Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB detektálható új Ty-Rap® TyGenic™ antimikrobiális kábelkötegelője csökkenti a szennyeződés kockázatát

2022.08.15

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB új Ty-Rap® TyGenic™ terméke az ágazat első olyan kábelkötegelője, amelyik egyszerre antimikrobiális* és detektálható.


•  A mikroorganizmusok széles spektrumával szemben tanúsított hatékonysága meghaladja a 99%-ot. A kábelkötegelő röntgen- és vizuális detektáló rendszerrel, valamint fémdetektorral is észlelhető.

•  Hatékonyan segíti a költséges szennyeződések és hulladékok elleni védekezést az élelmiszer- és italgyártás, valamint a gyógyszeripar területén, és minden egyéb, egészségügyi és higiéniai szempontból kritikus helyen.

A szennyeződéssel okozott költségek összeadódnak. Átlagosan 10-30 millió dollárt tesznek ki a termékvisszahívások közvetlen költségéből, és ezt még tovább fokozódik az elmaradt eladásokkal, a vásárlók megrendült bizalmával és még számos más tényezővel. Azokban a létesítményekben, amelyekben a baktériumok számának csökkentése és a detektálhatóság létfontosságú lenne, a szokásos kábelkötegelő azonosítatlanul kerül bele a termékbe, ahol hornyolt kialakításával a mikroorganizmusok táptalajává válhat. A szennyeződésekre érzékeny környezetben, például az élelmiszer-feldolgozásban, az italgyártásban, az egészségügyben és a gyógyszervegyészet területén jelentkező kockázatok csökkentése érdekében az ABB újabb termékkel, a Ty-Rap® TyGenic™ kábelkötegelővel bővítette Ty-Rap® termékcsaládját. A Ty-Rap® TyGenic™ jelenleg az egyetlen két részből álló antimikrobiális* és detektálható kábelkötegelő a piacon.

Az ABB Ty-Rap® kábelkötegelői biztonságosan rögzítenek az elektromos vezetékektől a berendezéseken át a tömlőkig és huzalokig mindent, hogy csak néhány példát említsünk. Az ABB Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelői a tesztek tanúsága szerint több mint 99%-os hatékonysággal gátolják a mikrobiális szaporodást, és védenek a mikroorganizmusok széles körével, például a baktériumokkal, vírusokkal, protozoonokkal és különféle gombákkal, köztük a penészgomával szemben. Az FDA és az EU által élelmiszerrel való közvetlen érintkezésre jóváhagyott halogénmentes nejlon/gyanta keverékből fröccsöntéssel előállított Ty-Rap TyGenic kábelkötegelők – a tisztítási/takarítási protokollok mintegy kiegészítéseként – megakadályozzák a mikróbák megtapadását és szaporodását a felületükön.

A szennyeződések ellen folytatott harc következő lépéseként a Ty-Rap TyGenic kábelkötegelő fejlesztője detektálható részecskékkel és mélykék színnel ötvözte a termék antimikrobiális tulajdonságait, hogy a röntgen- és vizuális detektáló rendszerrel, valamint fémdetektorral végzett háromirányú azonosítás egyszerűbb legyen. Az ABB UV-álló anyagból készült, és akár 85 °C (185 °F) környezeti hőmérsékletben is helytálló új Ty-Rap TyGenic kábelkötegelője Grip of Steel™ rozsdamentes acél reteszelő szerkezettel rendelkezik, mely a rögzítésnek a kereskedelemben és a háztartásokban is bevált eszköze.

„Senki nem szeretné, ha termékeibe nem odavaló anyagdarabok kerülnének, mert az ilyen szennyeződés komoly többletköltséget okozhat a gyártónak. Ty-Rap TyGenic kábelkötegelőnk detektálhatósággal és kiváló rögzítési teljesítménnyel ötvözi az antimikrobiális technológiát, tisztább, biztonságosabb környezetet teremtve ezzel a vásárló számára” – mondta Matthias Heilmann, az ABB Installation Products Divízió elnöke. „A Ty-Rap termékcsaládunk bővítése lehetővé teszi, hogy továbbra is megfelelő megoldást kínáljunk olyan alkalmazási célok és termékek számára, amelyek oda is eljutnak, ahová más termék nem, legyen az egy másik gyártóüzem vagy egy másik bolygó” – tette még hozzá.

Az eredetileg repülőgépek vezetékeinek kötegelésére kifejlesztett Ty-Rap kábelkötegelő alapváltozatát 1958-ban szabadalmaztatták. Azóta 30 milliárdnál is több Ty-Rap kábelkötegelő került már le a gyártósorról, ami – ha sorba raknánk őket – több mint egy tucatszor elérne a Holdig és vissza. Az ABB Installation Products több mint 250-féle Ty-Rap kábelkötegelőt kínál különféle anyagokból, melyek széles hőmérsékleti tartományban, az épületektől a termelésen és a szállításon át egészen a legmélyebb óceánokig, vagy akár a világűrbe kijuttatott Marsjáróig számtalan alkalmazási területen állták már meg a helyüket.

Az ABB Ty-Rap termékcsaládjának legújabb tagja, a Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelő, mely szabadalmaztatás alatt áll, négyféle méretben kapható és megfelel az iparági biztonsági szabványelőírásoknak. A terméket az ABB vega baja-i (Puerto Rico) gyárában állítják elő és az egész világon értékesítik. A Ty-Rap TyGenic kábelkötegelővel kapcsolatban további információk az electrification.us.abb.com oldalon találhatók.

*Megjegyzés: A Ty-Rap® TyGenic™ detektálható antimikrobiális kábelkötegelő önmaga védelmén túl nem fejt ki antimikrobiális gátló hatást.

Az ABB Installation Products Divízió – korábbi nevén Thomas & Betts – globális vezető szerepet tölt be az ipar, az építőipar, a szállítás és a közüzemi alkalmazások terén az áram bekötésére, áramütés elleni védelemre és az áram elosztására szolgáló termékek tervezésében, gyártásában és értékesítésében. A több mint 38 prémium márkanév alatt piacra kerülő 200.000-nél is több terméken keresztül az ABB Installation Products megoldásai mindenhol megtalálhatók, ahol áramot használnak.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.hu  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.
 
ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: