Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Cégfejlesztés
Előrehozott válságkezelés, Válságmegoldás: hirtelen, rendkívül helyzet megoldása a cég megmentése érdekében.
Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Igényei szerinti ipartelepet, magas csarnokot bérelhet, vásárolhat. Akár pályázat és cég vásárlása is megoldható lehet.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI ajánlatok:  KERESÜNK eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

A cégeladás
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.09.20.
Kereső

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Megéri-e akkumulátorral felszerelni az otthoni napelemes rendszereket? Termeljen áramot otthona tetőszerkezetén!
2021.08.10
Forrás: Momentum Communications Kft., Huawei Solar Blogbejegyzés
Szerző: Yu Liangliang, a Huawei Smart PV DG Solution igazgatója
2021. augusztus 10. - A megújuló energiák kulcsfontosságú szerepet játszanak a zöld gazdaságra való átállásban és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

A Föld átlag hőmérséklete 2020-ban ismét rekordmagasságot ért el, a 2019. évi szinthez képest 0,1 °C-kal emelkedett. A meteorológiai megfigyelések alapján a tavalyi év egyike volt az eddig regisztrált három legmelegebb évnek. Az éghajlatváltozás folyamatát korábban sohasem tapasztalt, gyakori, szélsőséges időjárási események, köztük heves esőzések, ciklonok, viharok teszik egyre nyilvánvalóbbá, miközben a bolygónk más részein sáskajárások és futótüzek veszélyeztetik a környezetet.  
Mindnyájan felelősek vagyunk azért, hogy aktívan megelőzzük az éghajlat további romlását.  A bolygónk védelme érdekében a kormányoknak, a vállalatoknak és az egyéneknek csökkenteniük kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, és mérsékelniük kell a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.  
A közlekedésben, a villamosenergia-ellátásban és az ipari folyamatokban alkalmazott fosszilis tüzelőanyagoknak szél- és napenergiával, vagy más megújuló energiával való kiváltásával csökkenthető az üvegházhatású gázok, köztük a szén-dioxid kibocsátása. Néhány országban a megújuló energiaforrásokból már több villamos energiát termelnek, mint fosszilis üzemanyagokkal.  
Az otthonok tulajdonosai napelemek, inverterek és akkumulátorok telepítésével segíthetik a klímaváltozás elleni küzdelmet, és spórolhatnak a villanyszámlán is. A napelemes rendszerrel előállított minden egyes kilowattóra (kWh) villamos energia 0,475 kg CO2-csökkentést jelent, és a napenergiával termelt minden 39 kilowattóra (kWh) villamos energia jótékony hatása megegyezik egy fa ültetésének hatásával.  

Miért érdemes akkumulátort telepíteni a napelemes rendszerünkben? 

A háztartásokban alkalmazott leggyakoribb megújuló energiaforrásnak a napenergia tekinthető.   Éjszaka a napelemek nem termelnek energiát, így ez az az időszak, amikor az akkumulátorok szerepe fontossá válik, mivel így tudják biztosítani az energiaellátás folyamatosságát, melynek három fő szempontja van: 

1.  Az akkumulátorokkal felszerelt fotovoltaikus rendszer legnagyobb előnye, hogy akár 24 órán át fedezi a háztartások energiaigényét megújuló energiával, és gyakorlatilag nullára tudja csökkenteni az áramszámla végösszegét. 

2.  Másodsorban, ilyen fotovoltaikus rendszer telepítése az otthonok tulajdonosai számára védelmet nyújthat az áramszolgáltató cégek által bevezetett áramdíj-emelésekkel szemben, így lehetővé válik, hogy gondtalanul használhassák az elektromos áramot.   

3.  Végezetül, az is az akkumulátorokkal felszerelt fotovoltaikus rendszer mellett szól, hogy az ilyen rendszer a hálózati áramellátás kiesésekor vészhelyzeti áramforrást biztosít az elektromos készülékek számára, s ezáltal megelőzi az áramkimaradás okozta esetleges veszteségeket vagy károkat.  

Az alábbiakban egy példán keresztül mutatjuk be, hogy energiatermelés szempontjából miként hozhatja ki a legtöbbet otthoni napelemes rendszeréből! 

A példa kedvéért vegyünk egy átlagos európai család igényeinek megfelelő napelemes rendszert.  Egy kW-nyi fotovoltaikus panel – a közép európai napfényviszonyok függvényében – évente átlag 1050 kWh áramot képes termelni. Egy 72 négyzetméteres tetőfelületre 8 kW-os napelemes rendszer telepíthető; egy ilyen rendszerrel évente több mint 8400 kWh energiát lehet megtermelni, és kielégíteni egy háztartás átlag havi 700 kWh áramfogyasztását.
Ugyanakkor a nappali időszakban termelt fölös napenergia tárolása, illetve az energia éjszaka során történő hasznosítása érdekében a család akkumulátorokat is telepít. Ha a háztartás éjszaki áramfogyasztása a teljes áramfogyasztás 60 százalékával egyenlő, akkor egy 15 kWh teljesítményű akkumulátor telepítésére lesz szükség.  
A fentiek figyelembevételével a 8 kW-os rendszernek paneleket, 15 kWh-s akkumulátorokat, illetve egyéb tartozékokat, például kommunikációs (adatátviteli) eszközt és villanyórát kell tartalmaznia. Javasolt a biztonság és az egész rendszer energiatermelésének javítása érdekében minden panelhez beépíteni egy optimalizálót is. 
Egy ilyen napelemes és akkumulátoros rendszerrel a családok az áramköltségük akár 85%-át tudják megtakarítani, illetve 3,99 tonna/év mennyiséggel tudják csökkenteni az évi szén-dioxid-kibocsátást, ami egyenértékű 215 db fa elültetésével.  

Hogyan tehetők okosabbá és biztonságosabbá az akkumulátorokkal felszerelt napelemes rendszerek?

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy miként lehet úgy kialakítani a napelemes és akkumulátoros rendszert, hogy az jövedelmezőbb és biztonságosabb legyen, illetve nagyobb felhasználói élményt nyújtson.  

1. Optimalizáló beépítése: A fotovoltaikus panelek teljesítménye több tényezőtől is függ. Ezek közül lényeges a panelek árnyékoltsága, a tájolási (azimut) szög és a tető dőlésszöge.  Az összes napelem optimalizálóval való felszerelésével akár 30%-kal is növelhető a napi energiatermelés mértéke.  Az energiatermelés fokozása mellett az optimalizáló elősegíti a fotovoltaikus panel feszültségének gyors, 0V-ra történő lekapcsolását is, s ezáltal biztosítja a PV panel biztonságos üzemeltetését. 

2. A rendszerhez az alábbi jellemzőkkel rendelkező, okos füzérakkumulátort érdemes választani: 

a) Energiaoptimalizálóval szerelt akkumulátor biztosítja, hogy minden akkucsomag teljesen tölthető és kisüthető legyen. Az akkumulátor működőképességét (angolul State of Health) a következők befolyásolják: a hőmérséklet-különbségek, az üzemi degradáció, a gyártásból adódó teljesítményeltérés stb. Akár egy akkumulátorcella nem megfelelő teljesítménye leronthatja a teljes rendszer működőképességét, csökkentheti annak rendelkezésre állását. A beépített energiaoptimalizáló segítségével a nem megfelelő teljesítményű akkumulátorcella nincs kihatással az akkumulátorrendszerre, és biztosítja, hogy minden egyes akkumulátor teljes mértékben tölthető és kisüthető legyen.
A Huawei az energiaoptimalizálókkal kiegészített okos architektúrát alkalmazza, és a LUNA 2000 akkumulátorával a felhasználható energia mennyiségét a rendszer teljes életciklusa során akár 10%-kal is képes megnövelni. 

b) Akkumulátorcellák teljes körű felügyelete: a biztonságos energiatárolónak teljes körű felügyeleti rendszerrel kell rendelkeznie. A felügyeleti rendszerben az egyes cellákhoz tartozó külön érzékelők pontosan ellenőrzik a hőmérsékletet, és a mesterséges intelligenciával támogatott, korszerű, belső rövidzárlat-észlelő algoritmussal pontosan elemzik az egyes cellák feszültséggörbéit. A celláknál bekövetkező esetleges feszültségesés egy algoritmust aktivál, amely a meghibásodott akkumulátormodul azonnali leválasztásával megelőzi a rövidzárlat kialakulását.  Az egyes akkumulátorcsomagok fel vannak szerelve önoltó „Smart Fire Protection” készülékkel is, amely rendkívül magas hőmérséklet kialakulása esetén kapcsol be, és képes garantálni a teljes rendszer biztonságát.

3. A fotovoltaikus rendszerelemek teljes skáláját kínáló gyártó kiválasztása: 

Célszerű olyan gyártót választani, amely képes a fotovoltaikus rendszer összes főberendezését szállítani, különösen az invertereket, akkumulátorokat és az optimalizálókat.  Az ilyen céggel egyedül képes lebonyolítani és biztosítani a tervezést, a szállítást, a szerelést, a felügyeleti rendszer telepítését, valamint az egységes és hatékony szolgáltatást, illetve jobb felhasználói élményt biztosító értékesítés utáni szolgáltatásokat is nyújt.
Az otthoni napelemes rendszerekben alkalmazható akkumulátorok stabilabb és fenntarthatóbb megoldást kínálnak azáltal, hogy éjjel-nappal stabilabb és fenntarthatóbb áramellátást biztosítanak.  A villanyszámla csökkentésén túl ezek azt is lehetővé teszik, hogy a napenergia legyen a nulla szén-dioxid-kibocsátású társadalom fő energiaforrása. A fenti tanácsaink alapján ki tudja választani a napelemes rendszeréhez leginkább megfelelő akkumulátort, hozzájárulva ezzel, hogy a jövőben még zöldebb lehessen a bolygónk!

A Huawei Technologies napelemes üzletágáról  

A Huawei a globális ICT és hálózatienergia-megoldások vezető szolgáltatója, a világ lakosságának több mint egyharmadát szolgálja ki. A vállalat napelemes üzletága intelligens napelemes termékeket és megoldásokat kínál, világszerte 9 hálózati energia K+F központot, valamint 5 smart PV K+F központot üzemeltet, és több mint 600 energetikai szabadalom tulajdonosa. Globálisan közel 3000 szakember dolgozik a vállat napelemes üzletágában azért, hogy a napenergia váljon az emberiség első számú energiaforrásává.

A Huawei a mesterséges intelligencia és a cloud technológiák alapjain a legújabb ICT fejlesztéseket hozza el a napelemes üzletágba, ezzel biztosítva a napelemes rendszerek nagy hatékonyságú, biztonságos és megbízható működését. Termékeihez intelligens karbantartást és üzemeltetést, valamint a hálózatot támogató megoldásokat kínál. 
https://solar.huawei.com/eu

A Huawei Technologies Hungary napelemes üzletága 2015 óta van jelen a hazai piacon. Az üzletág piaci részesedését folyamatosan növelve mára az ipari felhasználású napelemes rendszerek meghatározó szállítójává vált Magyarországon, és 2020 óta a lakossági szegmensben is kínál intelligens napelemes megoldásokat. Kiterjedt viszonteladói, partneri és szervizhálózatára az ügyfelek mindenkor számíthatnak. 
https://solar.huawei.com/hu/   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika ; Internet ; - Huawei ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Solar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

Videóinkról ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra


KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek   Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK91
Hirdetések14
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek26
Eladó működő cégeket keresünk23
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó7
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok21
Riport32
Videos13
Ipari Blog93
Cégfelvásárlás60
NEWS 8976
Ipari cégek3417
Ipari hírek8962
Business5945
Múzeum, ipartörténet323
Autó, jármű, közlekedés7265
Önvezető240
Munkagép, haszongép1250
Robot, automatika1172
Mesterséges intelligencia158
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő276
IT, informatika1225
D nyomtatás74
Fém, gépipar2007
Agrár211
Élelmiszer247
Logisztika344
Ingatlan, építőipar416
Energia, közmű, akkumulátor1853
Solar106
Kiállítás1084
Legújabb *Robot, automatika* hírek:
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Schaeffler megnyitotta az első, tisztán e-mobilitással foglalkozó gyárat Magyarországon
A világ legokosabb kampusza készülhet el a Siemens segítségével
IAA Mobility: klímabarát megoldások mindenfajta mobilitáshoz – a Bosch az elektromobilitással több mint egymilliárd euró árbevételt ér el
Az ABB Robotika üzletága tesztközpontot nyit, hogy felgyorsítsa a 3D-s gépi látással támogatott megoldások fejlesztését az anyagmozgatásban
A FANUC gyárautomatizálási, robotikai és szerszámgép újdonságokkal készül az EMO-ra
Continental: sofőrből utas - világszerte egyre többen fogadják el az automata vezetést
A Siemens Mobility és együttműködő partnere, a ViP bemutatják az *Önvezető villamos a kocsiszínben* kutatási projektet
ABB *Kőbe zárt zene* építészeti sorozat #3: Látogatás *Kövér Margó*-nál Tallinnban, az Észt Tengerészeti Múzeumban
A munka jövője: automatizáció
Az ABB töltőberendezéseket szállít a teljes *GRIDSERVE Electric Highway* elektromos járműtöltő hálózat számára
Megéri-e akkumulátorral felszerelni az otthoni napelemes rendszereket? Termeljen áramot otthona tetőszerkezetén!
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
- Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig) - Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés,
és Videók készítése (csak közzététellel)
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre