Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Új MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF sorközművelő gumiabroncs

2021.04.26

Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin bemutatta új AGRIBIB ROW CROP IF* (Improved Flexion) alacsony nyomású gumiabroncs családját, amelyet speciálisan az önjáró és vontatott permetezőkhöz, valamint a 70 és 180 lóerő közötti sorközművelő traktorokhoz fejlesztett ki.


A MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF abroncsok a gazdák számára három fő előnnyel járnak:

¤  nagyobb terhelhetőség az IF technológiának köszönhetően,
¤  megnövelt vonóerő a bordamintázat 14%-kal** nagyobb talajérintkezésének és az  R1W*** szabványnak megfelelő mélységének köszönhetően,
¤  csökkentett talajtömörítés a 20%-kal nagyobb talpnyomatnak köszönhetően.

A családba tartozó összes gumiabroncs a MICHELIN ULTRAFLEX technológiát használja, amely nagyobb talpnyomatot biztosít a talaj védelme és a jobb vontatóképesség érdekében, mialatt a megerősített oldalfalak extrém tartóssá teszik őket. A gazdák számára mindez azzal az előnnyel jár, hogy az abroncsok kímélik a talajt, így növekszik a terméshozam és a produktivitás.

Az új termékcsaláddal kapcsolatban Ludovic Labeaume, a Michelin mezőgazdasági termékcsaládjának menedzsere kiemelte, hogy „a mai permetezők egyre nagyobb tartályokkal rendelkeznek annak érdekében, hogy növeljék a produktivitást, és csökkentsék az újratöltések miatti utak számát. Ehhez a trendhez igazodva fejlesztettük ki a MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF termékcsaládot, amely a sztenderd abroncsokhoz képest ugyanazon a nyomáson nehezebb rakományok szállítását teszi lehetővé, mialatt a talajhoz több kapaszkodóborda kapcsolódik, és javul a sáros körülmények közötti vontatóképesség. Amikor ezeket az abroncsokat olyan traktorokon használják, amelyeknek nem kell nehezebb rakományokkal megbirkózniuk, a gazdák az IF technológiának köszönhetően alacsonyabb nyomáson is dolgozhatnak, ami csökkenti a talajtömörítést.

A MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF termékcsalád gyártása a Michelin Franciaországban, Troyes-ben található gyárában kezdődik meg, és az abroncsok öt méretben válnak elérhetővé:

IF 380/90 R 50 167A8/167B           
IF 320/85 R 38 151A8/151B   

IF 380/90 R 46 165A8/165B           
IF 320/90 R 54 159A8/159B 

IF 320/90 R 50 158A8/158B

* Az ETRTO Improved Flexion (IF) szabvány lehetővé teszi, hogy az abroncs egy sztenderd abroncshoz viszonyítva 20%-kal több rakományt szállítson ugyanazon a nyomáson. Az ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) a gumiabroncsok és felnik szabványosítására létrejött európai szervezet.

** Az összehasonlításra a Michelin ladoux-i kutató- és fejlesztőközpontjában került sor, a MICHELIN AGRIBIB ROW CROP és a MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF, 380/90 R 50 méretű abroncsok között, 3600 kg rakománnyal terhelve, 30 km/h sebességnek megfelelő nyomáson.

*** A TRA R1W szabvány az R1 megfelelőjéhez képest 20%-kal magasabb mintákat jelöl. A TRA (Tire and Rim Association, Inc.) az Egyesült Államokban az abroncsokra, felnikre, szelepekre és alkatrészekre vonatkozó szabványokért felel.

A Michelinről

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127.000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

www.michelin.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; - Michelin

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: