Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

25 éves a Michelin Magyarországon

2021.06.18

Forrás: Michelin, Hírek
2021-ben ünnepli a Michelin a 25. évfordulóját Magyarországon. 1996 óta, amikor a Michelin Csoport megvásárolta a Taurus-t, a vállalat fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál Magyarországon.


A Michelin jelentős beruházásokkal, illetve e 25 éves időszakon túlmutató örökséghez hűen, felelősségteljesen és környezetbarát módon támogatja munkavállalóit, vevőit és a helyi közösségeket.

Ma 5 ezer elektromos busz van használatban Európában, de öt év múlva várhatóan tízszer ennyi lesz az utakon. Új termékcsaládjával a Michelin támogatja az átmenetet a tisztább, hatékonyabb és függetlenebb elektromos mobilitási megoldások irányába. Ez egyben a fenntartható városok elérésének is egyik sarokköve.

Az elektromos buszok tömege az akkumulátoroknak köszönhetően nagyobb, ennek kezelése érdekében a MICHELIN X Incity EV Z megnövelt teherbírása 8 tonna is lehet(1).

A Michelin 4, korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyet tart fenn Magyarországon. Nevezetesen egy abroncsgyárat Nyíregyházán, egy-egy logisztikai telephelyet Vácott és Tuzséron, valamint egy kereskedelmi irodát Budapesten.

A Michelin kreativitását és innovációs készségét a több mint 1300 magyarországi munkavállalójának tehetsége és sokszínűsége táplálja. Munkavállalóival való kapcsolata olyan közös értékeken alapszik, mint a tisztelet, párbeszéd, bizalom és a magas minőségű termékek és szolgáltatások iránti elkötelezettség.

A Michelin munkavállalói a világ minden részén nap mint nap gyakorolják ezeket az értékeket, hogy a haladást szolgálják mindenki számára. Magyarországon a Michelin több mint 190 abroncskereskedővel dolgozik közvetlenül együtt, akik országszerte több mint 450 értékesítési ponton kínálják csúcskategóriás termékeinket.

1996 óta a nyíregyházi gyárában a Michelin több mint 1.088.000 tonna abroncsot gyártott. Mivel a Michelin tisztában van azzal, hogy a természeti erőforrások és a környezet megőrzése nagyon fontos ahhoz, hogy üzleti tevékenységét fenntartható módon működtethesse, tevékenységeinek és termékeinek környezeti hatásait már a tervezési fázistól kezdve, a teljes életcikluson keresztül figyelembe veszi.

Magyarországon az elmúlt 25 évben a Michelin több mint 170 milliárd forintot költött korszerű infrastruktúrára.

A helyi közösségek támogatása mindig is a Michelin magyarországi tevékenységének középpontjában állt. A vállalat abroncsokat adományoz szociális szervezeteknek, illetve speciális kampányokat és eseményeket szervez a közúti biztonság elősegítése érdekében. A Michelin Hungária Kft. az elmúlt 25 évben több mint 300 millió forinttal támogatott egészségügyi és oktatási szervezeteket, munkavállalói pedig több mint 20.000 órányi önkéntes munkát végeztek. Továbbá, a Michelin Hungária Kft. több mint 34,4 milliárd forint adót fizetett be az elmúlt 5 évben, és több mint 1.700 helyi beszállítóval dolgozik együtt.
Low quality preview for

A Michelinről  

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127.000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

www.michelin.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Michelin

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: