Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre

2021.04.28

Forrás: Rába, Hírek
A Rába Futómű Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a Jankovits Engineering Kft-vel és a Miskolci Egyetemmel együtt magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és hosszabb élettartamú,


azaz „zöldebb” hajtáslánc-hajtómű kifejlesztésére nyert el 578,95 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, a GINOP 2.2.1-15-2016-00017 azonosító számú, „Új haszongépjármű hajtáslánc, magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és kiterjesztett élettartammal rendelkező hajtóművének kifejlesztése” című projekttel.

A pályázat keretében elnyert támogatási összeg lehetőséget teremtett a Rába Futómű Kft. mint konzorciumvezető részére, hogy minden eddiginél nagyobb szakmai mélységben fejlessze a hajtóművek olajozásának know-how-ját, valamint olyan új megoldásokat fejlesszen ki, melyek portfóliójának zászlóshajói lesznek a jövőben. A hajtómű veszteség csökkentése, így hatásfok növelése mellett a Rába kihasználta a lehetőséget, hogy a futóművekben eddig alkalmazott, hagyományos kenési és hűtési megoldások mellett egy új, innovatív, az üzemi körülményeket figyelembe vevő hajtáslánc olajozási rendszert dolgozzon ki. A hajtómű fejlesztésének, továbbá az új típusú „okos” olajozási rendszer kidolgozásának mozgatórugója és fő iránymutatója a pályázat fő célja, egy magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és kiterjesztett élettartammal rendelkező hajómű kifejlesztése. A projekt megvalósulási időszak 2016. július 1-től 2021. március 31-ig tartott.

A pályázati támogatás elnyerésével olyan fejlesztési lehetőségek tárultak a Rába Futómű Kft. elé, melyek kihasználásával nem csak a jelenlegi vevők megváltozott piaci igényei pl. a zajcsökkentés, a hosszabb szervízperiódus és a nagyobb hatásfok elégíthetők ki, de eredményesen vehető fel a verseny a konkurens gyártókkal, ami erősítheti a Rába nemzetközi piaci pozícióját.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: