelentkezést követően kiküldött sablon alapján kell elkészíteni (Csak a megküldött sablon használható, saját gyártmánylap nem!)

Az elbírálás szempontjai:
Ø  Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz harmónia
Ø  Eltarthatóság, frissesség megőrzése
Ø  Innovatív, újdonság a sütőipari piacon
Ø  A zsűri a minőség, a fogyaszthatósági szempontok mellett kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre is.

III. kategória édes sétáló sütemény

Termékkel szembeni elvárás:
Ø  Kreatív, dekoratív megjelenés

Előírás továbbá:
Ø  Leveles tészta, vaj tartalom minimum 40%
Ø  gyümölcsök és magvak felhasználásával készülhet
Ø  A termék súlyegysége 80-120 g
Ø  A nevezéshez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot 

Az elbírálás szempontjai:
Ø  Érzékszervi tulajdonságok: alak, megjelenés, megfelelően laza tésztaszerkezet, illat, íz harmónia
Ø  Fontos szempont, hogy séta közben is fogyasztható legyen, praktikus kialakítás
Ø  A zsűri a minőség, a fogyaszthatósági szempontok mellett kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre is

A versenyre nevezés módja:

A versenyre jelentkezni az iroda@pekszovetseg.hu címre megküldött jelentkezési lappal lehet. A jelentkezési lap letölthető a Magyar Pékszövetség honlapjáról: www.pekszovetseg.hu
Kategóriánként legfeljebb 3 típusú termékkel nevezhet 1 cég.

A zsűrizéshez termék fajtánként 3 db-ot kell beszállítani.

A megküldött sablon használatával a termékleírást/gyártmánylapot mellékelni kell. (Ezen a gyártó beazonosítására alkalmas információ nem szerepelhet. Amennyiben beazonosítható a gyártó, akár a kenyér címkézése miatt, akár a gyártmánylap alapján, az adott versenyzőt a zsűri kizárja a versenyből.)

A nevezési határidő: 2023. május 31.

Nevezési díj: 5.000 Ft+Áfa/TERMÉK

A kenyeret az első zsűrizés időpontjában kell a helyszínen bemutatni.

A terméket független szakmai zsűri bírálja el.
A zsűrizés két fordulós lesz. A második kör sajtó képviselői számára nyilvános, és az 1. körben bejutott kategóriánként első 9 helyezett termék kerül be.

Első forduló-selejtező zsűrizés:  június 14.

Második forduló-sajtónyilvános zsűrizés: június 28.

www.pekszovetseg.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Pékszövetség ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: