Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Bemutatkozik az új Suzuki S-CROSS

2021.11.25

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Termékbemutató
A Suzuki büszkén mutatja be új S-CROSS személyautóját. A modellt úgy alkották meg, hogy megfeleljen az SUV kedvelők dinamikus szükségleteinek és napjaink legkülönfélébb élethelyzeteinek.


Az S-CROSS ennélfogva egy modern megjelenésű vérbeli szabadidő autó lett, kiemelkedő felhasználóbarát jellemzőkkel. Az üzemanyag-hatékonyságnak, a teljesítménynek, az összkerékhajtásnak, valamint a beépített legkorszerűbb biztonsági felszereléseknek és csatlakoztatott szolgáltatásoknak köszönhetően a markáns, merész küllemű új S-CROSS minden korábbinál magasabbra teszi a mércét.

Az új S-CROSS fő jellemzői

Merész SUV-megjelenés
A zongoralakk-fekete színű hűtőrács dinamizmusa jól illik a stílusos első és hátsó LED-fényszórókhoz. Az új S-CROSS első és hátsó kerékíveinek szögletes formája, valamint az autó elejének és hátuljának ezüst díszítőelemei a szabadidő autók veleszületett rámenősségét hangsúlyozzák.

Sokoldalúság
A tágas utastérben öt felnőtt fér el kényelmesen, a 430 literes csomagtér sokoldalúan használható a kirándulások, különféle szabadidős tevékenységek igényei szerint. A vezetés élményét panoráma-napfénytető és okosan berendezett belső fokozza.

Kifinomult technológiai megoldások
A nyomatékos, 1,4 literes közvetlen befecskendezéses BOOSTERJET turbómotornak és a 48 voltos SHVS lágy hibrid meghajtásnak köszönhetően az új S-CROSS alapból hatékony és energikus. Ehhez társul az ALLGRIP SELECT 4×4 választható összkerékhajtás, a multimédiás audiorendszer és a korszerű biztonsági berendezések sokasága: mindezekkel a jármű egy teljes körűen felszerelt szabadidő autó élményét nyújtja.

Merész SUV-megjelenés
Az új S-CROSS már első ránézésre is egy kőkemény SUV. A kialakítás során odafigyeltek a külső és belső megjelenés részleteire, ez pedig egyszerre bátor, stílusos és vonzó szabadidős karaktert eredményezett.

Külső megjelenés
Az első benyomást a zongoralakk-fekete színű hűtőrács impozáns látványa határozza meg. A nagyméretű rács esztétikus osztású, az embléma a krómozott díszlécre illeszkedik. Elöl és hátul is ezüst díszítőelemek gondoskodnak a hamisítatlanul rámenős SUV-megjelenésről. Az első és hátsó LED-fényszórók újabb stílusjegyet jelentenek, oldalról nézve a szögletes kerékívek a magabiztos fellépés és a cselekvő erő érzetét keltik.

Karosszériaszínek
A szabadidős igények minél teljesebb kiszolgálása érdekében az új S-CROSS nyolc színben kapható. Gyöngymetál fényezéssel titánszürke, kozmikus fekete vagy kanyonbarna színárnyalat választható. A gyöngyházfényű színek pedig a hűvös fehér, dinamikus vörös és indigókék. A színpalettát a selymes ezüst metál és a ragyogófehér szolid teszi teljessé.
- Selymes ezüst metál 
- Ragyogófehér szolid 
- Hűvös fehér gyöngyház
- Titánszürke gyöngymetál 
- Kozmikus fekete gyöngymetál
- Kanyonbarna gyöngymetál
- Dinamikus vörös gyöngyház
- Indigókék gyöngyház

Belső kialakítás
Az új S-CROSS külseje markáns, berendezése ugyanakkor nagyon is jól felszerelt, így az utazások során átélt kalandhoz a tapasztalás kényelme is társul. A nagyméretű szélvédő és a panoráma-napfénytető tágassá, komfortossá teszi az utasteret. A jármű SUV-jellegéhez hűen, az ergonomikus bőrülések közepét műbőr szövésminta díszíti. A műszerfal merész és modern. A széles panel háromdimenziós megjelenése erőt és minőséget sugároz. Az autó belseje „high-tech” érzetet nyújt az olyan kényelmi szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a 9 colos multimédiás audiorendszer, amely vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az okostelefon számára, és kijelzi az utazási információkat – vagy éppen az ALLGRIP SELECT üzemmód választó a padlókonzolon.

Sokoldalúság
Az utastér tágasságától a csomagtér rugalmas alakíthatóságáig az új S-CROSS-t úgy tervezték, hogy minél teljesebben megfeleljen a szabadidő autókkal szemben támasztott változatos igényeknek.

Tágas utastér
Az új S-CROSS-ban öt felnőtt fér el, és még így is sok hely marad. Az elöl ülők kényelme nem megy a hátsó sorban helyet foglalók kényelmének rovására, ők ráadásul az üléstámla állását is szabályozni tudják, ha pihenni akarnak. Az utastérben tároló rekeszek és más kényelmi felszerelések kaptak helyet az utasok igényeinek kiszolgálására.

Rugalmas csomagtér
A 60-40 arányban osztott hátsó üléstámla és a többállású csomagtértálca könnyűvé teszi a különféle poggyászok elhelyezését a 430 literes csomagtérben1. Az úti céltól vagy a szabadidős tervektől függetlenül az új S-CROSS helyet és kényelmet biztosít öt utas és csomagjaik stílusos utazásához.
_____
*1 A Német Autóipari Szövetség (VDA) szabványa szerinti mérés

Panoráma-napfénytető
A kétrészes üvegtetőnek köszönhetően a panoráma-napfénytető nyílása különösen nagy, és bármelyik ülésből élvezhető. Zárt állapotban az üvegpanelek együttes hossza 1000 milliméter. Nyitott állapotban a nyílás 560 milliméter hosszú.

További kényelmi felszereltségek:
• Kétzónás automata klíma
• Felső konzol térképlámpákkal
• Első középkonzolrekesz USB-csatlakozással
• Első középkartámasz és konzolrekesz
• Hátsó középkartámasz pohártartókkal

Kifinomult technológiai megoldások 

Teljes körűen felszerelt SUV

Az új S-CROSS olyan fejlett technológiai megoldásokkal van tele, amelyek a vezetést izgalmassá, élvezetessé, magát a vezetőt pedig magabiztosabbá teszik. Az 1,4 literes BOOSTERJET motortól és a 48 voltos SHVS lágy hibrid rendszer teljesítményétől az ALLGRIP SELECT 4x4 választható összkerékhajtáson át az okos biztonsági megoldások sokaságáig az új S-CROSS mindennel el van látva, amit egy teljes körűen felszerelt szabadidő járműtől elvárhatunk.

K14D 1,4 literes BOOSTERJET motor
Az új S-CROSS erőforrása egy nyomatékos, 1,4 literes közvetlen befecskendezéses BOOSTERJET turbómotor. A töltőlevegő-hűtéses turbófeltöltő sűrített levegőt présel a hengerekbe, ez a nyomatékot alacsony fordulatszámon maximalizálja. A közvetlen befecskendezéses rendszer a teljesítmény és a hatékonyság érdekében optimalizálja az adagolt üzemanyag mennyiségét, időzítését és nyomását. A hatékonyságot emellett az elektronikusan vezérelt változó szelepvezérlés (VVT), a hűtött kipufogógáz-visszavezetési rendszer (EGR) és a nagy sűrítési arány növeli tovább.

48 voltos SHVS lágy hibrid rendszer
Az új S-CROSS 48 voltos SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) lágy hibrid rendszert használ. Normál vezetési körülmények között a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével mérsékli az üzemanyag-fogyasztást, miközben a teljesítményt a villanymotor bekapcsolásával kompenzálja. Ha a rendszer észleli, hogy a vezető hirtelen gyorsítani akar, a nyomatékkiegyenlítés és a nyomatéknövelés fokozza a motorválaszt, az egyenletességet és a gyorsítást.

ALLGRIP SELECT
Négy egyszerűen kiválasztható vezetési üzemmód (Auto, Sport, Snow and Lock) teszi kényelmessé a közlekedési körülményeknek leginkább megfelelő összkerékhajtási beállítás kiválasztását. Az elektronikus vezérlésű összkerékhajtási rendszer meghatározza a hátsó kerekekre jutó nyomatékot, és az elektronikus menetstabilizálót (ESP®), a motor teljesítményét, a szervokormányt, valamint a többi fedélzeti rendszert is munkába vonva megvalósítja a négy vezetési üzemmód közül kiválasztott üzemmódot.

9 colos multimédiás audiorendszer
A 9 colos multimédiás audiorendszer a legkorszerűbb digitális kényelmet nyújtja, amelynek része az Apple CarPlay®, az Android Auto™, a hangfelismerés és a kéz nélkül vezérelhető Bluetooth®-hívás. A szabványos kialakításnak része a rádió, az USB-ről történő zene- és videólejátszás, valamint az iPodról és Bluetooth®-ról történő zenelejátszás. Emellett a rendszer folyamatosan tájékoztatja a vezetőt járművével kapcsolatban, pl. fogyasztás, megtett út, az SHVS energiaállapota, figyelmeztetések, tolatókamera, 360 fokos kamerarendszer, hátsó parkolószenzorok.

Suzuki Biztonsági Támogatás
Az új S-CROSS-ba beépített biztonsági támogatás (Suzuki Safety Support) kamerákat és szenzorokat használ a biztonságos közlekedés érdekében.

• Kétérzékelős vészfékasszisztens (Dual Sensor Brake Support – DSBS)
Előremenetben az egylencsés kamera és a lézerszenzor felméri, fennáll-e másik járművel való ütközés vagy gyalogosgázolás veszélye. Ha az ütközés bekövetkezhet, a DSBS a helyzet függvényében figyelmeztetést küld, vagy aktiválja az automatikus vészfékezést.

• Adaptív tempomat Stop & Go funkcióval
A hatfokozatú automata sebességváltó adaptív sebességtartás funkciója automatikus megállást és továbbhaladást (Stop & Go) is kínál. A rendszer úgy gyorsít és lassít, hogy az előtte haladó jármű mögött az autó biztonságos távolságot tartson. A Stop & Go funkcióval a jármű szükség esetén akár a teljes megállásra is képes, majd ha az előtte haladó jármű megállás után két másodpercen belül elindul maga is mozgásba lendül – például közlekedési dugóban.

• 360 fokos kamerarendszer
A 360 fokos kamerarendszer további biztonságot és kényelmet jelent. A négy kamera (elöl, hátul és kétoldalt) számos nézetet kínál, beleértve a biztonságos elindulást segítő háromdimenziós nézetet és a biztonságos parkolást szolgáló felülnézetet.

• A Suzuki Biztonsági Támogatás további elemei:
o Sávtartó, Sávtartás figyelmeztetés
o Sávelhagyás figyelmeztetés
o Kóválygás figyelmeztetés
o Forgalmi jelzések felismerése (Tábla)
o Holttérfigyelő (BSM)
o Hegymeneti elindulássegítő (Visszagurulás-gátló)
o Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetés (RCTA)

Fő műszaki jellemzők

Ajtók száma ; 5 ajtós 
Motor:
- benzin ; 
- 1.4 l BOOSTERJET + 48V SHVS lágy hibrid 
Hajtás: 2WD ; ALLGRIP 

MÉRETEK 
Hosszúság mm: 4300 
Szélesség mm: 1785 
Magasság mm: 1.580 (tetősínnel 1.585) 
Tengelytávolság mm: 2600 
Nyomtáv: 
- Elöl mm: 1535 
- Hátul mm: 1505 
A legkisebb fordulókör sugara (m): 5,4 
Szabad hasmagasság (mm): 175 

KAPACITÁS 
Ülések száma (fő): 5 
Csomagtér befogadóképessége:  
- Max. méret – gyártói adat (liter): 1230  
- Hátsó üléstámla lehajtva (liter): 665
- Hátsó üléstámla felhajtva (liter): 430 Üzemanyagtartály űrtartalma (liter): 47 

MOTOR 
Típus: K14D 
Hengerek száma:  4 
Szelepek száma: 16 
Lökettérfogat (cm³): 1373 
Furat × löket (mm): 73,0 × 82,0 
Sűrítési arány: 10,9 
Max. teljesítmény (kW/fordulat/perc): 95/5500 
Max. nyomaték (Nm/fordulat/perc): 235/2000–3000 Befecskendezés: Közvetlen befecskendezés 

VILLANYMOTOR 
Típus WA06B 
Rendszer: trakciós motor + generátor 
Max. teljesítmény (kW/fordulat/perc): 10,0/3000 

SEBESSÉGVÁLTÓ 
Típus: 6MT ; 6AT ; 6MT ; 6AT 
Áttételezés:
- I.: 3,615 ; 4,044 ; 3,615 ; 4,044 
- II.: 1,955 ; 2,371 ; 1,955 ; 2,371 
- III.: 1,207 ; 1,556 ; 1,207 ; 1,556 
- IV.: 0,886 ; 1,159 ; 0,886 ; 1,159 
- V.: 0,738 ; 0,852 ; 0,738 ; 0,852 
- VI.: 0,644 ; 0,672 ; 0,644 ; 0,672 
- Hátramenet: 3,481 ; 3,193 ; 3,481 ; 3,193 
Végáttétel: 4,059 ; 3,502 ; 4,059 ; 3,502 

FELÉPÍTMÉNY 
Kormánymű: Fogasrúd és meghajtó fogaskerék 
Fékek 
- Elöl: Hűtött tárcsafék 
- Hátul: Tárcsafék 
Futómű 
- Elöl: MacPherson rugóstag tekercsrugóval 
- Hátul: Torziós futómű tekercsrugóval 
Abroncsméret: 215/60R16, 215/55R17 

SÚLYADATOK 
Saját tömeg (kg): 1195 - 1235 ; 1240 - 1265 ; 1285 - 1305 ; 1310 - 1330 
Megengedett össztömeg (kg): 1685 ; 1710 ; 1755 ; 1780 

TELJESÍTMÉN
Végsebesség (km/h) km/h: 195 
0-100 km/h mp: 9,5 ; 9,5 ; 10,2 < 10,2

KÖRNYEZETVÉDELMI TELJESÍTMÉNY
Környezetvédelmi szabványnak való megfelelés: Euro 6d Üzemanyag-fogyasztás (WLTC)*1
- Alacsony ciklus liter/100 km:  5,9 – 6,1 ; 7,0 ; 6,7 ; 7,4 – 7,5 
- Közepes ciklus liter/100 km: 4,7 – 4,8 ; 5,4 ; 5,3 – 5,4 ; 5,8 
- Magas ciklus liter/100 km: 4,6 – 4,7 ; 4,8 – 4,9 ; 5,2 ; 5,2 
- Nagyon magas ciklus liter/100 km: 5,9 – 6,0 ; 6,2 ; 6,4 – 6,5 ; 6,5 – 6,6 
- Kombinált liter/100 km: 5,3 ; 5,7 – 5,8 ; 5,8 – 5,9 ; 6,1 
CO2-kibocsátás (WLTC)*1 g/km: 119–120 ; 129–130 ; 132–133 ; 133

Az összes adat gyártói adat, ami a modell európai kiviteleire vonatkozik, és az egyes piacokon eltérő lehet.
*1 WLTC (könnyű gépjárművekre vonatkozó világszinten harmonizált vizsgálati ciklus) szerint mérve

www.suzuki.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: